Levný domeček - lodní kontejner? Co jiného?

485
5.8.14 14:22

Levný domeček - lodní kontejner? Co jiného

Holky, ráda bych opustila náš byt a šla bydlet do domečku. Jenže já jsem na mateřské a manžel majlant taky nevydělá, takže jsem se pídila na internetu po něčem alternativním a objevila jsem bydlení v kontejnerových domech. Ta myšlenka mě docela nadchla, pořízení je levné. Je mi jasné, že je nutné ho nějakým způsobem dozařídit, zateplit. Ráda bych se dostala se zateplením tak, abychom za topení utratili opravdu málo. Bohužel jsem v oblasti staveb mimoň, potřebovala bych to vysvětlit jak pro blbečka. Snažila jsem se něco načíst, ale v češtině toho moc není a v cizím řeči nejsem schopná nic (aj jsem neměla už 16 let a dle toho to vypadá).
A teď moje otázka. Máte s takovým bydlením někdo zkušenost? Nemáte někoho, kdo žije v kontejneru ve svém okolí?
Bydlíte někdo v něčem, co by bylo velmi levné na výstavbu?
Manžel hodně pracuje, takže to musí být hodně rychle postavěné. Taky není moc typ, co si dokáže udělat vše sám. HOdně pomáhá tchán, ale ten má taky svůj domek. Bydlení v domku ze slámy už jsem vyloučila, hledání rosného bodu by bylo asi nad moje chápání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4277
5.8.14 14:24

Moje sestřenice mátakový dům, co chceš konkrétně?
Ad rychlost - ráno najely kamiony s „bedýnkama“, v poledne přijel jeřáb, večer bylo složeno a večer bydlela :D né, je to přehnaný, dělala základovou desku, vodu, odpad, elektriku, atd, ale samotný sestavení bylo fakt otázkou jednoho dne :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27264
5.8.14 14:27

@AramisDeMar můžu poprosit o nějaký kontakty? Kde sehnali kontejnery atd?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7332
5.8.14 14:29

A to nijak neupravovala zevnitř a zvenku? přeci tam nemá plech nezateplený :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
485
5.8.14 14:29

@AramisDeMar Potřebovala bych najít někoho, kdo by byl tak hodný a věnoval mi trochu času. Možná nechat mě i podívat se? Říct na kolik je vyšla celá stavba? Kde má ten domeček?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5.8.14 14:30

To by mě taky zajímalo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
485
5.8.14 14:32

@Nina Filipi Právě, že to musíš zateplit, teda pokud v tom chceš bydlet celoročně. Manžel pořád říká, že je to blbost, jenže se o tom nesnaží sehnat info. Co kde bylo v češtině, mám načteno. Staví je jedna firma z Prahy, ale to je na nás moc, ale kdo má penízky, tak ty domečky jsou pěkný. Chci to bez firmy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
485
5.8.14 14:32

@AramisDeMar Mohla bys mi na ní dát kontakt?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5.8.14 14:33

Akorát si teda myslím, že Vám na to žádná banka nedá hypošku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
485
5.8.14 14:42

@mamkatřívopiček Hypošku bysme vzali na pozemek a postavit bychom museli na půjčku a za to málo, co máme v hotovosti a za prodej bytu. Hypošku nám nedají určitě, protože to není nemovitost. V případě potřeby se ale s kontejnerem můžeme přestěhovat na Měsíc :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5.8.14 14:47
@loja píše:
@mamkatřívopiček Hypošku bysme vzali na pozemek a postavit bychom museli na půjčku a za to málo, co máme v hotovosti a za prodej bytu. Hypošku nám nedají určitě, protože to není nemovitost. V případě potřeby se ale s kontejnerem můžeme přestěhovat na Měsíc :-D

:-) je to hezké bydlení - někdy jak koukám, když se to hezky udělá. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1166
5.8.14 14:50

Poprosím taky o kontakt na firmu, jestli tu někdo má dobrou zkušenost. My řešíme snadno postavitelnou a levnou chatu, betonový sokl máme. Dík

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
485
5.8.14 14:51

@AramisDeMar a stavěla to sama nebo měla firmu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
295
5.8.14 15:19

A co zkusit mobilhome? jdi se někde podívat, něco si o tom pozjišťuj. Je to levné, je to hned a vypadá dobře. Samozřejmě že ne mobilhome za 100 000 to je tak na léto na zahradu, ale za 300 už je perfektní. Časem ho obložit zvenku, udělat podezdívku z kamenů a máš barák.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
485
5.8.14 16:07

@Koktal Když mě se na tom nelíbí to, že je vše dané. Už jsem se dívala i na ty dražší a nic mě moc neoslovilo. Je to hodně malé. V lodním kontejneru je super ta variabilita a pokud jich přirazím víc k sobě, mám dům jak bejk :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí