Lezení 8,5 měsíčního dítka

327
12.1.06 15:06

Lezení 8,5 měsíčního dítka

Ahojky děvčata, chtěla jsem se zeptat vás,kterým takto staří drobečci ještě nelezou, řeší to vaši lékaři? Naše to neřeší s tím,že když nechce lézt doma, nebude ani na rehabilitaci spolupracovat. Rehabil.sestra mi po konzultaci sdělila, že v tomhle věku už mi má prošmejdit celý byt, ale rehabilitovat s ním nebude,když to nechce naše doktorka,že by to pak bylo jako proti ní. No na palici. :? Je tu jediná spec.sestra,která cvičí s dětma. Tak mi alespoň na doma ukázala cviky,tak uvidím. Ale je mi děsně. A jestli jste tu nějaké mamky s podobně nelezoucíma tvvorečkama, co stím děláte?věrka :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2733
12.1.06 15:14

ahoj Věrko:)
Vítek je cca o měsíc mladší, sice se už plazí, ale před týdnem naši dr. zajímalo především to, zda se otáčí na břicho a zpět a přitahuje se do sedu…Jak to tak čtu, tak přístup lékařů je všude jiný. Nicméně myslím, že ta rehab.sestra trochu přehání, spousta dětí v tomto věku ještě se enplazí, natož leze. Myslím si, že můžeš být v klidu, Tvůj prcek je asi pohodář a nikam nespěchá:)
 K.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
327
12.1.06 15:19

No jo,jenže on se ani neplazí človíčku,jenom max.rotuje po ručičkách dokolečka na dece. Nikam se nedoplazí,ani nedoleze.Přetáčet se umí,to jo,ale taky nesuduje,sedí fakt pěkně,ale sám se taky nepo:,–(í. No děs :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1128
12.1.06 15:36

Ahojky tak dlé mé pediatričky by mělo každé dítě lézt, je to zkrátka správný vývoj dítěte, který má několik fází a fáze lezení je u dítěte důležitá k posílení svalů, které v budoucnu drží páteř atd. Dětičky které tuto fázi přeskočí samozřejmě budou chodit, ale mohou mít problémy v budoucnu s páteří, bolestí zad atd. V tomhle věku co máš ty chlapečka už je asi trošku na rehabilitaci pozdě, ale i tak bych to zkusila a možná bych se i poohlídla po jiné pediatričce,jestli je to tam kde bydlíš reálné. Já se svým chlapečkem taky na rehabilitaci chodila a tam právě vím o tom, že dítě lézt má, a když jsem tam namítla, že mojí kamarádky holčička nelezla a její pediatr jí řekl, že to nevadí, tak mi zdělila, že se ten její pediatr dál nevzdělává a jede si bohužel podle starých norem, ale věda je už prý dál. Takže já bych se o ty rehabilitace zajímala. Lenka a Péťa(22 m)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
464
12.1.06 15:40

Ahoj, klid. Názory na motorický vývoj dětí se různí. Naše malá nepásla koníky ve 3m, tak jsme šupajdili na neurologii, otočila se pak sama hladce ve 4m. Její malá sestřenička bydlí o pár set km dál, na Moravě, bude jí 8m a ještě se sama neotočí!!! A jejich doktorka to neřeší… Takže asi tak. každé dítě je holt jiné. Pa, Ziza.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
986
12.1.06 15:53

dítě by mělo lézt, ale myslím, že není až tak moc důležité, kdy se to stane. Naše malá furt nechtěla a potom najednou přišla na ten pohyb a začala se plazit. Byla to otázka pěti minut. Nemyslím, že je nějakej velkej problém, že dítě v 8,5 měsících neleze. Každé dítě má svůj rytmus a některé prostě leze později. Tak jako některé chodí v 10 měsících a jiné až v roce a půl, tak je to i s tím lezením, případně plazením. Trochu mi vadí, že se dneska všechno porovnává s tabulkama a jak dítě není podle tabulek, tak je to špatně. My jsme byli s malou na neurologii ve třech měsících, protože špatně zvedala hlavičku. Paní dr. říkala, že má prostě jiný rytmus, měli jsme trošku posilovat a za týden pásla hříbátka a děsně se jí to líbilo. Taky není podle tabulek. Třeba zítra začne lézt .......... Ivča_K

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
242
12.1.06 16:14

Ahojky, můžu Tě uklidnit, naše malá začala lézt (a to ještě ke všemu po zadku) až v 11 měsících a je naprosto v pořádku, akorát hrozně líná. Doktorka je v pohodě a vysvětlovala mi, ať ji hlavně s nikým neporovnávám, že každé dítko je jiné a šikovné na něco jiného. Dnes je jí 15 měsíců a zatím chodí kolem nábytku, sama ještě ne (chodit by prý měla umět do konce 18. měsíce, takže má ještě čas, vždyť se ještě v životě nachodí! :D ). Nic si z toho nedělám, nikdy jsem ji k ničemu nenutila, abych ji neodrovnala psychicky. Samozřejmě jsem zkoušela různé cviky, ale ona si to stejně dělá podle svého :D . Důležité je, že je zdravá.
Jediné, co je na tom nepříjemné, jsou otázky příbuzných typu: „Jak to, že ještě neleze?“, „Jak to, že leze po zadku a ne po kolínkách?“, „Jak to, že ještě nechodí?“, „Je normální?“ Ale to už jsem dávno hodila za hlavu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
242
12.1.06 16:17

Jinak si myslím, že právě dr., kteří hned posílají na rehabilitace, jedou podle starých norem - to tenkrát platily tabulky, co kdy přesně má mimi umět, teď už je to jiné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
201
12.1.06 16:17

Ahoj,
já si taky myslím, že je to v pohodě a opravdu má ještě čas. My také chodíme na neurologii (na rehabilitaci ne), protože naše malá nechtěla pást koníky. Neuroložka říkala, že se opravdu plazit nemusí a možná bude rovnou chodit (prý záleží také na tom, jak jsme se vyvíjely my jako děti). Její názor je, že se to s rehabilitacema u nás dost přehání a pak se dává za úspěch, když k tomu vlastně dojde vývojem dítě samo. Samozřejmě jsou případy, kdy je to potřeba.
Ta naše treperenda se zatím taky plazit nehodlá a sedět už teprve ne, ale nechávám tomu volný průběh.

tak neboj, u vás bude taky za chvíli prošmejděno

Meda

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2058
12.1.06 16:35

Tabulky a normy…ta dvě slova mne fakt děsí.
Jestli mimi ještě neleze, prostě nechce, netrap se tím, však jednou to nebudeš čekat a bude to. Náš malý se sice plazil, ale vůbec si nestoupal, natož nějaké chození podél nábytku. A pak ti jednou si takhle stoupl a v naprostém klidu přešel celou kuchyň, vzal si hračku, kterou jsem držela a zase odkráčel. Jen jsem koukala a doteď se tomu smějeme.
A opožděný nijak není, právě naopak, ale každému dítku se chce to či ono dělat prostě až se k tomu rozhodne.
Držím pěstičky a držte se

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
843
12.1.06 17:29

Ahoj, neboj, naša malá tiež ešte nelezie :wink: Dr. nás zatiaľ len objednala na jednu návštevu u nej naviac - normálne je poradňa až za dva mesiace, ale my sa ideme za mesiac pochváliť, čo už umíme…
podľa toho, čo okolo seba počujem si tiež mysoím, že sa to s tými rehabilitáciami preháňa… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
204
12.1.06 17:43

Ahoj,
taky bych se nebala. Opravdu je to otazka chvile. Mala teprve pred 14 dni zjistila, ze muze delat blbosti na kolinkach, najednou koukam a ona si sama sedla. Asi taky sama prekvapena :lol: . no, a opravdu, behem 2 dnu, po pilnem trenovani, leze o 106. Taky jsem si rakala jak jsme pozadu, a ejhle je to tu. Chce to cas. misa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1376
12.1.06 18:27

Ahoj Veverka, tiez si myslim, ze 8,5m dieta este nemusi lozit.
Hlavne ho nechavaj co najviac na brusku a nepo:,–(zuj ho!! Jasne, ze potom nema motivaciu, ked sa pohodlne hra v sede s hrackami! A nepostavuj ho tiez, nechaj vyvoj na nom. On sa rozlezie ked sa bude na tom brusku nudit :-)
Este mate cas, mozno patri medzi deticky, co sa ucia veci narazovo, najprv dlho dlho nic a potom zrazu za tyzden zacnu lozit, :,-(at si a stat.
Prajem pevne nervy a z vlastnej skusenosti ti vravim bud rada, za kludne dieta!! Ono nie je bohvie co, ked ti 7m dieta obchadza nabytok a este moc neuvazuje a nedava na seba pozor, ako to bolo u nas :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
488
12.1.06 18:55

Tak náš Matýsek v osmi měsících se akorát přetáčel ze zad na bříško (z bříška na záda jenom omylem) a péroval v kolínkách na čtyřech, ale to jsme mu na ty čtyři museli trochu pomoct. A pak najednou v osmi a půl měsících začal lézt, týden na to si stoupal u nábytku, v devíti měsících zkoušel první samostatné krůčky a v deseti nám běhal po baráku. Takže ještě v osmi měsících to vypadalo, že je opožděnej a už se mluvilo o nějaký rehabilitaci a potom to vzal hopem. Prostě u každýho dítěte je to jinak, každý má svůj čas a svoje tempo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7584
12.1.06 19:03

No to nevim, ktera rehabilitacni ti to tvrdila. Zdrave dite leze v 8 ci 9ti mesicich. Nektere trochu driv a nektere trochu pozdeji. Myslim tim lezeni po 4. Po dlanich a kolinkach. Jsem take rehabilitacni a dite pri Vojtovce teda rozhodne nespolupracuje. Spis naopak. Protipracuje. Aspon v tomhle veku a kdyz neni zvykle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí