Lezení po čtyřech =/

62
26.6.11 18:41

Lezení po čtyřech =/

Ahoj holky chtělajsem se zeptat naše malá se už asi dva měsíce plazí, ale za boha nechce lízt po čtyřech, chtěla bych jí to nějak naučit, motivovat nevíte nějaký finty? Jinak už si sama i sedá tak 3 týdny na kolínka si taky sem tam klekne, chvilku klečí a pak se jí nožky rozjedou a plazíme se :nevim: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15674
26.6.11 18:48

Ahoj. A jak je stará? Nelezení se více řeší až po 10.m, Maruška kvůli tomu začala v roce cvičit Vojtovu metodu a rozlezla se až po ní. Motivace není jednoduchá, u nás nefungovalo nic, ale třeba na rehabilitaci mi radili se s ní jakoby přetlačovat - když je na kolínkách, tak ji za kyčličky a zadeček tlačit k zemi, aby se ona snažila zadeček zvednout. Někdo radí dát plyšovou hračku pod bodyčko na hrudníček, ale u nás to spíš mělo výsledek, že se plazila ještě víc nesymetricky, tak jsem toho brzy nechala a počkala až na tu Vojtovku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
737
26.6.11 18:53

Ahoj tohle bych nějak neřešila mě se Ládík začal plazit na začátku 9 měsíce a teď mu bude 11 měsíců a začal mi lozit po 4 . Ono to přijde samo . Skus jí dát třeba na letiště kde jsou měké matrace a uvidíš jesli si klekne :palec: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
26.6.11 19:00

Jsem někde četla, že vzal dítě, svlíknul do naha a položil na dlaždičky, prý bylo na všech čtyrech na to tata :mrgreen:

Nicméně já bych to nehrotila, syn začal lézt až tehdy, když začal obcházet nábytek. A pak lezl jak drak :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
62
26.6.11 19:01

je nám 1O měsíců a 10 dní

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25324
26.6.11 19:04

ahoj,asi bych to taky nehrotila,malej začal lézt až v 10,5 měsících.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7251
26.6.11 19:10

Misho,celkem Tě chápu…u nás podobné. První dcera nelezla jen opravdu málo a hned chodila. Natulka mladší od 6 měsíců se plazila a po dvou měsících si začala stoupat :cert: …žádné lezení. Pomohlo slíknout body a šoupnout na dlaždičky…neplakala, ale prostě jí to studilo a bříškem šla nahoru…krásně se rozlezla. Vyčetla jsem tuto radu na netu a taky se dočetla, jak je lezení pro děti důležité, tak jsem byla ráda, že se nám to povedlo. Dva měsíce krásně lezla a od 10m chodí a to sama. Určitě to půjde.Držím palce!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2535
26.6.11 19:15

Tak náš malej se také jen plazí, už 6týdnů. A do lezení se mu nechce, vždycky si klekne popéruje, sedne na paty nebo mezi ně a nic. U nás ani ty dlaždičky nezabrali. :roll:
Už to nějak neřeším, ono to příjde. V úterý jdem k Dr. na kontrolu, tak uvidíme co nám řekne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
248
26.6.11 19:21

Zkus ji dat za tricko maly micek, na kamaradcina kluka to zabralo. Nejdriv se snazil ho odsunout stranou, ale nakonec se proste zvednul na 4 a od te doby leze :lol:
je mu 9 mesicu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10713
26.6.11 19:24

Syn začal lozit (jakože fakt sám od sebe a víc než se plazil) týden před prvními narozeninami… Máš ještě čas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
cher
26.6.11 19:26
Mishaa1 píše:
Ahoj holky chtělajsem se zeptat naše malá se už asi dva měsíce plazí, ale za boha nechce lízt po čtyřech, chtěla bych jí to nějak naučit, motivovat nevíte nějaký finty? Jinak už si sama i sedá tak 3 týdny na kolínka si taky sem tam klekne, chvilku klečí a pak se jí nožky rozjedou a plazíme se :nevim: :nevim:

Malá se plazí asi od 9.měsíce, teĎ jí za týden bude měsíců 13 a furt neleze :zed: akorát si začla stoupat,ale má ty nohy ještě vyviklané,ale my jsme opožděnější, tudíž není běžný vzorek :-) Vyzkouším to s tím míčkem, to je dobrý nápad :think:

• Citovat
  • Upravit
15674
26.6.11 19:31
Mishaa1 píše:
je nám 1O měsíců a 10 dní

A co na to říká pediatr? Samotné nelezení v 10m bych jako veliký problém neviděla. Já si požádala u pediatričky o doporučení na rehabilitaci, protože mi vadilo, že si Mája už stoupá, ale neleze, a jak jsem byla ráda - tam zjistili, že Mája má svaly na nožičkách na úrovni 6m a posílila je právě až lezením. Po 5 týdnech cvičení svaly na nožičkách vyspěly na 9m.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101567
26.6.11 19:40
Gladys píše:
Jsem někde četla, že vzal dítě, svlíknul do naha a položil na dlaždičky, prý bylo na všech čtyrech na to tata :mrgreen:Nicméně já bych to nehrotila, syn začal lézt až tehdy, když začal obcházet nábytek. A pak lezl jak drak :wink:

Tak tohle u nás nefunguje :mrgreen: ne že bych to dělala úmyslně, ale když dám malého nahatého na deku, tak se odplazí vedle na dlažbu, počůrá se tam a pak se v tom šťastně na bříšku plácá, je to prostě čuník… děsně se mu líbí jak to klouže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2535
26.6.11 19:47
j.a.n.i1 píše:
Gladys píše:
Jsem někde četla, že vzal dítě, svlíknul do naha a položil na dlaždičky, prý bylo na všech čtyrech na to tata :mrgreen:Nicméně já bych to nehrotila, syn začal lézt až tehdy, když začal obcházet nábytek. A pak lezl jak drak :wink:
Tak tohle u nás nefunguje :mrgreen: ne že bych to dělala úmyslně, ale když dám malého nahatého na deku, tak se odplazí vedle na dlažbu, počůrá se tam a pak se v tom šťastně na bříšku plácá, je to prostě čuník… děsně se mu líbí jak to klouže.

Jo jo, náš se také počůral a pak si tam v tom vklidu ležel :mrgreen: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4123
26.6.11 19:58

Nám pomohlo položit malého do trávy :mrgreen: ,nešlo mu tam pořádně se plazit,tak šel na kolínka. Doma se zase plazil,ale asi po týdnu trénování v trávě se rozlezl i doma :lol: . Jinak lození je opravdu důležité.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí