Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Nám pomohlo položit malého do trávy
,nešlo mu tam pořádně se plazit,tak šel na kolínka. Doma se zase plazil,ale asi po týdnu trénování v trávě se rozlezl i doma
. Jinak lození je opravdu důležité.
Luca01 píše:
Nám pomohlo položit malého do trávy,nešlo mu tam pořádně se plazit,tak šel na kolínka. Doma se zase plazil,ale asi po týdnu trénování v trávě se rozlezl i doma
Nám ani tráva nepomohla. Zvedne ruky, nohy a leží jen na bříšku a tváří se, že je to ee. ![]()
Mijunkaa píše:Luca01 píše:Nám ani tráva nepomohla. Zvedne ruky, nohy a leží jen na bříšku a tváří se, že je to ee.
Nám pomohlo položit malého do trávy,nešlo mu tam pořádně se plazit,tak šel na kolínka. Doma se zase plazil,ale asi po týdnu trénování v trávě se rozlezl i doma
Ani když tam položíš hračky nebo něco po čem by šel? Náš šel po svých botách
hračky nic, ale jakmile jsem dala na zem jeho botičky, tak se snažil k nim dostat…a tím že tráva byla éé, tak se snažil jít na ty kolena a dotýkat se co nejmíň…teď to vychytal a chodí jako pavouk, už ani kolenama se trávy nechce dotýkat ![]()
donaga píše:
Na RHB mi na podporu lezení doporučili toto: vzít nějaký válec (třeba ten nafukovací nebo normální smotaná deka) a ten dát pod bříško mimča, tak aby jako byla na čtyřech v kleku, ale bříško bylo tím válcem podpíráno. No a na tom válci ho houpat dopředu a dozadu. Vlastně to napodobuje pérování na kolínkách a cvičí to přenášení váhy na ruce a na nohy.
Tohle mi radila paní, ke které chodíme cvičit, akorát doporučovala overbal. Ale na Marušku neplatilo nic. Tyhle rady jsou pro děti, které se neplazí jen proto, že z nějakého důvodu nechtějí. U nás byl problém v těch nedostatečně posílených svalech na nohách, a to laik asi nepozná. ![]()
RyBANA píše:Mijunkaa píše:Ani když tam položíš hračky nebo něco po čem by šel? Náš šel po svých botáchLuca01 píše:Nám ani tráva nepomohla. Zvedne ruky, nohy a leží jen na bříšku a tváří se, že je to ee.
hračky nic, ale jakmile jsem dala na zem jeho botičky, tak se snažil k nim dostat…a tím že tráva byla éé, tak se snažil jít na ty kolena a dotýkat se co nejmíň…teď to vychytal a chodí jako pavouk, už ani kolenama se trávy nechce dotýkat
Musím to testnout, na něco ho navnadit.
Ahoj, důležité je mít neklouzavý povrch pro optimální rozvoj svalů a nechat věcem volný průběh. V tomhle věku je to normální vývoj, neboj.
my chodíme i na kontroly na neurologii ale zatim mi vždycky dr řekl že je v pořádku že rhb nepotřebujeme, ted deme na kontrolu zase za 3 tejdny tak sem zvědavá, co nám řekne pan doktor ted
Já jsem malou položila na gauč, tak aby se nožičkami opírala o operaci stěnu gauče a bingo nejdříve se opřela nožkama a pak šla na čtyři.
![]()
Ahoj holky… Moje málá má dnes 5měsícu, už asi mesic se plazi. tak pred tydnem si klekla poprve na ctyri a peruje. vubec nechce lezet..porad jen peruje:) je to normální takhle brzo?:)