Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Znam jednu, rikaji ji Sába. To je hrozny. Sabča taky nic moc. Jmeno se mi ale ve tvaru Sabina libi.
Vyberte dle sveho, zvazte, jak ji budou oslovovat ostatni. Mam v okoli Valentynu, i Valerii, obe jmena se mi libi, ale maminky i deti jim rikaji Val nebo Valčo
takova škoda…
Jméno Sabina i zdrobněle Sabinka se mi moc líbí. Ale často se jim pak říká Sába, Sabča a to se mi bohužel nelíbí vůbec.
Sama bych ho nedala, ale prijde mi to lepsi, nez byt za kazdou cenu originalni s nejakym jmenem, jen aby to nebyla treba zminovana Tereza nebo Adela…kdyz se mi libi, tak ho proste dam a kaslu na okoli ![]()
@Zeoli píše:
Přesně tak, ale zrovna Tereza a Adéla je v pohodě.
Adélka nebo Terezka je každá druhá holčička ![]()
@K. Rocánková píše:
Znam jednu, rikaji ji Sába. To je hrozny. Sabča taky nic moc. Jmeno se mi ale ve tvaru Sabina libi.
Vyberte dle sveho, zvazte, jak ji budou oslovovat ostatni. Mam v okoli Valentynu, i Valerii, obe jmena se mi libi, ale maminky i deti jim rikaji Val nebo Valčotakova škoda…
Já znám Valerii a rika se jí Valino. ![]()
@Bábrdl píše:
Adélka nebo Terezka je každá druhá holčička
Ve většině tříd, co znám, není žádná Tereza, Adéla sem tam.
@Bábrdl píše:
No a? Tak to ti lidi nemaj proto dat, i kdyz se jim to libi? Nechapu…
@Kukacka123 píše:
No a? Tak to ti lidi nemaj proto dat, i kdyz se jim to libi? Nechapu…
To byla reakce na tvrzení, že „lepší než Sofie, Tereza nebo Adéla, to je každá druhá“. A zeoli napsala, že u Adély a Terezy to n platí. Podle mě jsou všechna tři jména dávána často.
@Bábrdl asi jak kde. V sirsim okoli a mezi znamyma znam male Terezky dve (nepocitam dospele) a Adelku ani jednu. Mnohem vic mam kolem sebe Nelinek, Adrianek, Sofinek, Valerii, Viktorii,… Ale to je vzdycky nejaky boom.
Navic nepsala, ze to neplati, ale ze ty jmena jsou v pohode
ale asi casto davana budou, kdyz jsou na prednich prickach tabulek ![]()
@Bábrdl píše:
Těch starších jo. Ale teď se dávají cizokrajný.
@lleennttiillkkaa píše:
@Zeoli jo to jsou jména v pohodě, ale je jich moc.
No právě, že poslední dobou jich není moc. Ty se dávaly dřív. Teď je cizina hit. ![]()
@Zeoli píše:
Těch starších jo. Ale teď se dávají cizokrajný.
Jaka jména se dnes považují za cizokrajná?