Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Nejsem kosmetička, ale taky mám malé oči, ale alespoň kousek víčka mi vidět jde. U tebe bych asi zkusila růžové stíny hlavně, ale třpitivé a aby se dobře nanášely. Dala bych si je na víčko a do ztracena jemně nanesla až skoro k obočí - ale jemně, těsně pod obočí bych dala úplně světle růžovou až tělovou barvu nebo bílou - vše třpitivé opět rozetřela do ztracena směrem dolů - to by mělo oko otevřít
Pak bych možná ještě zkusila světle hnědou linku na spodní víčko.
@Janča1212 na tvém místě bych si zašla ke kosmetičce, nebo vizážistce. Poprosila bych ji a myslím že ti krok za krokem poradí co máš jak udělat.
Ahoj,
zvolila bych přirozenější tvar obočí, tvuj vyraz by se o hodně změnil.
Na youtube je hodně navodu pro „monolids“, (vyhledaš eyetutorial for monolids).
Jinak obecně, volit světle stiny na cele vičko na rozjasnějí, vyraznější nad oční oblouk, do vnitřního koutku rozjasňovač.
A co prodloužit řasy? nebo uměle? nebo nabarvit? Možností je dost. Dobre je taky použít takovy bily podklad pod řasenku, ja mam teď alverde, řasy vypadaji hustší, a drží mi déle tvar.
Jestli nemáš nedokonalosti na pleti, postačí ti bb krem, pihy se mi libi, je škoda je maskovat ![]()
NO já bych začala obočím.. Min. by to chtělo dodržovat nějaké základní body jako třeba od kud kam by mělo obočí sahat
. To nemyslím zle, ale obočí dělá dost.
@Janča1212 Taky nejsem zadny kosmeticky guru, ale oci mam male a otekle/rodinne prokleti
/, tak ti zkusim napsat moje tipy, treba si z toho neco vyberes..
Make up: pokud potrebujes tvar jen trochu osmrcnout, tak zkus BB cream-spokojena jsem s Garnier pro mastnou plet, i kdyz mam normalni nebo make up od Essence(rossmann, DM)(nedelaji masku a neni to takova investice)
Korektor: Pan Stick od MaxFactor-tehotna vypadam jak kdyz me napadl roj vcel
a tenhle jediny funguje+na kruhy pod ocima
No a oci..jak radi holky: stiny nedavam vubec nebo telove/svetle trpytive barvy az do vnitniho koutku(pekne rozsviti). Rasy uz si nejsem schopna poradne namalovat bez desticky ze Sephory(jsem, ale s oteklym hornim vickem vypadam pak jako panda)-opre se nad linku hornich ras, rasenka se dostane mezi rasy a vypadaji pak hustsi. A spodni vicko(to vodove) maluju vodeodolnou tuzkou na oci(sedou, hnedou,..)
Takhle nějak jsem to myslela, akorát na té fotce, to není zas tak dobře vidět, jak na živo. Ještě jsem zapomněla napsat do vnitřního koutku dát taky světlou nebo bílou barvu. Taky mám malé řasy a osvědčila se mi obyčejná řasenka Rimmel Extra Super Lash za stovku, teď jsem zkusila dvě z Avonu a stojí za prd. Jinak jak píší holky, chtělo by to upravit obočí, nechat ho víc v přirozeném tvaru, takhle to vypadá opravdu divně. Mě pořád něco nesedělo, až holky zmínily to obočí, tak mi to cvaklo. Já mám úplně blbé obočí, mám ho světlé a ještě řídké a krátké, tak si ho musím dokreslovat tužkou. No je to blbé, mít malé oči, znám to, ale chce to se naučit pracovat s tím co máš. Pokud opravdu ani nevíš, jak co použít, tak by možná ten sedánek s šikovnou kosmetičkou byl dobrý. ![]()
Díky za tipy.
Já mám obočí rozseklé a na jednom místě mi skoro vůbec neroste. Jak ho mám sešité, tak roste jakoby zubatě (ve skoku)
Takhle mi ho trhá kosmetička no…
Hodím foto, jak se běžně líčím. Nic jiného bohužel se sebou udělat neumím
![]()
Takhle běžně chodím nalíčená…
Obočí bych „posunula“ až k vnitřnimu koutku oka, v první třetině bych ho nechala hrubší. Existují různe sety na zvyraznění obočí, obsahuji stin, vosk a případně štěteček. (třeba catrice). Tvar, co ti trhá kosmetička zbytečně upoutává a upozorňuje jak na jízvu, tak na oči ![]()
Jinak by ti nic nechybělo si myslim, jseš hezká ![]()
@burgundy Souhlas s posunutím obočí a nechat ho hustší. Oblouk obočí bych nechala vést přirozeně po línii nadočnicového oblouku - takže více rovně - to vykrojení mi přijde nepřirozené. Zkusila jsem to na tvé fotce trochu upravit - ber to s velkou rezervou, nejsem žádný grafik
, ale pro představu to snad stačí.
Pak bych dala ty stíny jak jsem psala, oči se ti rozjasní
Jinak jsi hezká baba ![]()
Ahoj na zapadlé oči vyzkoušej něco z tohoto:
http://www.youtube.com/results?…
Těch tutoriálů a dobrých je fakt dost, stačí si jen vybrat
.
jinak souhlasím s holkama, jsi hezká a to obočí (případně i s kosmetičkou) změň a bude to ještě lepší.
Díky… říkala jsem to kosmetičce, ale asi to bude běh na dlouhou trať s tím obočím…
Ahoj holky, prosím o radu. Jsem v desátém týdnu rizikového těhotenství a tím pádem mám konečně čas na to, co jsem vždycky chtěla dělat. Ráda bych konečně uměla líčit, ne profi, ale jen tak pro sebe, pohrát si s barvičkami atd… nemáte někdo nějaký typ na kurz nebo tak něco?
Holky mám trochu problém, nikdy jsem se nijak extra nelíčila, max. stíny jen lehce a lesk na rty.
Ted mám ale takovou nesourodou plet, zůstali mi nějaké jizvičky nebo tmavší místa po akné, které se mi sem tam objeví i ted.
Koupila jsem si BB krém Rimel 003 + pudr, korektory, tvářenku, stínů mám dost, ale přijde mi že „málo barví“ nebo co ![]()
Koupila jsem i nový štěteček na stíny abych meměla jen ty polštářky za 9Kč ![]()
Ale ted nevím co s tím, pustila jsem si videa na netu, nejvíc se mi líbili ty od DM, ale všude se používá jen make-up ne BB krém. Takže ted nevím jak na to?
Poradíte? ![]()
@Zupa Pod makeup vyrovnavaci bazi, ktera plet sjednoti a pripravi na aplikaci MU..napr. Dermacol.
Pod ocni stiny urcite take bazi, napr. NYX nebo Artdecco, pokud stiny malo barvi, chyba je v pigmentaci. Jakou znacku pouzivas?
@Chocoloco Já chci právě používat jen ten BB krém, ale zase tak moc nekryje, tak nevím jestli pod něj ještě korektor na určité partie? A pak ten pudr na to, přijde mi že je to zblízka strašně vidět, hlavně na nose ![]()
Stíny mám Rimel to je katastrofa, jsou moc tvrdé a světlé a pak Maybelline + ty lacinější Technic, essence, a nejlepší co mám jsou Gabriella Salvete sice laciné ale malují krásně ![]()