Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Když mate pracovní pohovor, který vede muž (at už potencionalni nadřízený nebo personalista), stává se vám, ze vám sklada lichotky? At už lichotky na vzhled (především) nebo cokoliv jiného.
Myslíte, ze je to na pohovoru na miste?
Není. Maximálně může pochválit vzdělání, dosavadní kariéru. Jestli nebudeš hosteska nebo společnice…
Neni to na miste a komentovani vzhledu je sexismus, pokud se uchazis o praci, kde vzhled neni naplni prace.
Ale lichotky, ze jsem udelala dobre test a ze se jim libim (at uz to znamenalo cokoli) jsem obdrzela.
Mas pochybnosti? V cem?
Dělat na pohovoru lichotky na vzhled apod. je teda značně neprofesialni.
@Anonymní píše:
Když mate pracovní pohovor, který vede muž (at už potencionalni nadřízený nebo personalista), stává se vám, ze vám sklada lichotky? At už lichotky na vzhled (především) nebo cokoliv jiného.
Zkratka me zajímá, zda vám muži na pohovorech nějak lichoti
Z profesního hlediska by se to dít nemělo.. může vyzdvihnout něco z životopisu či co se právě týče.. ale rozhodně ne lichotky na osobu..
Zažila jsem to na brigádě a šéf byl nehorázný prase.. začalo to lichitkama právě už při pohovoru, pak nějaký sem tam dítek a dělal mi pak i nevhodné návrhy
takže já bych byla opatrná.
Záleží asi i o jakou práci se jedná, pokud by se jednalo třeba o hostesku, dalo by se primhourit oko.. ale za mě by to být nemělo a přišlo by mi to podezřelé.
Příspěvek upraven 06.08.21 v 22:24
Komplimenty týkající se vzdělání, praxe apod. jsem zažila. Ale vždycky to byla spíš jen poznámka na okraj.
Vzhled personalista nemá co komentovat, pokud není středobodem té pracovní pozice (modelka nebo tak něco).
@Anonymní píše:
Zkratka me zajímá, zda vám muži na pohovorech nějak lichotiPříspěvek upraven 06.08.21 v 22:15
když jsem byl naposledy na takovým pohovoru, tak místní manažer vykreslil slunečnici svým perem do notesu
![]()
@ontario7 píše:
když jsem byl naposledy na takovým pohovoru, tak místní manažer vykreslil slunečnici svým perem do notesu![]()
![]()
A vzali tě?
@Russet píše:
A vzali tě?
nevzali, za čas jsem zjistil, že to místo bylo už dávno dopředu určený někomu jinýmu…ale pobavil jsem se hezky.
Je to extrémně neprofesionální a ukazuje to že prostředí v takovém podniku/organizaci bude dost průser.
Respektive že dotyčný bude prasák a bude očekávat že mu dáš, když tě vezme.@ontario7 píše:
když jsem byl naposledy na takovým pohovoru, tak místní manažer vykreslil slunečnici svým perem do notesu![]()
![]()
bavíme se o psacích pomůckácj, žejo? ŽE JO???
@Ou píše:
Je to extrémně neprofesionální a ukazuje to že prostředí v takovém podniku/organizaci bude dost průser.Respektive že dotyčný bude prasák a bude očekávat že mu dáš, když tě vezme.
bavíme se o psacích pomůckácj, žejo? ŽE JO???
jasně OU…a to ještě nabízel sušenky ze stolu
![]()
@Anonymní píše:
Piste k tématu prosím
A co kdybys psala taky, reditelko? ![]()
Ano, stalo se mi to. Můj pohovor byl veden dvěma muži, kteří mi, byť okrajově, ale řekli, že jsem hezky hubená a mám dobrou postavu.
Ja delam pohovory casto. Ale jsem zena😀. Vzpominam si, ze jsem jednou jedne ksandidatce pochvalila nausnice. Jednak byly fakt krasne a jednak byla chudera strasne nervozni, tak jsem ji alespon trochu rozptylila a pak uz byla klidnejsi.
Když mate pracovní pohovor, který vede muž (at už potencionalni nadřízený nebo personalista), stává se vám, ze vám sklada lichotky? At už lichotky na vzhled (především) nebo cokoliv jiného. I když se nejedna o pozici, kde je důraz na vzhled (modelka, hosteska)
Zkratka me zajímá, zda vám muži na pohovorech nějak lichoti
Příspěvek upraven 06.08.21 v 23:19