Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Ahoj všem. Ať to tady nerozepisuji kdo ví jak dlouho. Představte si situaci. Jste hospitalizována v nemocnici skrz rizikové těhotenství. Jen na pár dnů na pozorování v pondělí pokud bude vše v pořádku by vás mohli možná propustit.
Partner Vám doveze na co máte chuť a co potřebujete. Jenže na návštěvu ho nepustí protože nemá test s potvrzením z laborky ani není očkovaný. A na test se někde objednat nechce skrz to že se testovat nechce a že když už bych měla jít v pondělí domů že to nemá cenu. A že by to ani časově nestíhal jelikož má povinnosti doma. Sestra se vás pak zeptá proč si partner neudělá test a dodá k tomu to mu za to nestálo? Přitom vy víte že má doma povinnosti a věci vám alespoň dovezl. Člověka to zamrzí když se i moje kamarádka ptala jestli byl na testu aby mohl dojít na návštěvu a pak ta sestra. Potom že řekl do telefonu že se obával že v práci nebudou mít pochopení když bude semnou doma na očr přitom to jeho šéf vzal v pohodě. Každý by to snad pochopil.
Tak si tu situaci představuju a pokud neležim na smrtelný posteli a vím, že partner má práci a povinnosti, tak to bez něj pár dnů v pohodě vydržím. Obzvlášť v době, kdy mu může člověk zavolat 10× denně na mobil. Nevím, tohle nonstop sezení u zadku, když člověku prakticky nic není není můj šálek kávy.
@terien píše:
Tak si tu situaci představuju a pokud neležim na smrtelný posteli a vím, že partner má práci a povinnosti, tak to bez něj pár dnů v pohodě vydržím. Obzvlášť v době, kdy mu může člověk zavolat 10× denně na mobil. Nevím, tohle nonstop sezení u zadku, když člověku prakticky nic není není můj šálek kávy.
Taky to tak beru ale mému okolí se to asi zdá divné ![]()
A tebe štve co? Že nesel na test a neprisel, i když víš, že ma dost práce, nebo že se te sestry ptají kde je? Mě by to třeba bylo jedno, co bych s chlapem v nemocnici dělala? Pokecat můžeme i přes telefon ![]()
@terien Napodobne. Taky nechapu, proc to kvuli par dnum v nemocnici tak hrotit ![]()
@Anonymní píše:
Taky to tak beru ale mému okolí se to asi zdá divné
Asi proto, že dneska se ženský bez chlapa ani neuprdnou, musí s nimi být všude. A sestřičky už jsou z toho celý zblblý. Jestli jsi s tím ty sama v pohodě, tak neřeš.
@Kriss Tina píše:
A tebe štve co? Že nesel na test a neprisel, i když víš, že ma dost práce, nebo že se te sestry ptají kde je? Mě by to třeba bylo jedno, co bych s chlapem v nemocnici dělala? Pokecat můžeme i přes telefon
Já to beru mě to nevadí vím že toho má doma má dost jen mě zamrzeli reakce mého okolí ![]()
@Anonymní píše:
Já to beru mě to nevadí vím že toho má doma má dost jen mě zamrzeli reakce mého okolí
Na okolí bych se úplně vykašlala, ty víš jak se věci mají a kecy sestry bych pustila jedním uchem dovnitř a druhým ven.
Takže pokoj už ti nevadí? Jinak v pondělí jdeš domů to vydržíte, sestře řekni že prostě nemůže a konec
Mne by to bylo jedno, ze nešel na test a nestavil se. A okolí bych poslala někam.
Tak jako především tím, že se neočkuje, netestuje a nejspíš kašla na základní rozumná opatření ohrožuje tebe i dítě. A nejde o nemocnici, ale o běžný život.
To co si o tom myslí okolí (které teda zrovna má pravdu) je jedno. To co dělá covid s těhotnou, natož na rizikáči ne.
To jsi zase ty, co se jí nelíbí, že už neleží na JIP a neběhají kolem tebe a nedělají ti společnost?
Tak ono dost záleží, jestli ho potřebuješ vidět nebo ne. Mně by to třeba vadilo. Já nemocnice nesnášim a každá návštěva by mi udělala radost, kor když nechat se otestovat je otázka chvilky.
A pokud je to pro tebe takhle ok, tak neni co řešit a vesmir je v rovnovaze
Sestře i ostatním to muze byt uplne u zadele.. Kdybych měla v nemocnici někoho blízkého, který by nebyl v ohrožení života, mela bych povinnosti, tak bych se taky nenechala testovat, abych mohla jít 1× za víkend na návštěvu..
Klid ☺️️
Ahoj všem. Ať to tady nerozepisuji kdo ví jak dlouho. Představte si situaci. Jste hospitalizována v nemocnici skrz rizikové těhotenství. Jen na pár dnů na pozorování v pondělí pokud bude vše v pořádku by vás mohli možná propustit.
Partner Vám doveze na co máte chuť a co potřebujete. Jenže na návštěvu ho nepustí protože nemá test s potvrzením z laborky ani není očkovaný. A na test se někde objednat nechce skrz to že se testovat nechce a že když už bych měla jít v pondělí domů že to nemá cenu. A že by to ani časově nestíhal jelikož má povinnosti doma. Sestra se vás pak zeptá proč si partner neudělá test a dodá k tomu to mu za to nestálo? Přitom vy víte že má doma povinnosti a věci vám alespoň dovezl. Člověka to zamrzí když se i moje kamarádka ptala jestli byl na testu aby mohl dojít na návštěvu a pak ta sestra. Potom že řekl do telefonu že se obával že v práci nebudou mít pochopení když bude semnou doma na očr přitom to jeho šéf vzal v pohodě. Každý by to snad pochopil.