Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Taky to tak beru ale mému okolí se to asi zdá divné
Na okolí se vykašli. Jestli lidi mají blbé poznámky, odkaž je do patřičných mezí. Když se s partnerem z jakéhokoliv důvodu domluvíte, že na návštěvu nepřijde a tobě to nevadí, je všechno v pořádku.
Mě by nevadilo být pár dnů v nemocnici bez návštěvy manžela, pokud bych věděla, že je jinak vytížený.. Ale můj manžel by si ten test udělal a přišel by v každém případě ![]()
A co má doma tak důležitého za práci, že nemůže na chvilku za tebou zajít? Jinak pokud jdeš skutečně v pondělí domů, tak asi není nutné, aby tam chodil na návštěvu o víkendu. Ale tak lidem asi přijde divné, že když už ti tam veze věci, že za tebou nezajde na pár minut. K porodu se chystá jít? To na test půjde?
1. Sestra by se měla chovat profesionálně a k určitým věcem se nevyjadřovat.
2. Kamarádka se klidně vyjádřit muže, od toho je to kamarádka
3.chlap by mě jakožto těhotnou dost naštval, kdyby nechtěl kvůli mne na test, a já přitom ležela v ty nemocnici kvůli tomu, ze čekám naše společný dite ![]()
4. Jako netehotnou by mě to asi malinko zamrzelo, ale ve finále bych nad tím mavla rukou. Kdyby se jednalo už jen o dva dny.
@Anonymní píše:
Ahoj všem. Ať to tady nerozepisuji kdo ví jak dlouho. Představte si situaci. Jste hospitalizována v nemocnici skrz rizikové těhotenství. Jen na pár dnů na pozorování v pondělí pokud bude vše v pořádku by vás mohli možná propustit.
Partner Vám doveze na co máte chuť a co potřebujete. Jenže na návštěvu ho nepustí protože nemá test s potvrzením z laborky ani není očkovaný. A na test se někde objednat nechce skrz to že se testovat nechce a že když už bych měla jít v pondělí domů že to nemá cenu. A že by to ani časově nestíhal jelikož má povinnosti doma. Sestra se vás pak zeptá proč si partner neudělá test a dodá k tomu to mu za to nestálo? Přitom vy víte že má doma povinnosti a věci vám alespoň dovezl. Člověka to zamrzí když se i moje kamarádka ptala jestli byl na testu aby mohl dojít na návštěvu a pak ta sestra. Potom že řekl do telefonu že se obával že v práci nebudou mít pochopení když bude semnou doma na očr přitom to jeho šéf vzal v pohodě. Každý by to snad pochopil.
Tak kdyby se na test objednal, necekal by a za 10 min. měl výsledek, pak by ti ty věci mohl donést osobne. Můj muž by to teda pro mě udělal a našel si chvilku, nevím co může být důležitější
mě by to teda líto přišlo…
Já se zeptám ohledně toho sefa - proč by měl být s tebou doma na OCR?
@Anonymní píše:
Taky to tak beru ale mému okolí se to asi zdá divné
To je teda bábovka. Nechápu, proč se k těhotné ženě nenechal očkovat a je mu zatěžko nechat se pošťourat v nose. Ty budeš za chvíli rodit a on není schopný ani toho ![]()
Záleží ako to berieš ty, ak to tebe neprekáža, okolie ti môže byť ukradnuté. Ja by som sa skôr obávala toho že sa niečo stane a dieťa sa narodí skôr, ostane v nemocnici a on sa zachová rovnako. Že prvé dni, týždne, nedajbože mesiace bude mať iba mňa pretože on toho bude mať veľa a nebude chcieť na test.
@Anonymní píše:
Ahoj všem. Ať to tady nerozepisuji kdo ví jak dlouho. Představte si situaci. Jste hospitalizována v nemocnici skrz rizikové těhotenství. Jen na pár dnů na pozorování v pondělí pokud bude vše v pořádku by vás mohli možná propustit.
Partner Vám doveze na co máte chuť a co potřebujete. Jenže na návštěvu ho nepustí protože nemá test s potvrzením z laborky ani není očkovaný. A na test se někde objednat nechce skrz to že se testovat nechce a že když už bych měla jít v pondělí domů že to nemá cenu. A že by to ani časově nestíhal jelikož má povinnosti doma. Sestra se vás pak zeptá proč si partner neudělá test a dodá k tomu to mu za to nestálo? Přitom vy víte že má doma povinnosti a věci vám alespoň dovezl. Člověka to zamrzí když se i moje kamarádka ptala jestli byl na testu aby mohl dojít na návštěvu a pak ta sestra. Potom že řekl do telefonu že se obával že v práci nebudou mít pochopení když bude semnou doma na očr přitom to jeho šéf vzal v pohodě. Každý by to snad pochopil.
já teda nevím, třeba já byl ted nedávno na třech operacích ledvin a jedinou radost jsem měl z toho, že si už konečně můžu sednout aspoň venku v parku na lavičku a na sluníčko a že se to všechno trošku celkově uvolňuje. A ne jestli tam za mnou někdo nepřijede kvůli takovým malichernostem.
Jestli měl čas na návštěvu, tak měl čas i na test. To, že se bez toho do nemocnic nesmí, je známo. Vidím to spíš, že se nechtěl testovat. Tašku nechá radči za dveřma, než aby se vyšťoural. Nic osobního, holá pravda.
Sestra by to komentovat neměla, je to neprofesionální. Ale myslela bych si to samé, co ona. Vždyť se stačí objednat a jdeš hned na řadu a pak je to otázka pár sekund pošťourat se v mozku. Takže čas je jenom výmluva, jemu to prostě nestojí zato a to by mě hodně mrzelo. Nemocnici špatně snáším a uvítám každou návštěvu.
Jestli má v plánu o víkendu s kamarády chlastat, tak by mi to vadilo (a výmluva dodělávám práci na baráku). Jestli je v práci od 6-18 tak bych všechny ostatní poslala někam.
@marin píše:
A co má doma tak důležitého za práci, že nemůže na chvilku za tebou zajít? Jinak pokud jdeš skutečně v pondělí domů, tak asi není nutné, aby tam chodil na návštěvu o víkendu. Ale tak lidem asi přijde divné, že když už ti tam veze věci, že za tebou nezajde na pár minut. K porodu se chystá jít? To na test půjde?
K porodu chtěl jít ale k normálnímu nyní mi hrozí CS a to by prý nedal tak že by čekal na chodbě.
Prostě podle něj to není teď potřeba když by mě měli v pondělí pustit že si můžeme zavolat a v pondělí se uvidí. I řekl to že se testovat nechce a musel doma vše podělat a že nemá čas jezdit po všech čertech kde to dělají atd. Ale aspoň mi dovezl co potřebuji
@Anonymní píše:
K porodu chtěl jít ale k normálnímu nyní mi hrozí CS a to by prý nedal tak že by čekal na chodbě.
Prostě podle něj to není teď potřeba když by mě měli v pondělí pustit že si můžeme zavolat a v pondělí se uvidí. I řekl to že se testovat nechce a musel doma vše podělat a že nemá čas jezdit po všech čertech kde to dělají atd. Ale aspoň mi dovezl co potřebuji
Po všech čertech? Dělají to na každém kroku skoro 3/4 roku. To spadnul z Měsíce?
@Russet píše:
Po všech čertech? Dělají to na každém kroku skoro 3/4 roku. To spadnul z Měsíce?
Předpokládám, že to dělají i v té nemocnici, kde ona leží.