Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
To není žádná novinka. Asi koupilas něco z té vyšší kategorie ![]()
Tak to je snad normální, ne? Ověřit si věk při prodeji pyrotechniky.
Pyrotechnika (libovolná) se může prodávat pouze nad 18 let, takže kontrola věku je v pořádku a buď ráda, že vypadáš mladší
. Mě to tuhle zaskočilo u sava, ale tam je na to taky nějaký předpis, jak jsem později zjistila. Ty pokladny to na prodavačku automaticky vyhodí, když to načte.
Podle me se neni cemu divit a je dobre, ze to kontrolujou. Ja taky vypadam mladsi, uz jsem teda dlouho nic na obcanku nekupovala, ale driv ji po mne vzdy chteli a nikdy jsem s tim nemela problem.
@Tableta No prave ze nekoupila
A vubec jsem netusila, ze to takto chodi ![]()
@Anonymní píše:
@Tableta No prave ze nekoupilaA vubec jsem netusila, ze to takto chodi
už to nějakej ten pátek bude ![]()
Pracovala jsem v Lidlu a i na alkohol se musí prodavačky ptát lidí, kteří vypadají mladší jak 25 let. Takže i když je člověku třeba 20 a je to poznat, tak se stejně musíš zeptat na občanku, protože to prostě zkresluje. Chodí kontroly a jsou přísné, pokud se nezeptáte mladého člověka na věk, vyhodí vás, i když mu přes 18 bylo.
Na pyrotechniku to je ještě přísnější, protože některé rachejtle se mohou prodat až nad 21 let. Tam se opravdu kontroluje hodně.
V lidlu po nás při koupi alkoholu chtějí občanky pořád, i když jdem s dcerou a já těhotná, nebo teď už s dvěmi dětmi a manželem.
U rachejtli to same ![]()
Alkohol, cigarety a některá pyrotechnika je od 18+.. Já minule kupovala víno v Bille a taky po mně chtěla pokladní občanku, osobně mě to potěšilo ![]()
Po mně jednou chtěli občanku na jednu lahev piva, byla bych se asi cítila poctěna, neb mi tehdy bylo pětatřicet, kdybych jen pro tu jednu lahev nevyběhla bez dokladů jen s peněženkou v kapse. Manžel mi to nechtěl věřit, sprosťák jeden, místo aby byl rád, jak má mladě vypadající ženu
Ale teď beze srandy, jsem ráda, že to kontrolují, radši desetkrát zbytečně než pak prodat lahev vodky patnáctce, co vypadá na dvacet. S pyrotechnikou to bude podobné, mají na to předpisy a pevně doufám, že je poctivě dodržují nejen v Lidlu.
Mně se tohle stalo před cca 5 lety (ve 30 letech). Stavěli jsme dům, přijeli jsme a já jen vyběhla s penězi pro pivko k večeři. U kasy mě chytla taková blbka, takže pivo jsem tam musela nechat (bez OP mi ho nedala). Nejvíc mě vytočilo, že přede mnou byli „děti“, kterým bylo tak 16 a těm to pivo prodala a OP po nich nechtěla
A to jsme v tu dobu do toho Lidlu chodili poměrně často, od té doby po mně OP nechtěli…
Joo taky po mě 1 prodavačka v Lidlu pravidelně chce občanku a to už je mi přes 30 a mladší nevypadam ![]()
Po mně chtěli nedávno v Lidlu obcanku, když jsem kupovala jedno pivo
No paní mě potěšila, už mi táhne na 30 ![]()
Holky mně se to občas u pokladny stává taky (a to je mi hrubo přes 30 a nějak si nefandím)Paradoxně se mi to nestalo nikdy v hospodě nebo baru. Tam občas potkám děti známých (pod 18), jak pijí pivo i kotlují. Je fakt, že kolikrát holky v 16 vypadají na 22,ale že by se někdy někdo dožadoval občanky
Asi tam nemají tolik kontrol jako v supermarketech.
Ahoj, byla jsem před nedávnem kupovat nějakou pyrotechniku na dnešek. Šla jsem do Lidlu a přestože mi už 18 dávno bylo (ano, možná na to ale nevypadám), tak po mě chtěla paní prodavačka občanku.
No jako byla jsem lehce v šoku, protože jsem kupovala opravdu jen nějakou blbost a prskavky. Mají teď nějaké zpřísnění, nebo co?