Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Ahoj, nemáte zkušenosti s vrácením elektroniky v lidlu? V minulosti jsem v lidlu takhle vracela oblečení které nesedělo a vrátili mi peníze, ale teď mě přítel posílá abych tam koupila nějakou brusku za 700,– ale neví, jestli mu bude vyhovovat tak ji chce vyzkoušet a pokud to nebude ono tak ji chce vrátit. Myslíte, že by na to přistoupili, máte zkušenosti s vrácením jiného druhu zboží než oblečení? Díky
@mamina.martina píše:
Ahoj, nemáte zkušenosti s vrácením elektroniky v lidlu? V minulosti jsem v lidlu takhle vracela oblečení které nesedělo a vrátili mi peníze, ale teď mě přítel posílá abych tam koupila nějakou brusku za 700,– ale neví, jestli mu bude vyhovovat tak ji chce vyzkoušet a pokud to nebude ono tak ji chce vrátit. Myslíte, že by na to přistoupili, máte zkušenosti s vrácením jiného druhu zboží než oblečení? Díky
Nech to na něm. Nekupuj to a nevracej to sama. ![]()
Asi tak, zboží lze vrátit do 30 dnů v původním ( nezavadnem ) stavu, myslis, že tvůj přítel pak tu brusku dá do původního ( nespinaveho ) stavu a nezničí brusný papír
, pokud toto dodrží, tak ano ( ale zaprasenou brusku s použitým brusným papírem
)
Logicky použité zboží nevemou. Pokud tedy nemá vadu (jakože nestartuje, nebrousí apod.). To by si pak mohl kdokoliv zajít do obchodu koupit třeba vrtačku, vyvrtat s ní těch 10 děr, co potřebuje a pak ji jít vrátit, že ji nechce
.
Od toho tu máme služby půjčení nářadí např. v Bauhausu.