Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Ahoj mamky, mám manufakturu na výrobu domácích produktů a poptávka je taková, že budu muset založit e-shop. Nemám vůbec zkušenosti se zasíláním balíků. Kdo využívá tyto služby od koho je nejlepší cena? PPL? DPD? Top Trans? Geis? ČP?
děkuji za zkušenosti.
Preferuju in-time, nebo geis. Určitě jsou lepší dopravci kteří mají uloženky, právě jako třeba geis, kdy člověk neplatí celé poštovné, ale jen část a na uložence si to pak vyzvedne. ČP nerada využívám, jsou drazí a pokud eshop nabízí jen tuto volbu, raději se dívám jinde..
Za me hlavne ne intime. Tragedie. Velka spokojenost s GLS a to i od zakazniku ![]()
Ahoj, co se týká dopravců tak nelevněji nám vždy nabídlo DPD. Obvykle je to odstupnované podle poctu ks za měsíc. Já jsem si pak založila na chvíli živnost s takovýma drobnostma jako ty a využívala jsem nejvíc Uloženku a Zasilkovnu. Uloženka v sobe dneska zahrnuje i CP a DPD i DPD vydejni mista v podstate jen za registraci. Zalezi taky na tom, odkud jsi a jestli jsi ochotna baliky nekam odnest nebo potrebujes spis svoz. Ostatne muzes je nezavazne poptat vsechny. CO kraj to jiny mrav
No u nás primárně česká pošta. Zkoušeli jsme DPD a intime PPL nám vždy nabídlo děsné ceny.
Výhody čp dle mě. Máme nej ceny za balík, zdarma svoz, dodání 96% zásilek do druhého dne. nedělají problémy s reklamacemi, proplácí prodejní cenu zboží a né jen nákupní!
A co je úplně super je že dobírky jsou na účtu do dvou dnů u kurýrů jsem někdy čekal i 3 týdny. O intime se už dost dlouho spekuluje že jsou před krachem, řidiči si stěžují na opožděné výplaty, odesílatelům chodí platby se spožděním…
zákazník si vyzvedne zboží i na poště, i depa čp jsou v každém větším městě
Já pracovala ve velkoobchodě a nejlíp u nás v Liberci fungovalo DPD. Jejich chování k zákazníkovi bylo nejlepší a hlavně nám jako jediní neztráceli balíky a to jsme posílali velké balíky minimálně 8kg a tak metr na metr na 30 cm.
Ještě postřeh ze strany zákazníka, pokud budou mít zboží ve dvou obchodech, ten levnější bude mít dopravu od pošty a PPL a ten dražší bude mít DPD, Geis nebo uloženku, tak to objednám od toho dražšího, protože od těhlech dopravců jsem nikdy nedostala poničenou zásilku a to mi přes DPD o Vánocích, takže v největším frmolu, vezli křišťálové skeničky s karafou.
Posilame denne cca 20 - 40 baliku, hmotnost 5 - 50 kg. Pouzivali jsme PPL, ted cca 3 roky DPD. Kvalita bych rekla stejna a cena se lisi v halerich. Ale je pravda, ze uz mame jinou vyjednavaci pozici pro ceny nez pred 8 lety, kdy jsme s eshopem zacinali. Kazdy dopravce chce vedet, kolik a jakych baliku budes vozit, jestli do firem nebo na privatni adresu, kolik dobirek atd. Poplatek za dobirku muze byt 20 Kc nebo taky 40… Jak uz psaly holky vyse, urcite je lepsi si poptat vice dopravcu a zadat vsem stejna kriteria.
Jo a pokud nahodou budes posilat veci tekute, tak ti reklamaci neuznaji nikdy. My vyrabime masazni oleje a mame vzdy ve smlouve, ze tekute veci jsou „vylouceny z prepravy“.
Taky jsme kdysi davno spolupracovali s dopravcem, ktery zkrachoval. Nevyplatil nam dobirky za cca 100 tis. Kc. Takze od te doby neni hlavnim kriteriem pro vyber dopravce cena.
@Heivka píše:
Ještě postřeh ze strany zákazníka, pokud budou mít zboží ve dvou obchodech, ten levnější bude mít dopravu od pošty a PPL a ten dražší bude mít DPD, Geis nebo uloženku, tak to objednám od toho dražšího, protože od těhlech dopravců jsem nikdy nedostala poničenou zásilku a to mi přes DPD o Vánocích, takže v největším frmolu, vezli křišťálové skeničky s karafou.
jakože česká pošta je levnější než uloženka? to jsem ještě neviděla teda ( ze strany zákazníka )..
chápu že majitel eshopu a tedy objednatel přepravy chce samozřejmě ušetřit a tak vybírá nejlevnější dopravce, z pohledu zákazníka to muže být ale právě naopak..ti co jsou pro vás nejlevnější mužeou být pro zákazníka nejdražší..a pokud chci zákazníky budu brát ohled na konečnou cenu pro zákazníka.. ![]()
@smurfka Já měla na mysli celkovou cenu nákupu a ne jen dopravu.
Já jsem se při výběru dopravců řídila svými pocity, co preferuji jako zákazník a to je určitě Česká pošta, popř. Zásilkovna. Nemám ráda, když musím celý den netrpělivě čekat, jestli a kdy PPL či jiný dopravce pošle sms, kdy dorazí. Radši si skočím na poštu, kde si balíček sama vyzvednu. A hlavně umožňuji osobní odběr, což hodně lidí taky ocení
Zatím nemám takový příliv objednávek, abych potřebovala svoz balíků
Třeba časem…
Ahoj,
no záleží asi nejvíce na řidiči, který bude jezdit tvojí oblast, je to holt všechno o lidech:-) takže záleží na koho narazíš, jo ale jen né in-time to je opravdu hrůza. Vyzvednutí balíčku v průměru 1 týden (a to střídavě volám na dispečink a řidiči:-) ale jinak je to asi jedno, ať se daří