Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj holky, chcela by som sa opýtať, kde by som v aktuálnej situácii mohla kúpit lieh na čistenie pupíka pro novorodenca? Termín mám až v květnu, ale pripravujem si pomaly veci do porodnice. V lekárni Dr. Max tento lieh nemali. Kupovali ste to niektorá v týchto dňoch? Ďakujem a prajem krásny deň
Ahoj, kupovala jsem ho před týdnem v menši lékarně ve měste. V maxovi taky neměli, ale paní byla ochotná mi ho objednat. Já ho před porodem nekupovala, v seznamu do porodnice nebyl a ani bychom ho nepotřebovali, protože v porodnici byl jejich erární. Manzel ho kupoval až 2. den po porodu, ale chápu, že v dnešní době máš strach, aby byl k sehnání. Kdybys ho nesehnala, tak si myslim, že by ti v porodnici nebo pediatr trochu odlili.
Nekupuj si líh - obsahuje alkohol, bude ho to štípat.
Kup si Octenisept, najdeš na heurece (Octenisept 0,1 g-100 g kožní sprej drm.spr.sol. 50 ml)
@Whitedog píše:
Nekupuj si líh - obsahuje alkohol, bude ho to štípat.
Kup si Octenisept, najdeš na heurece (Octenisept 0,1 g-100 g kožní sprej drm.spr.sol. 50 ml)
Ani jedno z mých tří dětí to nestipalo. ![]()
Líh neobsahuje alkohol, líh JE alkohol. Ethanol.
Měla jsem lih s benzinem, co maji v porodnici, nestipe to, necistite zivou ranu, resp. neměla by být živá, že. Ale určitě bude stavit neco min strašidelného. Mas ještě cas, určitě seženeš. V porodnicich maji jejich.
U prvních dvou jsem dávala, u teretiho mi bylo řečeno ze je to vlastně zbytečně a opravdu… jen jsme umyvali vodou a bez problému se pupík zacelil ![]()
Ďakujem za rady
uvidím, či sa podarí niečo zohnať a keď nie, v porodnici se spýtam, či mi vedia v prípade potreby niečonposkytnúť
Kupovala jsem tento týden v Maxovi, normálně odlitej líh na pupík. Možná to teď šílenci vykoupili místo desinfence ![]()
Kupovala jsem tento týden v Maxovi, normálně odlitej líh na pupík. Možná to teď šílenci vykoupili místo desinfence ![]()
V lékárně řekni, že jej potřebuješ pro novorozence.
Často na běžný prodej nemají, lidi blázni a vyrábí z něj desinfekci. Pro novorozence je mívají, jen to musíš specifikovat.