Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Dobrý den, rodila jste některá v poslední době a máte zkušenost, zda musí být na oddělení šestinedělí rouška celou dobu na pokoji? Budu rodit v červenci ve FN Plzeň, pravděpodobně císařem. Nedokážu si představit, že bych tam měla být 5 dní v roušce, pokud budou ještě platná aktuální opatření, dělá se mi v ní zle i normálně, když jí mám na sobě v místnosti.
@slavikova.ja V červenci to bude, ale úplně jinak. Stresujete se tím teď zbytečně.
Taky bych to teď neřešila, to už snad roušky povinné nebudou nebo max u zdravotniku
Já si naopak myslím, že roušky budeme nosit tak do podzimu, i když už budou otevřené obchody a už nebudou různá omezení, ale ty roušky podle mě zůstanou. Tak třeba to na pokoji nebudete muset nosit a vezmete si ji jen když přijde vizita.
@slavikova.ja taky bych to neřešila ale moje zkušenost že Zlínské porodnice rodila jsem včera to byl týden a roušku na pokoji jsme neměli vlastně ani když jsme šli na jídlo přes chodbu původně říkali že když přijde personál máme ji mít a nakonec to nikdo neřešil měla jsem ji jen poslední den když jsem šla s malou na vyšetření kyčlí a ledvin a předtím jsem ji měla akorát na porodním šála než mi dali klistyr pak už ne a pak když mě převáželi z porodního sálu na šestinedělí
Známá rodila před týdnem. Na pokojích byly po 1 aby roušku mít nemusely, jakmile někdo zaklepal musela ji nandat, jinak byl sekec mazec
při porodu ji neměla, to by nešlo. Koukám že ve Zlíně jsou docela střelci, to by se mi vůbec nelíbilo, taky se mi v rousce špatně dýchá, ale zdraví mimca na 1 místě a ani já nechci ležet v horečkách až ho konečně vyprdnu ![]()
@Tarlin ve Zlíně by ani nešlo aby jsme byli na pokojích po jednom já teda byla ale den před odchodem mi tam dali druhou maminku jako spát v roušce to by nešlo jinak slyšela jsem že nutili mít ženu roušku i při tlačení tak to nevím jak to může dát já si ji musela při největších kontrakcích sundat