Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@stinga
To nevim
Ale jsem teď těhotná a asi pred 14 dny jsme snědla meloun který jsem neomyla a viděla jsem nějaké články a docela me to vystrašilo. Tak jsem sem jen napsala. Nic vic.
@MadameM píše: Více
Mohu se zeptat jak jste dopadla?
Mě se ted bohužel stalo ti stejne, manžel me nakrajel z celého melounu kostičky, ale neumyl ho.
@ajajaja píše: Více
Jestli chceš listérii spolehlivě z něčeho dostat, musíš to uvařit. Přežije i v mrazu. Opláchnutí vodou pomůže, ale neznamená to, že to, co jíš, je bez listérie. Je to bakterie a ten meloun by musel být řádně vydrbaný mýdlem. (Ale zrovna meloun vydrbat jde.) Pokud seberu veškeré vědění, co jsem pochytila na Emiminu, na studiích a ve vysoké škole života, vychází mi z toho, že by byl zázrak, abys byla jedna z plusmínus 70 lidí, kteří letos v ČR chytí listeriózu. Z dužiny neomytého melounu. A potom ještě není jistota, že pokud ji ty chytneš, přenese se na plod. Buď v klidu. ![]()
@TRG píše: Více
Dekuji aspoň takto za trochu uklidnění, snad je ta pravděpodobnost opravdu mala a bude vse v poradku🍀 🙏 jsem v 24tt, v pondělí jdu ke gyn na kontrolu, tak mu to reknu a uvidím jak se k tomu postaví…
@ajajaja píše: Více
No jak by se k tomu postavili? Nijak, nic Ti není, nemáš žádné příznaky infekce. Zase bych se sebe nedělala hlupáka.
@korneli
A umývala sis meloun? Protože ja četla článek ze z neumytého melounu můžeš prave chytit listerii