Snědla jsem něco zkaženého. Listerióza?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
744
3.1.17 18:23

Ahoj dnes jsem dělali masové kuličky do omáčky z mletého masa, trvandlivost do 5.1. Moc často mleté maso nedělá ale moc mi nevonelo nazelenale nebylo. Kuličky jsem uvařila a jednu ochutnala. Teď né to špatně štve mám strach z listerie. Kuličky jsem vařila min. hodinu. Kdyz by bylo zkazene mohla jsem se nakazit listerii?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12007
3.1.17 18:34

Ne, maximálně se po*eres :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27684
3.1.17 18:44

@Jana.49 nic přece to byla vařený ne? uklidni se a užívej si těhotenství každou chvíli zakládáš hysterické diskuze, dej si čokoládu a uklidni se

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
744
3.1.17 19:18

@ka2ka je vim ze to prehanim to je ta me úzkostlivě porucha.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27684
3.1.17 19:27

@Jana.49 já tě chápu ale fakt se zblázníš dej si čokoládu u té tě nic nemůže napadnout :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12550
3.1.17 19:30

@Jana.49 Neboj, je to vařené, tak se nic nestane. Ale tu svou úzkostnou poruchu řeš s odborníky, nepodceňuj to. Chodíš k někomu? Je dost možné, že po porodu se ti ještě zhorší, vlivem hormonů. Ať se nedostaneš do stavu, který pak budeš řešit léta :hug: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12550
3.1.17 19:31
@ka2ka píše:
@Jana.49 já tě chápu ale fakt se zblázníš dej si čokoládu u té tě nic nemůže napadnout :think:

Čokoláda na úzkostnou poruchu fakt nepomáhá :D  ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27684
3.1.17 19:33

@majki.r to vím znám a chápu, ale tam snad listeriozu hledat nebude ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
744
3.1.17 19:37

Ano na úzkosti se lecim uz pres 3 roky v tehu se stav zhoršil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12550
3.1.17 20:16
@Jana.49 píše:
Ano na úzkosti se lecim uz pres 3 roky v tehu se stav zhoršil.

V těhotenství je to těžké, je třeba to vydržet, ale kdo nezažil, nepochopí. Sama mám s úzkostí zkušenosti. Za mě, jestli ti pomůže založit i padesát diskusí, tak je založ. Jestli se ti po tom ujištění uleví, pak zkus ignorovat negativní komentáře (které budou, protože lidé, co si tím neprošli, neví, o co prostě jde) a zaměř se jen na ty, co ti odpovídají bez rejpání. Držím ti moc palce, kdybys chtěla, klidně napiš SZ. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.3.24 20:50

Omlouvám se za hloupý dotaz, ale je možné chytit listeriózu z takové té balené šunky? :roll: Dnes jsem snědla šunku, která má ještě do konce data spotřeby 5 dní, nesmrdělo to, nic… Jen z toho zpětně nemám dobrý pocit… Maso během těhotenství vždy ještě tepelně upravuji, teď jsem to neudělala.

Pro ty, co by třeba chtěly rýpat: ano, mám úzkostnou poruchu a ano, aktivně s tím něco dělám.

Děkuji a hezký večer všem…

• Citovat
  • Upravit
3
22.3.24 16:30
@Anonymní píše: Více

Ano, v balené šunce, zejm. kuřecí nebo krůtí se listerie vyskytovat skutečně může. Zrovna dnes bylo oznámeno, že v takto balené krůtí šunce listerii našli v Tescu a Globusu (výrobce Le&Co).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
744
16.4.24 11:14
@Anonymní píše: Více

Ahojky, já to řešila celé těhotenství co jíst a nejíst. A abych se zbytečně nestresovala vynechala jsem veškeré šunky, salámy, sýry kromě eidamu, lučiny. Prostě všechno co by potenciálně mohlo být nakažené listerie. Jo a i točenou zmrzlinu jsem si odpustila.
Teď s čistou hlavou bych řekla že je málo pravděpodobné že by si se nakazila. To by fakt musela být smůla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí