Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Boudice23 aha takze by se to nestalo za par hodin po poziti? Muj dr. Nic moc neresi a myslim ze mi k tomu nic nerekne, presto moc dekuji
Ahoj Holky,
já jsem dnes snědla omylem pomazánku s kousky nivy a ještě k tomu bohužel prošlé 7 dnů.
jsme v 11+5 týdnu.
a teď jsme neskuzečně naštvaná a nervozní, že se mi vyklube listerioza.
nemáte s tím někdo zkušenosti?
objeví se to u každého nebo jen zaleží na kvalitě sýru byl z kauflandu.
Děkuji
Listeriozu chytneš spíš ze špatně umyté mrkve. Pro klid duše si dej živočišné uhlí ![]()
@sisul Naváže na sebe případné škodliviny z toho zkaženého salátu. Pokud by ses z něj měla p… tak by mohlo pomoct. A s listeriozou se zbytečně nestresuj…
Ahoj holky, včera jsem si dala kousek francouzského sýra. Říkala jsem si, že kousek mi nic neudělá a pak jsem zjistila, že je z nepasterizovaného mléka. Nejraději bych si nafackovala, ale teď s tím už nic neudělám. Nevím, co mám dělat. Máte někdo podobné zkušenosti? Díky za všechny rady.
Ahoj, zbytečně se nestresuj, já snědla prošlou nivu a malý prcek je na světě ![]()
to bude určitě Ok papa a krásné těhotenství ![]()
No snad máš pravdu. Děsí mě to nepasterizované mléko. Tak se teď pořád sleduju, jestli nemám nějaké příznaky. ![]()
Chápu, já se taky pořád sledovala byla jsem jak šílená ![]()
a kamarádka je teď těhotná a snědla nepasterizovanou bryndzu a snad vše v pohodě ![]()
tak na to nemysli!
a kdyby ti bylo hodně špatně, tak to řekni doktorovi a budeš mít klid ![]()
to bude v pohodě!
Dík za uklidnění
zatim mi nějak extra špatně není. Jen ráno trochu od žaludku, ale to je asi spíš ze stresu. Snědla jsem to teprve včera. A u kámošky vše v poho? Jak je to dlouho, co jí snědla?
Asi 3 týdny zpátky ![]()
vůbec na to nemysli ono by se to stejně projevilo až později.
a vím, že jak sjem se na to ptala doktora, tak říkal pokud nemám horečky a šílený průjem+ zvracení.
tak mam být v klidu.
neboj to bude dobré ![]()
@rottentocore píše:
Holky mohu dostat listerii, když jsem dělala guláš, tak jsem vařečkou od syrového masa strčila do sklenice se sladkou paprikou, abych si ji nabrala. A asi o 2 dny později jsem si z té samé sklenice nasypala papriku do tvarohu a snědla… nějak mi to nedošlo
Nedělej paniku.
Neboj, určitě to bude v pohodě, to bys musela sníst, spíš to sýrové maso ![]()