Snědla jsem něco zkaženého. Listerióza?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Poison Ivy
9.12.13 21:04

A kde by se tam ta listerie vzala?

• Citovat
  • Upravit
Nicolink
9.12.13 21:05

Zelenina se má omývat aby si listerii nechytla, což si udělala tak klid ;) maximálně tě to protáhne pokud byly ty rajčata třeba nahnilé nebo tak i když po 9-ti dnech bych to netipovala :nevim: prostě ste jen koupili nedobré rajčata ;)

• Citovat
  • Upravit
31386
9.12.13 21:09

Jasně, neřeš…když byla zelenina omytá, tak je to ok, max. se po. ereš nebo pozvracíš.

listerie jsou zákeřný mj. právě v tom, že NEMĚNÍ senzorický vlastnosti jídla, takže když bylo rajče na chuť hnusný, tak mu bylo leccos, ale rozhodně to apriori neznamená, že bys z něj chytla zrovna tohle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14871
9.12.13 21:12
@Anonymní píše:
Ahoj, panikařím, dnes jsem vytahla z lednice mokre rajcata,(jo, musime odmrazit lednici :oops: ) podle datumu nakupu tam byly devet dni.ja ted zeleninu v tehotenstvi vubec nejim, tak jsem ani nevedela, ze to tam mame :oops: jenze jsem dostala na to rajce chut, oplachla a pri jezeni mi to rajce prislo „divne“ a takove vymnekle, bez chuti, snedla jsem blbec jeste dva platky, pak to ochutnal manzel a zeptal se, jak takovy hnus muzu jist, vse vyhodil do kose.ja mam ted stres, ze jsem snedla nejake rajce s listerii, ktere si par dni mokvalo v lednici. Nejradej bych si naliskala. :zed: a to si davam takovy pozor na vse, ted takovy zkrat :oops: muze mi tady nekdo napsat at se uklidnim, ze z oplachlych rajcat skladovanych devet dni v lednici se listerie nechyta? Nebo mi aspon vynadat, ze resim nesmysly? Potrebuju zdravy objektivni usudek, diky :kytka: :oops:

pokud si ho opláchla tak to neřeš… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34
6.2.14 10:55

Ahoj holky, muzete mi prosim poradit kdo se vyzna?
Bojim se nakazy listeriozou. Nyni jsem ve 35 tt a cetla jsem potraviny co se smi a co nesmi. Zhruba ve 27 tt jsme byli v restauraci na korejske jidlo. Mela jsem zeleninovy salat, korejske varene maso a 2 morske plody, ty byly taky tepelne upraveny, co si pamatuji tak me vecer zaclo bolet dost bricho a ja ve 3 rano dost zvracela. Parkrat jsem mela rybi salat v majoneze. Tatarku si obcas dam na brambory, zeleninu jim omytou. Jde mi o to jestli se muze stat pri porodu neco s malym kdybych tu bakterii mela v sob, uvazuji ze si zajdu na krev jako samoplatce a pokud se prokaze ta nakaza co se pak deje?
Jinak jsem po treti za tehu nachlazena( bolest v krku- skrabani, nemuzu skoro mluvit, ryma a vzdy jsem byla bez teplot) dekuji za vase nazory A. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14871
6.2.14 11:02

@Andara20 určitě by se ti neprojevilo už ten den, spíš ti to nesedlo, a pokud to bylo tepelně upravená tak není co řešit ;)
Myslím, že se moc sleduješ ;)Samozřejmě si jako samoplátce můžeš zajít, ale nedělají to všude a cena asi taky nebude nejnižší ;)a nečekej výsledky hned, myslím, že do té doby porodíš než by nasadili léčbu;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2997
6.2.14 11:07

@Andara20 spis ti to nesedlo…to nachlazeni je v poho. Ja byla ke konci taky stale nastydla. Pila jsem malinik, ten je dobry i na nachlazeni, nic jim nezkazis ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34
6.2.14 11:11

Dekuji holky, je to me 3 dite. Takze varim a upravuji i syrove maso. A co by se stalo kdybych tu bakterii mela a porodila? Co by se stalo s malym nevite?
Pro malinik se chystam zitra :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34
6.2.14 11:12

Jinak obcas jsem mela i prujmy, proto se vic bojim :/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14871
6.2.14 11:20

@Andara20 průjmy mám taky, taky sjem se bála, ale neřeším to, z toho to nebude, u těhotných je prý hlavní příznak horečka, ;)
Na to kdybs tu bakterii měla nemysli ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34
6.2.14 11:24

Takze myslis ze kdyz jsem za cele tehu nemela ani zvysenou teplitu tak mam byt v klidu a neresit to? Nerada bych neco zanedbala :? Navic kdyz jsem jedla jak ty salaty, tak i uzeniny :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14871
6.2.14 11:36

@Andara20 já jím hermelíny, kysyný zelí, uzeniny, to nakažení je málo prvaděpodobný ;)taky sjme se toho bála, při prvním průjmu mě pohltila panika, ale vyprdla jsem se na to ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34
6.2.14 12:28

Tak hermeliny nejim vubec, ale salam jako je sunka tu mam moc rada a dam si na rohlik, mi jde hlavne o ty rybi salaty, tatarky se zase az tak nebojim. Jen me zarazila ta nevolnost, bolest zaludku a silene zvraceni po tom korejskem, taky to, ze jsem potreti nachlazena, v krku me skrabe 3 den, zluto-zelena ryma :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34
6.2.14 12:29

Jooo a taky jsme meli nekolikrat salat s gyrosem, nevim teda jestli tu zeleninu dobre omyli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14871
6.2.14 14:19

@Andara20 tak zorvna hermelín nevadí, u nás se dělá z pasterizovaného mléka ;), vadil by ti např. francouzský camebert 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí