Poradna duly
Jana Čurdová
¨Teda Mino jak to delas? Jen 1,7 kilo???? Chute mas hezky.........
Jo a ja jedu porad na jednorazovkach, tentokrat odmalinka budou tesco pliny......
Katko,upřimně,genetika mi přišla k smíchu.Doktorka se vyptávala na anamnezu,kolik a jaké máme sourozence - čmárala si to do grafu - a to bylo všechno. 10.minut.
A AMC je teď už opravdu k prdu ,protože případné ukončení těhotenství už nepřichází v úvahu . Já bych s jakýmkoliv zásahem do dělohy nesouhlasila,když máš problém s nějakou infekcí. Příjde mi to jak dráždění hada bosou nohou.
Katko, když jsme byli na genetickém vyšetření, tak jsme nejdřív museli vyplnit asi čtyřstránkový dotazník (choroby naše, rodičů + jejich sourozenců, prarodičů, sourozenců a dětí - pokud máme). Pak jsme tam byli asi hodinu, kdy se nás ještě ptala na nějaké doplňující informace a vysvětlila nám, co nás čeká za vyšetření (odběry krve, ultrazvuky, …). Samozřejmě říkala, že s tím musíme souhlasit. A teď jí tam nosím všechny výsledky, na základě kterých vždycky dostanu zprávu pro mého gynekologa. U nás je zatím skoro vše v pořádku, takže teď nás čeká už jen jeden ultrazvuk ve 30. týdnu (co se týče genetiky).
Ale asi záleží na tom, kvůli čemu na tu genetiku jdeš. Nevím, jestli to probíhá všude stejně.
Míno, dobrou chuť.
No ja mam v planu AMC odmitnout.......... holt kdyby male nejdejbuh neco bylo, stejne si ji nechame, i kdyz verim, ze se nic nestalo a bude oK
No ja tam ani nemam jet s muzem......... takze to asi nebude tak horke… ona dela i rizikovou poradnu......
ale co, necham to konovi......... a abych vedela o kazdem pribuznem co mel za nemoce????? jsem raDA ze vim ty svoje a ditete
Katko neměj obavy,malá bude v pořádku. UZV jsou v pořádku?
Ségře tenkrát našli taky něco,dělají teď to vyšetření každé,myslím že to byl nějaký výtěr - nemohla proto darovat pupeč.krev a hned na sále dostala první dávku ATB do infuze a pak ještě 3 dny.
jarouchu , to mas nejakyho peclivyho genetika, u nas to byla rychlovka jako u miny.
katko , ja bych tu AC urcite neriskovala. navic u tech vetsich deti je to snad i vyssi riziko, ze ho pichnou. ja myslim, ze AC ma smysl delat pro zjisteni chromozomalnich vad (ale to neni tvuj pripad) nebo rozstepu, ale u jitusky by po tom zanetu doslo spis prinejhorsim k postizeni smyslovych organu apod., ne? a to preci stejne zjisti az po porodu. teda jsem laik, ale logicky mi to prijde jako nesmysl na AC jit. odmitnout to muzes, pred tim podepisujes u genetika papir, ze s odberem souhlasis, bez kteryho ti to nemuzou odebrat. ale verim, ze jituska bude uplne v poradku a desi te zbytecne.
Katko, my jsme nad tím také strávili snad celý víkend. Ale protože má přítel v rodině cystickou fibrózu a nějaké další poruchy co se týče sluchu, tak jsme to nechtěli nějak podcenit.
A neboj se, malá bude určitě v pořádku.
mino, to mela streptokoka B, ne? ja taky rodila s ATB. tak proto mi asi ten odber pup. krve ani nenabizeli. no, pocitam, ze se to ted bude zase opakovat, on se ho clovek tak lehce nezbavi.
kaciku, hezky oblecky. a ty puncochacky s rybickama ma nase adel ![]()
Raven děkuji je to super! ![]()
Katko neboj malá bude v pořádku!!! ![]()
KAciku moooc vam to slusi… jednu chvili jsem si myslela ze je mala kluk, promin......... ![]()