Poradna duly
Jana Čurdová
Marťásku díky za upozornění
poptat se mám asi na Sociálce přímo tam kde sem nosila papír že malá chodí do školky jen 4h denně ze?
Já sem ztoho totálně znechucená ![]()
Zuzajdiku, my vybíráme mezi těmito třemi:
www.patron-bohemia.cz/baby/index.php?…
Nejdřív jsme chtěli ten Zephyr, ale v obchodě se nám víc líbil tel Apollon. Byli jsme si je prohlédnout včera po návštěvě realitky, abychom si trochu spravili náladu.
To dohadování se sociálkou je fakt hrozný.
Kdy nejdříve se může nastoupit na mateřskou?
Luli, já doufám, že se to tak nějak vyřeší. Ale to s tím exekutorem je strašný…
Jestli jsem to ale dobře pochopila, tak kdo má mateřskou nižší, než je rodičovský příspěvek, tak tomu se doplácí do výše toho rodičovského příspěvku, tzn. že by tak moc nevadilo, že z té mateřské ty peníze nedostanu. Ale nejsem si tím úplně jistá. Já taky totiž vůbec nevím, z čeho se mi ta případná mateřská bude počítat. Na sociálce mi to nebyli schopni zodpovědět…
A taky nevím, kolik si můžu k mateřské a pak rodičovskému příspěvku přivydělat. A nevím ani, kde to zjistit, na sociálce je to fakt psycho ![]()
Luli já budu asi z holek nejdéle v práci-už jsem to psala,do první kontrakce,a teď ještě přidávám - či ev.do odtoku plod.vody ![]()
A ten balík peněz co jsi musela doplatit - jen valím oči,za to bych někomu určitě minimálně vyškrábat oči ![]()
Marťásku a proč tak bazíruješ na otoč. sedačce - já nevím,myslíš že bys to tak využívala
Mě tohle nenapadlo řešit,boudičky bývají částečně průhledné a nebo se dají dolů- buď stáhnout nebo i sundat a na mimi vidíš.
Hlavně aby se s kočárkem dobře manipulovalo a nebyl těžký. A mě se ten tvůj moc líbí,viděla jsem ho na krámu. Jané taky nemá otoč.sedačku a tím,že jsem to neměla ani u jednoho,tak mám pocit,že to není důležitý.
Raveno už nejsi zvyklá na budíčka,viď. Asi si tělo vzpomnělo,jak vstávalo,muselo do práce a tak se mu prostě udělalo z toho zle ![]()
Kdy zajdeme na drink ![]()
A vůbec,sraz nám nějak usnul na datu. Takže v kolik a kde ať může Miiri najít nějaký flek.
Zuzajdiku, myslim, že k mateřské (rodičovské) si můžeš vydělat kolik chceš, jen musíš mít zajištěnou péči o dítě. Kolegyně normálně chodí do práce a holčinu jí hlídá babička a pobírá rodičovský příspěvek v plné výši.
Míno, já mám trošku strach, že třeba tu další zimu (to bude našim prckům rok), bude foukat vítr, padat sníh a ty nemáš šanci si to dítě nějak natočit. Ale asi to je jen můj výmysl. Za sněhový vánice půjdem asi těžko ven ![]()
Marťásku asi se tam zajdu zrovna dneska poptat bývala tam taková docela hodná paní tak doufám že budu mít štěstí a bude tam i dnes!
![]()
luli, to myslis vazne??? to je fakt hruza. to je jak do obcanskyho juda (jestli tam nejaky takovy porad mate)…
k tomu sportaku, ja jsem teda zvykla mit dite otoceny k sobe, a do korby po smeru bych nesla (az u golfek). ja jsem treba na aju hodne mluvila a tak, a vadilo by mi to dost.
Miiri, to je prostě bomba. Hlavně ta kombinézka. Odkud to máš? Jedu příští pátek do Prahy, tak prosím hoď tipy, kam určitě musím zajít..
A ten srazík? Já to vidím tak, že do Prahy přijedu 24. 8. někdy kolem 9.00, ale mezi 12 a 12.30 mám na Ovocňáku soud. Pak odjezd tak kolem 17 až 18.
Zuzi k té první půlroční mateřské se nedá mít žádný příjem a pak k té druhé si můžeš již přivydělat kolik chceš.
Miiri to je nádherný.......Zuzi když se vleze do krámu s pidivěcičkama,tak prostě nejde mít v nakupování systém.Tohle je toho důkaz,taková krásná kombinézka.
My byli o víkendu v Praze na Smíchově a v Letńanech- v Nextu ale i v ostatních obchůdcích pro dětičky a můj systematický nákup spočíval ve výkřicích - ježiš to je nádhera,to beru.
Míno.....moooooooc velká gratulace!!!!!! Takže nová nevěstinka…no to je romantika!!!! Ale fakt Ti to moc přeju…nervů jsi měla dost, tak teď si budeš jenom užívat! A Sofi to jistě ocení, že bude mít vaše příjmení a budete rodina!!!!! Takže ještě jednou gartuluju!!!
Mirii…krásné věcičky!!!!! Já mám taky takovou podobnou kombinézku pro malého…proto nevím, zda mám kupovat fusak do autosedačky nebo ho vozit jenom v té kombinézce a přikrýt dekou…jak to budešš řešit ty?
Luli, super, že už budeš brzy taky jenom válet šunky…jako některé z nás! I když já jsem po tom fofru na konci roku v práci tak trochu znuděná! Proto si musím pořád něco vymýšlet, abych nezešílela…ono to neustálé lenošení není nic na mě
Jo a kočárek už mám…teď jenom autosedačku!
Marťásku, ten X-lander jsem měla vyhlédnutý taky…bohužel byl pro nás moc velký do auta…ale jinak super kočárek!!!
Krisulko…vítej vdaná paní!!!!! A vyřizování co se týče změny příjmnení neřeš…já dělala vše tak dva měsíce po svatbě, řidičák dokonce po půl roce a některé účty mám dodnes na staré jméno… ![]()
Mino to bude asi tim, ale mne uz bylo divne vcera odpoledne, trestila mne hlava a byla jsem total bez nalady, pak ta bezesna noc a jeste to stavani…nooo uz by mohl byt ten rijen
to alespon budu mit lepsi duvody k nespinkani
Ja ted pojedu v so do utrerka pryc tak pak nekdy pristi tyden bychom mohli na drink…
Zuzajdiku ten prividelek jsem si zjistovala…v dobe materske tech 1/2 roku si nemuzes vydelat vubec nic ofiko…a pak kolik chces, ale pokud bys nechtela at ti dalsi materskou pocitali z privydelku (pokud by byl nizzsi nez predchozi plat), tak pak musis psat zadost at ti pocitaji prumer z predchoziho zamestanni…takhle mi to rekli na socce..palti to pokud by ti po rodicaku navazovala hned materska…
Miiri tak tu kombinezku zavidim je fakt super…mi jeste zadnou nemame musim dat do seznamu
na materskou nejdrive 8 tydnu pred planovanym datem porodu vetsinou nejmene 6 tydnu…
Jarouchu mne se prave ten zephyr libil vic:o) ale ani ty 3 kolky nemaji spatny a s korbickou vyjdou taky +- 10000…jen tatka u nas chtel klasiku
![]()