lítost, strach u 4 leté holčičky

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
3384
19.11.09 20:33

lítost, strach u 4 leté holčičky

Ahojík,

chtěla bych se Vás zeptat. Moje 4 letá dcerka je teď dost lítostivá a i má „strach“. Večer když má jít spát tak neustále slýcháme já se tam budu bát, jsem tam sama, nikdo tam semnou není. A vymyslí hromadu činnosti jen aby tam nemusela být, takže se jde desetkrát vyčůrat, několikrát napít, musí nám říci důležité věci atd… Já už si s ní nevím rady. Jako kdybych něco dělala špatně. Nemáte někdo zkušenost?? Jak na to?? Poradíte?? Díky Petra :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7678
19.11.09 20:44

Ahoj mamulinko,

tak doufám že někdo poradí :wink:

Jsme na tom podobně,jeden den je to dobrý a pak třeba týden denodenně strach,sama,čůrání,pití,hlad a spousta dalšího :roll:

Tak se přidávám :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
374
19.11.09 21:33

My jsme měli naprosto stejný problém - před spaním hlad, čůrání, pití, zase čůrání a tak pořád dokola. :roll:
Vyřešili jsme to tak, že dceru uložíme, chvilku si povídáme - ne víc než 5min. a při odchodu z pokojíku řekneme pár námětů na přemýšení (třeba co se bude dělat zítra,nebo co jsme pěkného prožili dnes, zkrátka něco pozitivního). A ujistíme ji, že se na ni za chilinku přijdeme podívat,jak se jí hezky spinká. To taky dodržíme, po 5min. se přijdu já nebo manžel podívat- pohladíme a řekneme dobrou noc s tím, že za chvilku přijde zase ten druhý … takhle se vystřídáme klidně 5×-6× než usne. Intervaly prodlužujeme podle rozpoložení dcery. Jo a ještě necháváme na chodbě svítit.
Osvědčilo se nám to hned na poprvé a od té doby dcera nemá problém v pokojíku sama usínat. Teď většinou už při druhé kontrole v polospánku říká dobrou a za 10min.zhasínáme na chodbě , protože už chrupe jak dudek!
Tak hodně štěstí, myslím, že nejmíň za pokus to stojí.
U nás to zafungovalo na 100% :-D
:dance: :dance: :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15043
19.11.09 21:39

U nas je to dvouletak a boji se meluziny, kdyz mu fouka vitr do okna. Zabira prichazet po malych casovych intervalech (jako u June) a jeste plysak, co ho „ochrani“ plus teda posloucha pisnicky z CDcka. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3384
19.11.09 22:51

Já u ní zkoušela sedět. Necháváme svítit v obýváku protože je hned vedle v pokoje kde většinou jsme protože jinde ani být nemůžeme. Ví o nás vidím jí přímo do postýlky z gauče a i ona na mě. I když u ní sedím nebo za ní jdu tak nějak to na ní nezabírá.

Plyšáka si bere, pohádku pouštím. A než jde spát pohádku i čtu.

Je zvláštní, že tato situace je tak dvě měsíce zpětně. Dřív to ta nebylo. :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
19.11.09 23:36

Tak našeho Matyho to bere asi 14 dní.nevim proč,moc nemluví,takže mi nemůže říct co ho trápí,ale prostě řekne bubu(bubák přitom ho nikdy nestrašim ale třeba co nezná jako čert v pohádce,ošklivá paní atd řekne že je to bubu) a vyžaduje abych s ním byla v pokoji než usne.Já jsem měká takže s ním ležím v postely dokuc neusne :oops: (spí se mnou celou noc,ale já chodim spát až po 1 hodině)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7678
20.11.09 07:51

Ahoj holky,
to jsem nenapsala u nás svítí noční lampička přímo v pokojíčku,čteme pohádku na dobrou noc a pak se pouští cd s pohádkou,jdu tam pokud ji slyším že nespí pohladím a dám letmou pusinu a popřeju dobrou.

Zkusím ale slíbit že za chvilinku přijdu a zkusím jak říká June,přijít a za chvilku třeba znovu snad to zabere!

Díky!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
374
20.11.09 12:12
mamulinka píše:
Já u ní zkoušela sedět. Necháváme svítit v obýváku protože je hned vedle v pokoje kde většinou jsme protože jinde ani být nemůžeme. Ví o nás vidím jí přímo do postýlky z gauče a i ona na mě. I když u ní sedím nebo za ní jdu tak nějak to na ní nezabírá.

Plyšáka si bere, pohádku pouštím. A než jde spát pohádku i čtu.

Je zvláštní, že tato situace je tak dvě měsíce zpětně. Dřív to ta nebylo. :cry:

Mamu - v tomto případě bych to nelámala přes koleno, děti si procházejí různými stadii a řekla bych, že ji to po čase přejde. Asi bych jí vyhověla (třeba na 1 měsíc) a počkala u ní, než usne a pak zase zkoušela na chvíli odejít,jestli to snese.
:-D :-D :-D
Může to pro ni být opravdu skličující, ta úzkost, že od ní maminka odchází … dopřála bych jí tu jistotu, že je tu maminka pro ni. Možná až zjistí, že má,to co jí chybí, nebude už tak ustrašená a snadněji si zvykne usínat sama. :srdce:
Přeji pevné nervy! :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rozmary
24.8.10 22:11

ahoj,tak my jsme na tom podobně,malé je 5,taky má každý večer spoustu výmluv a strachování a to teď přes léto chodí spát opravdu dlouho,snažím se jí nechávat co nejdýl venku,aby se utahala,ale…Nejhorší je,že si tenhle stav přesouvá i k babičkám :mrgreen: ,strašně se k nim těší,jak tam bude chrupat až vyžene myši ze sklepa a jakmile se převleče do košilky,babičky žhavěj telefony,ať si pro ní příjdem,protože řve jak blázen :roll: (je v pláči velice vytrvalá a má pořádnej jedák) :wink: ,takže máme vyhulíno,trvá to asi rok,tak doufám že to přejde,protože má hrozně ráda společnost a moc se těší na tábor,ale to spaní je bna pytel :-?

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML