Do kdy by se měla uvolnit předkožka?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1102
18.11.09 21:30

předkožka

Do kdy by se měla chlapečků uvolnit předkožka. Náš pediatr nám napsledy řékla že sto časem uvolní samo.Děkuji ZA info

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8297
18.11.09 22:21

Do puberty :mrgreen: Ne vážně, četla jsem, že do 7 let úplně klidně. Předkožka se uvolňuje vlivem hormonu, záleží na těle, kdy je začne produkovat. Předzvěstí uvolnění je prý takzvané balónkování, kdy se předkožka nafoukne kolem žaludu při čůrání. A obdivuju vašeho pediatra za přístup, když tu někdy čtu o tom, že předkožku násilým přetahují, když není žádný důvod, je mi z toho zle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
papu
18.11.09 22:30

Jů téma pro nás!
Malýmu zatím přetáhnout nejde, ale ta bublinka tam je!
Právě se bojím, co na 3letý kontrole, aby mu to nějak nedělali násilím, takže nevadí to, máms i kdyžtak prosadit, ať to nechá být?? díky.

• Citovat
  • Upravit
8297
18.11.09 22:48

Co jsem četla, tak pokud se nedělá nějaký zánět, včetně zánětu močáku, tak nepřetahovat. Právě tím násilným přetažením se udělají trhlinky a tam se můžou dělat srůsty a je to pro chlapečky velmi nepříjemné a bolestivé. Dr může argumentovat hygienou, ale to by teda musel chtít přetahovat už od narození, když to 3roky nevadí, nebude to vadit ani nadále.

Mě osobně přijde bezdůvodné přetažení předkožky srovnatelné se znásilněním :-?

No praktickou zkušenost ještě nemáme, mám jen vyčtené moudra zkušenějších maminek :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
papu
18.11.09 22:54

Díky!
budu bojovat, by mu ho nechali na pokoji, fakt máš pravdu, když to doteď vydrželo, tak ten třetí rok to nespasí.
Asi řeknu manželovi, ať si vezme volno a jde taky a případně může přidat nějakou vlastní zkušenost :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
6263
18.11.09 22:56

Ahoj, mam uplne stejny nazor jako cicinka (asi jsme nekde cetly to same :-) ). Synovi jsem branila predkozku na rocni prohlidce a budu mu ji branit dal, dokud si ji nezacne pretahovat sam (samozrejme pokud nebude mit nejake problemy, zanety a tak). Takze za me: Nepretahovani zdar!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5255
19.11.09 07:50

Taky nás chtěla mudra poslat na 3 leté prohlídce,zatím jsem odmítla,tak na to přistoupila s tím,že před školou to bude řešit,no nevím sice proč musí do 1.třídy nastoupit s přetáhnutým pindíkem,ale zatím jsem ráda,že netrvá nad násilným přetáhnutím.Jsou v tomhle 2 tábory,jak mezi doktory,tak mezi maminkami.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43028
19.11.09 09:06

No me dr rikala nepretahovat a me se to taky zda lepsi, akorat me nalomila jedna vec - kdyz jsem byli s rafankem na pohotovosti (na Karlove ve spitale), tak mi dr. rikala, ze rozhodne pretahovat, ze oni pak zase videj ty pyelonefritidy, co z toho nepretahovani jsou.

Tak jsem to zkusila,ale nejde to vubec, ma ji uplne prirostlou s miniaturni direckou na spicce - tak to neresim, jen resim, jak casto v noci prebalovat, pripada mi blbe, aby byl celou noc v jedne púocurane plince…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
papu
19.11.09 09:15

Pudlo, ty máš mimí to bych nechala určitě ještě být.
Jinak v jedný plence děti byli skoro vždycky, jedině, když se pokakali, jasně, ale jinak jsem byla na to nějak moc líná :oops: i teď je to ráno u obou velká těžká plena, ale nikdo mě v noci nedonutí :mrgreen: :-P

• Citovat
  • Upravit
16694
19.11.09 09:42

pudlo, přebaluju jen pokud je pokakaný, jinak první přebalení je kolem 4.-5.hod. ráno. Jinak se mi budil před šestou, ale takhle „čerstvě“ přebalený občas vydržel až do osmi spinkat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kac
5049
19.11.09 12:37

Jak byl Honzík mimi(nyní 5r9m), tak mi MUdr. ukazala jak přetáhnout a že to máme omývat, jinak tam bude mít nevonící (ľehce bílý) povlak. Do té doby jsem přetahovala lehce. Jak jsem viděla jak to dělá Mudra, tak jsem si říkala, že jsem vlastně nepřetahovala. Takže si Honzík přetahuje každé koupání sám. Nemá v jednom místě předkožku srostlou tak se mu tam občas seskupuje špína v podobě bílých kuliček-tak si to čistí-objeví se mu tam tak jednou za 14dni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Veročka
26.2.10 18:39

Zkušenost

Mám také dva kluky, 4 a 11 let.
Staršímu odmalička nešla předkožka přetáhnout. Máme
naštěstí velice rozumnou paní doktorku - po třetím roce nám řekla, že to můžeme zkoušet hodně opatrně
po koupání, ale když to nepůjde a ničemu jinému to
nebude vadit, nechat, jak to je. Možná se časem
uvolní sama, možná bude časem nutný malý zákrok na
chirurgii, ale že to má čas až po desátém roce a rozhodně jej to bude méně traumatizovat než nějaké násilné přetahování.
Ondrovi je jedenáct a zdá se, že mu
nastupuje puberta. Pomalu jsme začali plánovat, že zajdeme na dětskou chirurgii, ale zničehonic se mu teď předkožka uvolnila a jde bez problémů přetáhnout.

Nechci vyvracet zajeté lékařské postupy, ale
myslím, že v této záležitosti opravdu není kam spěchat.

• Citovat
  • Upravit
JaSe
26.2.10 20:15

Ahoj,
naše doktorka nás poslala po tříleté prohlídce na dětskou chirurgii, jen pro jistotu. Paní doktorka se v lednu podívala, zkontrolovala a řekla, že to bude řešit kortikoidovou mastí, ale až bude kluk na noc bez pleny, abych si v květnu zavolala. Když jsem se v květnu ozvala, že má kluk ještě na noc plínu, dostala jsem rady, jak ho pleny zbavit (bylo mu 3,5 roku). Pak dostal kortikoidovou mast a za tři týdny jsme tam už nemuseli. Ale vím od kamarádky, že v některých ambulancích hned objednávají na chirurgický zákrok. Ta mast opravdu funguje.

• Citovat
  • Upravit
6
26.2.10 22:38

Nám taky paní doktorka říkala, že se to samo uvolní a že se má počkat do 5let, a nakonec to dopadlo tak, že jsme jeli ve 4 letech s akutní balanitis k urologovi. Ten mu to přetáhl rukou,měl týden ATB, zážitek hroznej, ale od tý doby máme klid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
719
26.2.10 22:46

Tak já jsem mu od narozeni nepřetahovala, jen jsem sprchou vysprchovala tu dírečku, ať tam nemá zaschlou moč a ať se tam neudělá zánět, po čase se začala dírečka zvětšovat. Jsem čuměla kolik „bordelu“ tam za ten celý den bylo a jeden den jsem předkožku zase chtěla pootevřít a vypláchnout a nejednou mu to šlo přetáhnout, sice ne až do konce ale šlo. Nechci být nechutná, ale co tam byla za vrstva slizu no fuj…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí