Do kdy by se měla uvolnit předkožka?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
4271
26.2.10 23:02

Tak já to zrovna taky s Tobíkem řeším. Sice mu budou teprve 2 roky, ale zarazilo mě, že od narození neproběhla žádná změna. Taky jsem se dočetla, že někdy to oddělování předkožky může trvat až do puberty. A ten bílý povlak tam má taky nějaký účel a není to špína, i když se to tak může jevit. V nějaký diskuzi z dřívějška jsem našla zajímavý odkaz, tam to všechno popisuje nějaký pediatr, myslím.
Nicméně jsem nikde nevyčetla, jaký je ten chirurgický zákrok, když se to opravdu nezlepší. Všude jsem četla, že se provádí obřízka. A to mi teda připadá fakt hrozný. Je to opravdu tak?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
719
26.2.10 23:16

Já myslím že obřízka, u dospělých když to nešlo tak to oddělali urologové kyretou, ale jim tam asi kdysi šlo přetáhnout.
Ten sliz tam má nějakou ochranou funkci, to jo, ale myslím si že i když to nejde přetáhnout tak by se měla udržovat řádná hygiena aspoň toho otvoru a ústí moč. trubice. Lehce pootevřít a vypláchnout… u chlapů je zánět moč. trubice vzácný ale i tak, musí to bolet…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
154
24.8.10 13:55

mám 2 kluky a u obou od malinka při koupání myjeme i čudlika :-) teda u toho staršího už ne, ale prostě ho umyjeme a přetáhneme kam to jde… a u obou to mělo stejný průběh dlouho nic a pak po nějaké delší vaně se to samo uvolnilo a šlo to krásně přetáhnout a bylo jim shodně asi 2 a půl roku… a u obou to na jedné straně u uzdičky zůstalo přilepené… a když jsem se pak po letech po týdnech přemýšlení jak se zeptat toho staršího v jeho 15ti letech zeptala, zda to má v pořádku, tak řekl, že úplně kolem dokola je to v pohodě a že už si nepamatuje, kdy se mu to povedlo dodělat celý :-) tak to nechávám i u toho 3apůl letého, že ten zbytek si nějak došoupně dolů sám :-)a čudlika myjeme každý den :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.8.15 21:55

Zdravím, mám dotaz synovi 2r a 8m nejde přetáhnout předkožka…když byl menší tak jsme mu ji (na radu doktorky) občas přetahovali ve vaně, ale nyní to nejde, bolí ho to…co s tím? povolí mu to samo nebo zajít k doktorce? žádné problémy nemá…děkuji

• Citovat
  • Upravit
555
12.8.15 22:14

Tak my byli právě na tom chirurgickém zákroku. Klukovi prý přirůstá kůžička k žaludu. A samozřejmě to opět nejde :( kluka to stále bolelo a když nebyl manžel doma a nemohl mi ho podržet, tak jsem mu ho sama nepřetáhla :( a teď se bojím až půjdeme na prohlídku v pěti letech, že nás tam pošlou znovu :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.8.15 23:13

Řeším teď to samé, malému5 let, celou dobu nám říkala Dr., že s tím nic dělaqt nemáme, že stačí sem tam zkusit přetažení od 3.roku věku, ale jinak nic moc nenacvičovat. Teď je mu 5, a kontrolovala to na prohlídce - zda se jí, že mu to jde málo, dostal kortikoid. mast, že ta to dokáže někdy rozvolnit. Pokud to do 14 dni nezabere, tak nás pošle na chirurgii, aby mu ubolnili to přirostlé místečko.
Toho se samozřejmě děsím. Bude z toho mít trauma ještš v důchodu. Dělá se to prý ambulantně. Hrozná představa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
151
13.8.15 10:14

Holky co Dr. to názor. Nám bylo řečeno přetahovat od roka. A stejně jí má k žaludu přirostlou a už se mu tam udělal mazový váček, který mu cca pře týdnem vytekl… A jiné kamarádce řekli přetahovat hned od narození :nevim:… Tak nevím a to přetahujeme poctivě každý den po koupání. Taky se děsím na tří leté prohlídce, že nás pošle na strhnutí. Dřív jak ve tří letech se to prý neřeší :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.8.15 15:03

Tak my jsme také měli přetahovat od narození…řešil to manžel a šlo to, sice těžce, ale teď už to nejde, bolí ho to :/. Penis vypadá normálně, není zarudlý ani nic tam nemá a bojím se jít k doktorce, že ho bude honit po chirurgii a třeba to ani není třeba a později mu to povolí samo? :? nevím co mám dělat, co pro něho bude lepší…nechat to tak (na přírodě), nebo syna trápit lékařskými zákroky :,(

• Citovat
  • Upravit
14.8.15 23:20

Já asi zkusím počkat ještě cca půl roku, i když nás Dr. bude třeba posílat už za těch 14 dní (to když ta mast nezabere).
Než půjde do školy bych samozřejmě asi ráda celou záležitost vyřešila. Ale štve mne, že se tím níkdo do jeho 5 let vůbec nezabýval, ani jednou mu na pindíka Dr. nekoukla, a teď jako že už to má jít samo a hladce a celé.
V 5 letech už si sakra bude pamatovat, co mu kdo kdy dělal s pindíkem, a že to třeba sakra bolelo. A to mi vadí. :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29.8.15 10:37

Dobrý den, předevčírem jsem byla se synem(5) na urologii, protože mu nešla stahnout předkožka :( pani doktorka to zkusila a říkala že má slepenou předkožku a že mu jí musí odlepit. Když jsem viděla „jehlu“ jakou na to vzala, tak se mi udělalo špatně :( trošku mu to stahla a pak mu to tím nástrojem projela cele. Syn strašně křičel :( Paní doktorka říkala že tam měl už hnis, že to měl už hodně. Každopadně mi řekla že ho máme máchat v heřmánku a od druheho dne ( od včerejška) máme každý den přetahovat a mazat 4krat denne framikoinem. Od včerejška tedy přetahujeme dvakrat denně ale malej strašně křičí že ho to bolí a nevim jak dlouo ho to bude ještě bolet a jestli je to vubec normální :( Paní doktorka mi říkala že když nebudeme denne přetahovat tak se mu to přilepí znova :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2614
30.8.15 10:15
@monika1606 píše:
Dobrý den, předevčírem jsem byla se synem(5) na urologii, protože mu nešla stahnout předkožka :( pani doktorka to zkusila a říkala že má slepenou předkožku a že mu jí musí odlepit. Když jsem viděla „jehlu“ jakou na to vzala, tak se mi udělalo špatně :( trošku mu to stahla a pak mu to tím nástrojem projela cele. Syn strašně křičel :( Paní doktorka říkala že tam měl už hnis, že to měl už hodně. Každopadně mi řekla že ho máme máchat v heřmánku a od druheho dne ( od včerejška) máme každý den přetahovat a mazat 4krat denne framikoinem. Od včerejška tedy přetahujeme dvakrat denně ale malej strašně křičí že ho to bolí a nevim jak dlouo ho to bude ještě bolet a jestli je to vubec normální :( Paní doktorka mi říkala že když nebudeme denne přetahovat tak se mu to přilepí znova :(

Provedla mu synetochomii, což je velmi bolestivý, zcela zbytečný a potenciálně nebezpečný zákrok. To slepení je zcela přirozené, jmunuje se konglutinace a samo se uvolní v různém věku, někdy i v pubertě. Teď když už byl ten nesmyslný a velmi bolestivý zákrok proveden, tak je mu to třeba přetahovat, i když ho to hodně bolí. Nedošlo by k žádnému opětovnému slepení, (které je přirozené), ale mohlo by dojít k nepřirozené srůstové adhezi, která by pravděpodobně musela být řešena zmrzačující obřízkou.

O škodlivosti takových postupů se můžete dočíst v tomto článku:

ČISTI JEN TO, CO MŮŽEŠ VIDĚT! EPIDEMIE NÁSILNÉHO STAHOVÁNÍ PŘEDKOŽKY A PROČ MUSÍ BÝT ZASTAVENA

28.12.2014 10:43
28.12.2014 11:06

tento článek byl publikován v pátek 30. května 2008

autoři: John W. Travis MD & John V. Geisheker JD, LLM

o autorech: John Walton Travis MD

Více zde: http://www.obrizka-chlapcu-cz0.cz/…t-zastavena/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2614
30.8.15 10:20
@Markétakytka píše: Řeším teď to samé, malému5 let, celou dobu nám říkala Dr., že s tím nic dělaqt nemáme, že stačí sem tam zkusit přetažení od 3.roku věku, ale jinak nic moc nenacvičovat. Teď je mu 5, a kontrolovala to na prohlídce - zda se jí, že mu to jde málo, dostal kortikoid. mast, že ta to dokáže někdy rozvolnit. Pokud to do 14 dni nezabere, tak nás pošle na chirurgii, aby mu ubolnili to přirostlé místečko.
Toho se samozřejmě děsím. Bude z toho mít trauma ještš v důchodu. Dělá se to prý ambulantně. Hrozná představa.

To jsou zcela zbytečné a nesmyslné zákroky. Průměrný věk, kdy to jde je až 10,4 roku. U někoho to jde velmi brzy, u jiného velmi pozdě. Mnohdy až na konci puberty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2614
30.8.15 10:30
@Markétakytka píše:
Já asi zkusím počkat ještě cca půl roku, i když nás Dr. bude třeba posílat už za těch 14 dní (to když ta mast nezabere).
Než půjde do školy bych samozřejmě asi ráda celou záležitost vyřešila. Ale štve mne, že se tím níkdo do jeho 5 let vůbec nezabýval, ani jednou mu na pindíka Dr. nekoukla, a teď jako že už to má jít samo a hladce a celé.
V 5 letech už si sakra bude pamatovat, co mu kdo kdy dělal s pindíkem, a že to třeba sakra bolelo. A to mi vadí. :-(

Průměrný věk, kdy to jde, je až 10,4 roku. U někoho to jde velmi brzy u jiného velmi pozdě. Ta paní doktorka je v zajetí, jako mnoho u nás, takzvané Gaidnerovy chyby. Je otřesné, že mnoho pediatrů má takové předpotopní znalosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30.8.15 11:49

@gin 124 Já si nastudovala vše možné, připadá mi, že hnát ho na ten drobný zákrok je zbytečné, trošku to synovi jde, ale ne úplně. A Dr. tvrdí, že by to mělo jít už celeé v jeho věku (5 let). Švagrová na tom byla se synem před 10 lety, to mu také bylo 5 let. Zatím sháním informace, moc se mi nelíbí, že bychom tam měli jít.
Navíc sám manžel mi říkal, že si nevybavuje, že by se s přetahováním předkožky za jeho doby dělaly takové štráchy a že si sám plně uvědomuje, že mu to šlo samotnému z ničeho nicaž po 10 roce věku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30.8.15 11:51

@monika1606
A to mu to ani neumrtvili? Anebo nepodali nejaky ten "oblbující " lek? Tohle prece nemuze doktor udelat pri plnem vedomi? To je pak na trauma na cely zivot?
No, jestli nas tohle ceka, tak snad budu trvat na narkoze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí