Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
To znám..
Starší dcera nám dělala totéž, ale ještě u toho měla srdceryvné hlášky..
Na normální věty ( příkazy, oznámení) reagovala pláčem a říkala: řekni mi to jinak, řekni mi to hezky, bud na mě milá ( stále opakovala)..
jako kdybychom jí týrali a řvali na ní..
ještě dnes to používáme žertem mezi sebou, protože ač to bylo k zbláznění, bylo to vlastně dost komické..
Asi to bylo věkem a přešlo to - vyrostla z toho.
je možné, že vašeho chlapečka netrápí vůbec nic, jen je to nějaká fáze.
Budte trpěliví, snad to pomine. ![]()
Ploxi, mám teď doma něco podobnýho. S dcerkou už se dá pěkně komunikovat, ale poslední dobou je taky strašně lítostivá. Cokoli chce a není po jejím (i když jí to taky odmítnu nějak hezky nebo trpělivě vysvětluju, proč to nejde), okamžitě začne srdceryvná scéna, jak kdyby se jí dělo nevímco
Obvykle po tom následuje, že se chce ke mně přitulit. Navíc jenom ke mně, tátu teď nějak odmítá, nesmí jí pomalu pomoct ani na nočník
Taky se jí nějak zhoršilo spaní, kolikrát za noc mě volá a chce se přitulit. Doufám, že tohle období moc dlouho trvat nebude ![]()
teda nemám zkušenost,ale nedělaj z vás děti blbce?!
myšleno ze srandy tak se neuražte
Mabit, u nás je to možný, Eliška je pěkně vyčuraná
Ale u mě má smůlu, když jí něco nechci dát, tak nepovolím… horší je to s manžou, má ho omotanýho kolem prstu ![]()
Čau holky, náš malej je hodný pohodový dítě, jasně, sem tam je vztekací scéna, ale to je normální. Ale co dělá tak poslední týden mě zaráží !!!! Když mu s manželem něco řeknem, podotýkám, že hezky, v klidu, např.tak teď jdem umýt ručičky a papat nebo zavři očka a spinkej, prostě takovy normální oznamovací věty, malej začne natahovat, vyšpulí dolní ret, zavře si očka rukama, někdy se i rozbrečí.....nechápu !!!!! Znáte to někdo? Kdybychom na něj křičeli, neřeknu, ale na něj opravdu není potřeba křičet…Vždy se ho potom ptám, co se děje, ale nedostanu z něj nic.