Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Kvůli vaší neschopnosti se ochránit chodit na potrat, to je teda řešení, achjo..
myslím, že do toho má co mluvit i otec dítěte, taky záleží na vašem zázemí, financích, práci, bytových podmínkách… že nenamazal dítě fakt není důvod.. důvod by byl, kdyby se opravdu nestaral/pil/gamblil/žili jste z ruky do huby/měli nejisté bydlení/nejistý vztah/nezvládali dluhy…
takového rozhodnutí můžeš celý život litovat a nikdy ho nevezmeš zpátky..
proberte to doma společně…
@Anonymní píše: Více
Protože neví, kde má syn ručník, a ptá se jestli má přihřát polévku je otec co se nestará? Stará, ale holt jako chlap. Dítě koupe, krmí, jde se s ním koupat.
Rozhodli jste se že si dítě necháte, a ty teď uvažuješ o potratu? A on to ví?
Tvoje důvody mi přijdou jako pohodlnost, dítě už je na cestě. Otce jsi mu vybrala sama, tak čemu se teď divíš?
Já jsem šla kdysi dávno na potrat (že zdravotních důvodů, dítě mělo vývojové vady)a nikdy jsem toho nepřestala litovat. Každý rok okolo termínu porodu to na mě padne a mám splín… říkám si, kolik by jí už bylo a že by třeba nebyla tak moc postižená, že se doktoři spletli
![]()
Jen tak z rozmaru a pohodlnosti bych to nikdy neudělala, to bych si neodpustila už vůbec ![]()
To jsou jen hormony. Chlapa mas uplne normálního, oni se takhle blbe ptají temer vsichni, víš. Ale to fakt neznamena, ze se nestará. Naopak, stará se vic, nez kdejakej jinej chlap. Vsechno si sedne, uvidíš. Potrat kvuli tomu, ze se chlap málo stará o mini mimino a ze se zepta na mikinu… to by lidstvo vymrelo. Pokud nemas zadne zasadni duvody, fakt bych řekla, ze jsou to jen hormony počáteční sok, nejistota. Opet, normalni vec.
Bavi mne, jak tady nektere obhajujete peci zakladatelcina partnera - vsechno jsou to veci, se kterymi si dospely svepravny clovek poradi i sam, akorat by na to musel vynalozit nejake usili. Nerikam, ze dite zanedbava, spis se mu proste nechce a to je, dle meho, velmi demotivujici ve vztahu a nedivim se, ze zakladatelka uvazuje o tom s nim dalsi dite nemit (pro mne to treba taky byl jeden z duvodu, proc nemam dalsi deti), byt bych to resila spis ochranou, nez potratem…
Neblbni. Dvě děti hravě zvládnete. V Guinnessově knize rekordů je žena, která za svůj život porodila 69 dětí. Nepřestává mě udivovat, jaké malichernosti dokážou člověka odradit od rozmnožování.
@starfish_at_night píše: Více
Tak třeba manžel je samostatný a svéprávný, v klidu dá i třeba pračku a nemusím mu říkat, nemusí se mě ptát, ale prostě co se týče dětí, tak tam se prostě na spoustu věcí ptá, peotože peimárně jsem s nimi já a znám je líp/řídím si je víc prostě já. Třeba s tím jídlem, když jsme jeli víc samostatně, tak se stalo, že co jsem měla nachystané na další den na oběd jim dal k večeři a já pak musela vymýšlet a vařit, když byl v práci a my měli jiný program. Nebo třeba co se týče oblečení, on jde ven v 17 sfupních klidně v triku, mně to pro malé dítě přijde jako zima a tu mikinu bych jim dala, tak se radši zeptá, spíš prostě abych se pak nezlobila, že něco udělal ne úplně dobře. Ale je to třeba i tím, že vyrůstal jinak, tchyně by dětem v 6 měsících nejradši narvala guláš se šesti, zalila to černým slazeným čajem a topla lízátkem… On v tomto vyrůstal, mladší sourozence/bratrance neměl, tak prostě víc spoléhá na mě, že vím. Já jsem na rodičáku, abych měla čas toto všechno srudovat, on nás zase zajišťuje finančně a o to se nestarám já🤷♀️ tak myslím, že to autorka mají dost podobně a není to jenom o nesvéprávnosti, ale prostě ona je ten primární pečovatel, tak je to pro ni přirozenější🙂
No ![]()
Vzhledem k tomu, že je tady milion dotazů i od prvorodiček - jak oblékat miminko, co dělat, když má prdíky, má teplotu, jaké dávat příkrmy a podobně…., tak pro chlapa je dítě prostě úplně jiný level. Nemají mateřský mozek.
A jo, nevynaloží úsilí, aby to zjistil a zapamatoval si to. Stejně jako já se nenaučím, opravit spotřebič, kde máme nářadí a kdy se co má platit.
Důležité je, že to mimino s ním přežije, ikdyž ho nenamaže opalovákem, utře jiným ručníkem a dá studenou polévku ![]()
Dvě děti 3 roky od sebe nejsou přeci hrozné. Náročné někdy ano, ale nic co by se nedalo zvládnout přeci. ![]()
Řešit takhle vážné rozhodnutí v internetové diskusi opravdu není rozumné.
@Markéta188 píše: Více
Za mne problem neni dite nenamazat (pokud se nespali, ze jo), utrit jinym rucnikem a dat horkou/studenou polivku, za mne je problem, ze se musi ptat a neporadi si. Jak na tyto chyby reaguje zakladatelka, nevim, o tom se nezminuje.
Ale nutno podotknout, ze chtit mit chvili klid a misto toho resit takto banalni dotazy mne fakt vytaci do bela. Ja nemam zadny specialni nadani na peci o batole, proste jen u prace premyslim, coz jsem si overila pri peci o nevlastniho syna od jeho 2,5 let, jako bezdetna.
@Daisy98 píše: Více
To vse chapu, a dle tvych slov, vam to takto vyhovuje. Zakladatelce (a treba mne) ne, vnimam to tak, ze se nemuzu na muze spolehnout, protoze je liny premyslet i za ne, kdyz ma deti na starosti sam. Zaroven, vedu deti k velke samostatnosti uz od mala, aby si umeli rict, kdy jim je zima/teplo, jsou unavene, maji hlad…prave proto, ze na tatinka je v tomto pramaly spoleh, protoze si jede svoje.
V tom případě je zaklad komunikace🙂 Řekla mu to zakladatelka, že by byla radši, aby se jí neptal a poradil si sám? U nás fo bylo podobne ze začátku, manžel si zvykl a pak se ptal i na to, kde má on peněženku, láhev s vodou, batoh, kdy má doktora… Ale to jsem utnula a prostě mu vysvětlila, že potřebuju, aby si svoje věci hlídal sám a ptal se mě jenom čistě ohledně dětí, já po něm taky nepotřebuju, aby mi hlídal, kde co doma mám. Ale tady nevíme, jestli to mezi sebou vůbec řešili, nebo jestli je zakladatelka typ „trpitelka“, co si neumí nastavit hranice. Vždycky prostě může říct Teď jsem přetížená, mám svůj čas, ty jsi dospělý a svéprávný, tak si poraďte spolu sami, to zvládnete: Snad se chápeme, horko už mi trochu leze na mozek…🙈