Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@evapraga mám syna, který má stejnou nemoc. Je mu pouze 14 let. O to hůře to nesu, moc to nechápe. O tomto onemocnění se moc neví… Bojím se o jeho zdraví. Čeká nás magnetická rezonance. Zatím má zajištěnou pouze rozšířenou srdeční aortu. MR teprve odhalí, kde všude má rozšířené cevy. 😥Máte někdo stejnou nemoc? Špatně se hledají realni pacienti, kteří si tím prošli a mohli by nam dát informace. Syn je v pubertě, takže nic mu není… Ale jeho
je v nebezpečí.
Krásný den
s touto DG 3,5 letou dcerku a manžela
jestli chcete sdílet zkušenosti, tak dejte vědět
já budu moc ráda - přesně jak jste řekla, informací je pomálu…
@Elane u nás nejspíš vznikla nova mutace genů. Má to ode mě. Já i manžel jsme prošli gen. testy. Já rozšířenou aortu nemám. Můj syn vypadá naprosto normálně až na levou stranu hrudníku, má ji vysunutou. Pokaždé věřím v lepší zítřky, ale doktori mě vždycky zazdi tím, že lepší to nebude. Ba naopak horší. Asi každý ví jaký to je když víte, že stav se s věkem bude zhoršovat. Alezajimalo by mě zda je opravdu šance, že až bude starší tak se aorta stabilizuje? Asi jsem Bláhová vím.
@Elane můžu se zeptat, jaké příznaky má vaše 3,5 léta dcera? Nebo ji byl dietz diagnostikovat jen na základě genetiky?