Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dobrý den všem,
chtěla bych touto cestou poprosit o Vaše zkušenosti s logopedií v Pardubicích, ať dobrou či špatnou. Dcerce jsou 4 roky a špatně mluví (nevyslovuje některá začáteční písmena, neumí r, ř, c, s, l…), dohodla jsem se s pediatričkou a ta mi napsala doporučení k logopedovi. Vybrat si mám sama. Dcerka je ale taková plachá a špatně nese každou změnu, takže bych jí to právě chtěla ulehčit a vybrat logopeda (nejlépe asi paní - k chlapů nemá moc důvěru), který by ji zaujal a zabavil, aby z toho byla spíš hra. Můžete mi i popsat jak to na logopedii vlastně chodí a kolikrát do týdne se logoped navštěvuje.
Všem moc děkuji za příspěvky nebo odkazy. Pěkné poledne ![]()
Na logopedii jsme ted začali chodit. Synovi je 4,5, chodíme jednou za 4 týdny, neumí všechny sykavky, r, ř, l. Doma cvičíme tak 2 krát denně(měli bychom 5 krát, ale to se teda moc nedá). Na cvičení slovíček máme okopírované listy s obrázky a slovy. Celkove sezení na logopedii je tak půl hodinky, syn sedí u logopedky a povídají si, on po ní opakuje. Pak vysvětlí mně, co budeme doma cvičit. Syna to celkem baví. Minule jsem tam s ním ani nebyla, byla jsem vedle v místnosti s mladším synem a jen jsem je poslouchala přes otevřené dveře, syn spolupracoval lépe, než když sedím vedle.
@Kalvolu píše:
Na logopedii jsme ted začali chodit. Synovi je 4,5, chodíme jednou za 4 týdny, neumí všechny sykavky, r, ř, l. Doma cvičíme tak 2 krát denně(měli bychom 5 krát, ale to se teda moc nedá). Na cvičení slovíček máme okopírované listy s obrázky a slovy. Celkove sezení na logopedii je tak půl hodinky, syn sedí u logopedky a povídají si, on po ní opakuje. Pak vysvětlí mně, co budeme doma cvičit. Syna to celkem baví. Minule jsem tam s ním ani nebyla, byla jsem vedle v místnosti s mladším synem a jen jsem je poslouchala přes otevřené dveře, syn spolupracoval lépe, než když sedím vedle.
Díky za příspěvek a můžu se zeptat ke komu a kam chodíte?
Loogopedka Mišurcová. Jen jsem tam platila 30 kč poplatek, až doma mi to začalo vrtat hlavou, za co? Nikde jinde jsem s dětmi neplatila. ![]()
@Kalvolu Děkuji za doplnění, ale potřebuji někoho přímo v Pardubicích, protože chození k logopedovi bude nejspíš na mě a mám ještě jednu dcerku(1,5)a prostě nemám tolik času a ani možností jak cestovat… Jinak ještě jednou díky za příspěvek.
To chápu, proto jsem psala jen, jak to tam chodí a ne kam chodíme. Taky mám 1,5 ročního a chodíme sami, ale dá se to. Třeba ještě někdo napíše, zajímaly by mě ty poplatky
Nějak se mi to nezdá, i když mě to nezruinuje. Ale je to divný.
My chodíme do nemocnice, k Mgr. Coufalové a super, můžu doporučit. Je úžasná, má citlivý a trpělivý přístup k dětem. Při první návštěvě jsme taky platili poplatek, pak už ne. ![]()
@AramisDeMar píše:
My chodíme do nemocnice, k Mgr. Coufalové a super, můžu doporučit. Je úžasná, má citlivý a trpělivý přístup k dětem. Při první návštěvě jsme taky platili poplatek, pak už ne.
Děkuji za příspěvek. Můžete mi prosím trošku popsat jak vypadá návštěva u paní doktorky a jak často tam chodíte. Děkuji.