Low-carb a OGTT

Napsat příspěvek
Velikost písma:
34322
5.4.22 16:20
@mroe píše:
Vyborny napad. Lepsi je pred pripadnym problemem strcit hlavu do pisku, tim se to cele elegantne vyresi, ze? 8o

Nestrkam. Konzultovano a odsouhlaseno s primarem, normalni postup.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.4.22 16:20
@Russet píše:
Kilo ovoce jsou třeba 4 větší jablka. A psala jsi, že jíš několik kusů ovoce.

I to by mohlo být low-carb. Odhadem 150 g cukrů. Pokud by bylo dalších sacharidů ve stravě minimum až žádné. A já mám sacharidy hlavně v ovoci. Přílohy jím opravdu v minimálním množství.
Ostatně svůj příjem sacharidů jsem nastínila výše, a ke kilu ovoce přece jen ještě kousek chybí.

• Citovat
  • Upravit
2721
5.4.22 16:25
@Russet píše:
Správný gynekolog, pokud ti vyjde test ve prospěch cukrovky, tě odešle na diabetologii. Nebude zkoumat, jako moc low carb jedeš. Test můžeš odmítnout.

Možná jsem to měla udělat, to je fakt.

Lačnou glykémii jsem minule měla krásnou - 4,3 - abych reagovala na ten příspěvek, který ji zmiňuje a který mě potěšil, protože je informativní - díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
5.4.22 16:29
@Anonymní píše:
I to by mohlo být low-carb. Odhadem 150 g cukrů. Pokud by bylo dalších sacharidů ve stravě minimum až žádné. A já mám sacharidy hlavně v ovoci. Přílohy jím opravdu v minimálním množství.
Ostatně svůj příjem sacharidů jsem nastínila výše, a ke kilu ovoce přece jen ještě kousek chybí.

V prvním příspěvku bylo několik kusů ovoce. Jak mám z toho vyčíst, kolik toho ve skutečnosti je? Sestra hned, jakmile zjistila, že má těhotenskou cukrovku, mě směrovala na diabetologii. A vůbec ji nezajímal můj způsob stravování. A to jsem měla jen to poslední měření lehce nad limit. Po těhotenství jsem šla na kontrolní měření a v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35329
5.4.22 16:29
@TRG píše:
No… A jsme u toho…
Já vím, že kdo jí low-carb, tomu může vyjít „zhoršené“ oGTT. (Ale až ta hodnota po hodině / dvou, nikoliv na lačno. Tu zas může ovlivnit něco jiného.) Ale taky vím, že při low-carb se nejí „několik kusů ovoce“ denně. Jsou povolené hlavně bobule a max výjimečně kousek něčeho jiného, ale v kombinaci s tučným jogurtem a oříšky například. Proto jsem do toho prvního příspěvku psala, co jsem psala. Například na MOJÍ DIABETOLOGII tohle všechno ví. Nejsou úplně pitomí, kupodivu.

Tak jsi nám, kteří jsme ti chtěli poradit, obratem vysvětlila, jak tomu rozumíš, my tomu nerozumíme. Moje zkušenost je, že když jíš „mírnější low-carb“ (já ano a jím max půl jablka nebo grepu denně), tak to oGTT neovlivní. Proto jsem ti psala, že jestli jíš ovoce, tak by ti tuplem měl test vyjít OK. Navíc obdobu 75 g glukózy do sebe opravdu není tak těžké dostat.

Ale když takhle nasadíš, tak zkušenost praví, že další diskuse netřeba. Někdy se tu pak objeví diskusní vlákno typu „Já si myslím, že těhotenskou cukrovku nemám. Máte někdo zkušenost?“ Je velmi nepravděpodobné, že ti to vyjde falešně pozitivní. Nejspíš zítra, resp. po zjištění výsledku odejdeš z ordinace spokojená a budeš pokračovat ve zdravém stravování, jak jsi zvyklá. Jestli ti to ale pozitivní vyjde, doporučuju se s tím smířit a moc nespekulovat o doktorech dělajících problémy. Líp poradit neumím. Zdraví, několikanásobná těhotenská cukrovkářka na dietě. Howgh.

Tesat…jasne, diabetolog je tupec nevzdelany, co jen dela problemy, jeste ze mame mezi nami ty poucene laiky… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35329
5.4.22 16:32
@Lucie_Sx píše:
Nestrkam. Konzultovano a odsouhlaseno s primarem, normalni postup.

No, prece te nebude na kolenou prosit, ze…je to prece tvoje zdravi a tvoje dite.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
5.4.22 16:33

@Sedmnactnulajedna
Já jsem lačnou vždy měla v pořádku. Nikdy předtím jsem s vyšší hladinou cukru problém neměla. Ale v těhotenství může být všechno úplně jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6203
5.4.22 16:48
@Tarena píše:
No a kolik mas tedy denni prijem sacharidu? To asi nejedes keto.

LowCarb a Keto jsou dvě odlišné věci. O Ketu přece nic nepsala. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
5.4.22 16:48
@mroe píše:
No, prece te nebude na kolenou prosit, ze…je to prece tvoje zdravi a tvoje dite.

Ale no tak. Tys tam byla?
Ten postup mi navrhl on.

Tvoje zdravi a tvoje dite, tos me fakt pobavila. Jasne ze lekari „na kolenou prosi“.
Resp. vyhrozuji smrti ditete tak dlouho, az clovek povoli a udela to, co chteji oni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2721
5.4.22 16:53
@Russet píše:
@Sedmnactnulajedna
Já jsem lačnou vždy měla v pořádku. Nikdy předtím jsem s vyšší hladinou cukru problém neměla. Ale v těhotenství může být všechno úplně jinak.

To rozhodně. Jsem si toho vědoma, ale někdy člověk nezapadá do tabulek, ačkoli je úplně ok.
Si pamatuju, jak doktorka vyšilovala, když jsem v minulém těhotenství mezi 12. a 17. týdnem přibrala pět kilo. A prostě nebrala moje vysvětlení, že těch pět kilo jsem předtím zhubla - spíš seschla - kvůli nechutenství a pak jsem se během pár týdnů jen jednoduše dostala na svoji normální váhu (kterou ona neviděla, protože jsem první kontrolu měla právě až v tom dvanáctém týdnu).

Mroe - Já doktory nijak neshazuju, ale prostě často nemají kapacitu na všechny individuální odchylky a já to plně chápu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
758
5.4.22 16:57
@Anonymní píše:
Jo a kdyby to šlo - nepodsouvejte mi základní neznalost low carb. To opravdu není tématem a ani nutné. Low carb jím právě proto, aby mi nelítal cukr, což považuju za základ zdravého životního stylu. Opravdu nespraskám kilo hroznového vína na posezení, to je úplně absurdní. Díky.Ano, je to ogtt v těhotenství.

Tak nám taky nepodsouvej naši neznalost. Doktoři jsou neznalí, ale my ti,, pomůžeme,, teda k čemu? Normálně ti to vyjde v pořádku, tak si klidně jez dál to speciálně napestovane ovoce bez cukru, tělo si s tím poradí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35329
5.4.22 19:37
@Lucie_Sx píše:
Ale no tak. Tys tam byla?
Ten postup mi navrhl on.Tvoje zdravi a tvoje dite, tos me fakt pobavila. Jasne ze lekari „na kolenou prosi“.
Resp. vyhrozuji smrti ditete tak dlouho, az clovek povoli a udela to, co chteji oni.

Hajzl.ve…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10863
5.4.22 19:50
@Anonymní píše:
Ostatně svůj příjem sacharidů jsem nastínila výše, a ke kilu ovoce přece jen ještě kousek chybí.
@kam2 píše:
LowCarb a Keto jsou dvě odlišné věci. O Ketu přece nic nepsala. :think:

Keto spada pod low carb. Mne jen zajimalo, jak prisny low carb jede i vzhledem k tehotenstvi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10863
5.4.22 19:51

Ja bych na ogtt sla a zaridila se az podle vysledku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68984
5.4.22 20:01

Pokud ti na OGTT vyjde cukrovka, odešlou tě na diabetologii. Tam ti v první řadě doporučí dietu, která bude dost podobná tomu, jak se stravuješ teď (otázkou je to množství ovoce) a vyfasuješ glukometr, abys věděla, jak na co reagovat. Pokud bude dieta v pohodě, nikdo víc tě nebude prudit, čas od času tě zkontrolují, na většině pracovišť už tě dneska nechají i přenášet, bude-li jinak vše OK. Pokud dieta stačit nebude a cukr bude stále vysoký, tak už dost blbou cukrovku mít budeš nehledě na stravování a vyfasuješ léky. Tak jako tak, zbytečně ti léky předepisovat nebudou, jako že bys přišla na první schůzku s o pár desetin zvýšenou glykémií a už ve dveřích vyfasovala inzulín. No a dost pravděpodobně ti ten test prostě vyjde negativní a budeš mít klid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí