LUF syndrom a IVF zkušenosti

barrbucha
5.5.19 09:13

LUF syndrom a IVF zkušenosti

Ahojte.
Snažíme se už několik let. Zjistilo se mi konečně kde je asi chyba a chyba je že mi prostě nepraskaj foliky ani po pregnylu, ani po ovitrelle…
Takže jedině ivf.
Manžel má spg ukázkové.
Bylo mi doporučeno ICSI četla jsem si o tom i o PICSI a je to vesměs pro páry když muž má nekvalitní spg, nechápu proč nám to bylo doporučeno.
Jelikož mám ještě pcos tak budu mít minimální stimulaci, moje představa byla využít AH a prodlouženou kultivaci. Myslíte že by to tak mohlo být správně?
Stimulovat budu gonalem.
Můžete mi ještě napsat kdo jste kam chodili a na kolik vás to všechno vyšlo a zda se povedlo? Jen tak pro info…
Ikdyž jsem se dívala na ceník jsem z toho jalová. Navíc jsem nepochopila proč v FN je minimální stimulace o trochu dražší než klasické ivf :think:
Děkuji všem za odpověď :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1692
5.5.19 09:23

@barrbucha Minimální stimulaci nehradí pojišťovna, plné IVF ženám do 39 let hradí 3-4×. Je na vás, jestli to napíšete na pojišťovnu, vyčerpáte si jeden hrazený pokus a použijete jen minimální množství léků…
ICSI a PICSI je možná zbytečné, ale bez znalosti přesné diagnózy to tu asi nikdo neposoudí. Ale zase, nemusíte doktory poslechnout a můžete napoprvé zkusit prosté IVF.
Na AH se názory různí, prodlouženou kultivaci určitě doporučuji, pokud by tedy bylo i z té minimálky víc vajíček.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69032
5.5.19 09:56

Popravdě pokud si chcete připlácet PICSI, AH, PK a jeden z nejdražích stimulačních léků, minimálka by vás vyšla extra draho a za cenu pravděpodobně minimálního zisku embryí. Osobně bych to, pokud je jediným problémem LUF, zkusila napoprvé jen s tou minimálkou bez všech těch vymožeností kolem, je to přirozené, šetrné, levné. A nebo to vzít „naplno“ na pojišťovnu se vším všudy, možná bez AH a já osobně i bez ICSI, ale to bych probrala konkrétně s lékaři. Minimálka je dražší nejspíš proto, že většina žen na ni nečerpá ten 26tisícový příspěvek pojišťovny a i léky si hradí komplet sami.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
507
5.5.19 09:57

Ahoj, mam taky pco a za sebou ivf..taky jsem stimulovala nízkými dávkami gonalu, začínala jsem na 100, Oni se proste boji OHSS, priste už by mi dali asi vic, ale u prvniho ivf proste nevi..jinak jsem měla prodlouženou kultivaci, jinak to v mem car nedelaji, isci, ikdyz spermiogram taky dobry a pak embryoglue..měla jsem 8 folikulu a z toho dvě vajicka a vyslo to :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
barrbucha
5.5.19 10:41

Tak teď v tom mám totální maglajz. Všichni mi furt tvrdili že minimální stimulace je levnější než klasické ivf a teď se zas dozvím opak.
Pokaždé když se v tom začnu víc patlat nejradši bych se na to vy*rala, je mi zle z té ždímačky peněz zoufalých chudáků co nemůžou mít děti :poblion:
Chci mít tu nejvyšší šanci, ovšem kdysi dávno ještě než jsem věděla že mám pcos jsem darovala vajíčka a měla jsem OHSS a oni se ve FN toho boji, proto půjdu na minimálku. Jako OHSS se bojím taky. Ležet pár týdnů v nemocnici jak balon se mi taky zas nechce…
Furt se ve mě pere jestli mi tohle všechno za to fakt stojí když vidím bráchu cp šli na ivf, malej má 3 roky a nejradši by ho přerazili jakej je to spratek, jestli si radši za ty prachy nemám letět na dovolenou :mrgreen: berte mě prosím trochu s nadhledem. Prostě se to ve mě bije a hrozně moc věcí mi absolutně nepřijde logické.

• Citovat
  • Upravit
507
5.5.19 10:47

@barrbucha tak záleží jestli minimálka jako, že clostil a nebo říkáš minimálka gonalu, to není minimálka, jen ti budou dávat menší dávky, ale stejně můžeš mít dost folikulů…my jsme dopláceli cca 25tisíc, z toho léky byly minimum, pak prostě jenom za nehrazene věci, která jí jsem ale zase chtěla :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
barrbucha
5.5.19 10:50

Sranda je. Že včera jsem začala špinit a dnes mám MS od rána a samozřejmě ve FN nikdo dnes není, takže se tam dostanu až zítra a stimulovat gonalem se má prý už od 1DC…
Mě dali domů jen takové to povídání co je AH, ICSI… Plus teda ceník… A ještě by mě zajímalo kdy se to platí? Který den…

• Citovat
  • Upravit
507
5.5.19 10:52

@barrbucha gonal se píchá od druhé dne většinou a něco jsme platili na začátku, ale pokud by nedošlo k odběru vajíček, vrátili by peníze, pokud se už dostaneš na sál je to platný pokus…pak jsem dopláceli při ET zbytek…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
barrbucha
5.5.19 10:57

Super. Takže se to platí postupně…
My byli 3× na IUI a právě u toho IUI mi přišli na to že mi nepraskaj foliky a pak mám z toho cysty cca 4 cm které při MS naštěstí prasknou.
Proto další pokusy IUI jsou u nás zbytečné.
Já právě myslela, že tam zítra přijdu dostanu gonal a řeknou ať vysolím cca 20 000 a uvidíme se za 14 dní :lol:
Snažím se to brát tak nějak sportovně. Ale co se týče stimulace. Radši bych brala aby vajíček bylo víc ať je větší šance, než minimum a třeba nic z toho. Jako prevenci před OHSS mi bylo doporučeno den před a po jíst hodně bílkovin a hodně pít…

• Citovat
  • Upravit
507
5.5.19 11:00

@barrbucha já jsem taky zkoušela IUI, ale nic z toho nebylo…platili jsem něco přes 10 prvně..taky jsem se bála, že ze dvou vajíček nic nebude a že je to málo a stačilo to..zase říkají, že je pak lepší kvalita.. Každopádně na tom stejně nic nevymysliš :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
barrbucha
5.5.19 11:09

Jenom 10 000? 8o a kdy a kde to bylo? Mrkni na ceník FN. Mě to přijde teda drahé oproti jiným holkám, včetně tebe… Nebo to nechápu :roll:
 http://ivf.fnol.cz/…stovnami.pdf

• Citovat
  • Upravit
69032
5.5.19 11:20

Minimálka je levnější. Cca 10-20 000 dle konkrétního centra, plné IVF je za 26 000. Plus léky, minimálka se dělá buď jen s clostilem nebo malými dávkami FSH (např. ten Gonal). u plného IVF jsou dávky léků o vyšší a léky jsou sakra drahé.
Ale - plné IVF se vykáže na pojišťovnu, která zaplatí těch 26 000 a značnou část léků.
Minimálku si na pojišťovnu vykáže málokdo (i když to jde), takže to pak lidé hradí sami.
Všecky nadstandardy typu ICSI, AH, PK apod. se v obou případech doplácí plně. Dejme tomu, střílím od boku připlatíš dalších 20 000.

Takže pokud čerpáš první IVF, doplatíš třeba 5000 za léky (které by stály třeba 17 000, ale 12 000 doplatí pojišťovna) a těch 20 000 k tomu, zbytek jde na pojišťovnu a máš třeba 10 vajíček za 25 000.
Při minimálce zaplatíš třeba 12 000 za samotnou minimálku, 8 000 za léky, 20 000 za ten nadstandard a máš za 40 000 třeba jen dvě vajíčka. Na pojišťovnu nečerpáš, pokud bys čerpala, zaplatí pojišťovna těch 12 000 a 8 000, těch 20 000 furt doplácíš).
Velmi orientační příklad, může se to lišit velmi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
barrbucha
5.5.19 11:40

Musel mi to vysvětlit manžel. Asi si sedím na vedení. Na ceníku mají napsáno „výkon nehrazený zdravotní pojišťovnou“ tak to chápu že si to nemůžu dát uhradit pojišťovnou… Tak v tom případě nerozumím. Co mi teda ta pojišťovna má platit když tam mají tu větu „nehrazené pojišťovnou“… :nevim:

• Citovat
  • Upravit
69032
5.5.19 11:45

Pojišťovna by uhradila vše začínající „cyklus minimální stimulace…“, ale CAR by jim to vykázal jako klasika IVF. Což je přesně důvod, proč si to většina lidí hradí sama, protože ty částky jsou mnohem nižší než těch 26 000, takže si ženská na minimálku „vyplýtvá“ plný pokus na pojišťovnu. Takže většinou si to raději uhradí samy, „šetří“ si pokusy a kdyby v budoucnu došlo k plnému IVF, pojišťovna ho uhradí. Pokud si ty hrazené pokusy „vyplýtvají“ na minimálky s o dost nižší úspěšností, pokud by v budoucnu potřebovaly plné IVF, budou si ho hradit plně.
Ale jinak samozřejmě lze říct, že tu minimálku chci na pojišťovnu, CAR to vykáže jako IVF a pojišťovna to uhradí.
Hranice mezi minimálkou a plným IVF je taky dost tenká, někde mají minimálku jen při stimulaci clostilem, někde i při malých dávkách FSH, někde se to dá uhrát až do 150 IU FSH denně, což už je kolikrát plná stimulace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69032
5.5.19 11:47

Jinak tebhle konkrétní CAR má ceny za minimálku vč. ICSI. U nás bylo vše zvlášť - 10 000 za minimálku a k tomu příplatek za ICSI, za což já byla ráda, protože jsem ICSI nechtěla (vajíčka se mi tak oplodňovala mnohem hůř než přirozeně).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí