Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@barrbucha a ty víš kolik to budou dávat gonalu? minimálka není prostě to samý jako nízký dávky gonalu při PCO, podle mě mícháš dvě věci…prostě to poslali na pojišťovnu, pže nejsi samoplátce…připlácíš jen za nadstandartní věci…opu, et a léky ( samozřejmě s doplatkem) jsou hrazené…
@barrbucha nikdo neví, jak budeš na gonal reagovat, i s PCO, se můžeš dostat na dávky 175- 200 a to rozhodně není minimálka…
Na pojišťovnu se posílá žádost o IVF, nikoliv o minimálku, tam to pojišťovna nehradí (pokud se o to nežádá jako o IVF). Jinak obecně u PCO se i u plného IVF startovací dávky volí nižší, kolikrát třeba 75-150 IU denně, což některé CARy ještě jako minimálku uhrají. Někde ani omylem.
@ugluk já vim, ale barrbucha to řeší celý zbytečně, vzhledem k tomu že už kvůli OHSS, skončila v nemocnici, tak bych řešila, abych ho neměla znova, tak k tomu evidentně přistupují a budou začínat pomalu, na vysoké dávky se prostě nikdy nedostane a není to ani třeba..takže prostě pokus na pojišťovnu..kdyby se jednalo o stimulaci clostilem, tak bych to řešila, ale takhle je to zbytenčné….
@Sl.Kockova jo, to jo, ale psala o minimální stimulaci. Takže buď to CAR vykáže na pojišťovnu jako IVF a ona bude v reálu podstupovat minimálku. Nebo to bude minimálka „oficiálně“ a pak si to uhradí sama. Rozhodnutí by mělo být na ní. Fakt je, že s OHSS za sebou má perspektivu, že pořádnou stimulaci nikdy nepodstoupí a i na nízké dávky Gonalu zareaguje velmi dobře.
To nevím kolik jednotek gonalu si budu píchat
tak že bych to nakonec pochopila špatně a půjdu na klasické ivf s tím že nebudu mít klasické dávky gonalu. Ale menší kvůli tomu OHSS??
holky zítra se na všechno zeptám. I že nechápu ten jejich ceník
jsem prostě asi tele… Nikdy jsem to nepodstupovala a aby mě to neodradilo. Tak jsem ani nic nikde moc nehledala. Abych nebyla vyděšená co sem může potentit…
@barrbucha pokud máš normálně žádost na pojištovně, budeš to mít jako já, platit budeš za věci extra - takže tě v ceníku zajímá, prodloužená kultivace, isci a třeba AH v tvym případě a mražení ![]()
@ugluk jak říkáš
mně třeba kvůli pco narovinu řekli, že vůbec netuší, kolik mi dát, pže nikdo neví jak moje tělo zareaguje a že ten první je prostě pokus, což nebylo moc povzbuzující ![]()
Asi se půjdu projít… Na vzduch.
Proč teda ivf samoplátce stojí od 60 000 výš a přes pojišťovnu 26 000 a to si ještě těch 26 000 můžu nahlásit na úhradu pojišťovně takže doplatek mnou je 0? Asi vím proč nemůžu otěhotnět. Blbouni by se asi neměli rozmnožovat
![]()
Nevim, kde si vzala 60tisic, to je zase ivf a další metody k tomu a pak to vyjde..teď koukam na ceník pronatalu, kam jsem chodila a je tam cena 32,5tisice, ale v tom nemas nic..jen odber a et plus konzultace a spermiogram..normám e to všechno dává smysl..
Tak jsem si po obědě na gauči utřídila myšlenky
a máte pravdu… Už to chápu. Jen většina zařízení má ceník co hradí pojišťovna a co ne a FN to má dohromady. Známá co byla v FN mi navíc poslala fakturu a měla tam jen ty nadstandard jako icsi, ah, pk… Takže děkuji všem už mi to dává smysl, jsem na zítra zvědavá co mi řeknou. Kolik čeho budu brát a jak to nakonec celé dopadne.
Byla jsem celý den pryč, ale koukám, že už ses tím poprala ![]()
Těch „60 000“ (částka se může hodně lišit) po samoplátce obsahuje naprosto vše, jak těch 26 000 za samotné IVF (veškeré utz, kontroly, odběr vajíček v narkóze, jejich max. třídenní kultivaci a transfer), léky a veškeré nadstandardy. Pro ne-samopláce uhradí pojišťovna ten základ IVF plus značnou část léků do výše 2250 IU (do toho byses měla s přehledem vejít), zbytek (doplatek za léky a nadstandardy) si hradí pacient sám.
Jinak asi došlo k nějakému zmatení informací, protože tví dr. neměli na mysli terminus technikus „IVF s minimální stimulací“ (to se liší od plného IVF typem a hlavně množstvím stimulace, vajíček bývá obvykle výrazně méně a odběr většinou bez narkózy), ale normální IVF, jen při něm bude použito minimální množství hormonů.
V každém případě držím palce!
Pokud ale oni už poslali žádanku na pojišťovnu. Tak můžu ještě minimální stimulaci změnit na klasické ivf nebo ne? Nebo co si mám představit pod tím že poslali žádost na pojišťovnu?
já jsem asi fakt natvrdlá a popravdě bych byla pěkně hloupá jít do minimálky s minimem úspěšnosti a za nehorázn prachy, když můžu jít na klasické ivf s větší sanci, víc foliků za uhrazení největší části přes pojišťovnu