Lumbálka ve FN Olomouc

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
2
14.11.15 22:30

lumbálka ve FN Olomouc

Zdravím, čeká mě lumbálka ve FN Olomouc, nemáte s tím někdo zkušenost, jak to v této nemocnici probíhá? Všude píšou trochu něco jiného..Díky moc za každou odezvu:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1368
14.11.15 23:05

Ahoj můj přítel byl na lumbálce je to 4 měsíce zpět. Nebyl sice v olomouci, ale probíhá to asi tak nějak :dělá se to tak že se ten mok odebírá přímo na pokoji v leže na boku skrčená aby byla páteř napnutá..samotný odběr trval cca 5-10 min..odebíraj to po kapkách. po odebrání moku musíš ještě 3-4h ležet..no a pak můžeš normálně fungovat no a přes noc si tě tam nechají..ráno dojde zkontrolovat doktor jak to zvládáš no a jdeš domů :-) a je to prej bezbolestné :-) ničeho se nemusíš bát :-) 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.11.15 06:06

Jdeš na neurologii?
Pokud to budou dělat autramatickou jehlou, tak by jsi měla jít ten den domů. Co si pamatuji, tak udělali odběr, pak pacient musel chvíli ležet na břiše, pak se otočil, měl mít sebou pití (nějaký kolový nápoj) a zajištěný odvoz. Byla jsem na pokoji jako spolupacient.
Mně před 15-ti lety dělali klasickou lumbálku, takže začátek stejný, zpočátku jsem ležela na břiše, pak se mohla otočit, 24 hodin jsem musela ležet, jedla a pila jsem v leže.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
15.11.15 06:07

Jo a odběr se v OC dělá v sedě s kulatými zády.

• Citovat
  • Upravit
24798
15.11.15 10:19
@Anonymní píše:
Jdeš na neurologii?
Pokud to budou dělat autramatickou jehlou, tak by jsi měla jít ten den domů. Co si pamatuji, tak udělali odběr, pak pacient musel chvíli ležet na břiše, pak se otočil, měl mít sebou pití (nějaký kolový nápoj) a zajištěný odvoz. Byla jsem na pokoji jako spolupacient.
Mně před 15-ti lety dělali klasickou lumbálku, takže začátek stejný, zpočátku jsem ležela na břiše, pak se mohla otočit, 24 hodin jsem musela ležet, jedla a pila jsem v leže.

Potvrzuji, měla jsem odběr atraumatickou jehlou. Je to prostě jak odběr krve, já jsem měla stres až za roh, ale fakt v klidu.
Nejhorší na celé akci bylo pak odlepit ten kilometr náplasti ze zad - sestřička se tam nějak rozšoupla :lol:
Ještě pak po propuštění z té odběrové místnosti jsem šla na odběr i krve.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
15.11.15 21:27

Moc díky, četla jsem různojaký hrůzy, ale záleží do jaký nemocnice člověk jde, všude je ten průběh trochu jiný co jsem četla, tak jsem ráda že v Olmiku to bude cajk :)
:mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty