Lupy a hodně suchá pokožka u psa, čím ošetřit?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
33155
16.6.14 10:40

@Terdul Nám tedy tenkrát pomohlo jen sundat obojek, pořádně ji vykoupat. A během cca týdne byl klid. Naštěstí. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rokris
16.6.14 10:44

@WERISKA Díky. Mně se zdá, že to jakoby od drápku začalo, když jsme museli odložit stříhání. Byla už víc zarostlá. To ale nebylo poprvé. Prostě nevím. Chudák pes. :( Obojek proti blechám nemáme.

• Citovat
  • Upravit
rokris
16.6.14 10:53

@Terdul A to přijde tak ze dne na den?? 8o

• Citovat
  • Upravit
33155
16.6.14 11:02

@rokris Ten náš vždy když začal kousat, tak bylo jasné, že drápy. Dostával nějakou mast, kterou jsem v životě nedala, protože se prý nesměla dostat do tlamy. Tak jsem to vzdala. Žádný pes mi nevydržel s obvazem na noze. A to jsme zkoušeli úplně vše. :roll:
A vždy naprosto pravidelně začal zánět ucha. Dráp- ucho. Jak začal s packou, věděli jsme, že bude i ucho. To jsme měli super kapky. Myslím Surolan.
A taky jsem se dočetla, že změnit granule, na nějaké hypoalergenní. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rokris
16.6.14 11:16

@WERISKA Mně vet strčil kortikoidy na potírání, ale vůbec žádná zmínka o tom, že by to pes neměl olizovat. Tak jsem to zmínila sama. A oni na to, že mám pravdu. Odešla jsem s průvanem v peněžence, dg. stanovili, aniž by psa pořádně prohlídli a ještě jsem si musela něco sama domyslet. :cert:

• Citovat
  • Upravit
33155
16.6.14 11:22

@rokris Nám pomohl až 3 veterinář.
A myslím, že dost levně oproti ostatním. :roll: Léčili jsme asi půl roku- a to nekecám. Jen přidávali další a další léky.
Ten třetí nám dal 5 prášků a obyč, mast na packu. A hlavně ty kapky. Do týdne bylo po problémech.
Nám tedy stačilo vyléčit to ucho, a packa byla v pořádku.
Ještě dnes nechápu tu spojitost packa- ucho-
Ale vždy zarudlá, někdy až do fialova, kůže mezi prsty, drápy..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rokris
16.6.14 13:31
@WERISKA píše:
@rokris Nám pomohl až 3 veterinář.
A myslím, že dost levně oproti ostatním. :roll: Léčili jsme asi půl roku- a to nekecám. Jen přidávali další a další léky.
Ten třetí nám dal 5 prášků a obyč, mast na packu. A hlavně ty kapky. Do týdne bylo po problémech.
Nám tedy stačilo vyléčit to ucho, a packa byla v pořádku.
Ještě dnes nechápu tu spojitost packa- ucho-
Ale vždy zarudlá, někdy až do fialova, kůže mezi prsty, drápy..

Přeneslo se to drbáním ucha na packu? :roll: Co to bylo za mastičku, prosím. :kytka: :kytka:

• Citovat
  • Upravit
33155
16.6.14 15:12

@rokris Tak tu mast už fakt nevím. Třeba si ještě vzpomenu, tak bych ti to pak napsala. Ted nevím :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rokris
16.6.14 15:30

@WERISKA I tak moc děkuji. :kytka: :andel:

• Citovat
  • Upravit
10.3.17 12:38

Ja som čato mávala suchú pokožku, hlavne na miestach okolo lakťov. Zmenila som stravu a natierala pravidelne kremom od bepanthenu. Odporucam sa sledovat, co jete. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný