Lyžování Alpy - levně?

47
4.2.13 14:04

Lyžování Alpy - levně?

Ahoj holky, žádám zde radu :-)Nějak jsme se včera s přítelem bavili o tom, že bychom jeli spolu na prodloužený víkend někam lyžovat. Oba dva sníme o Alpách, ale není na to bohužel moc peněž. Hledám pro nás nějaký last minute do Rakouska - nebo i jinam, ale vše je drahé. Máme limit max. 5000,– za zájezd. Nemáte někdo zkušenosti? Není řeba levnější zařídit si to sami? Jak jste to řešili vy? Vím, že jezdí na zájezdy i různé školy a přibírají lidi do autobusu, ale nevím, kde mám tyto informace vyšťourat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
22315
4.2.13 14:33

Zkuste slevové servery…teď je toho hodně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6653
4.2.13 14:58

My jedeme za měsíc do Dolomit na 3 dny lyžování s polopenzí, se skipasem, se vším za 4500. Zkus slevové servery, já jsem vždy max spokojená :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
4.2.13 15:19

Jo ja letos poprve zkusila slevovy server (nikdy jsem v to nemela prilis duvery) a pekne sem si nabehla…koupili jsme lyzovani do alp…a kdyz jsem kontaktovala hotel tak mi napsali volny terminy az na konci dubna…a to uz ja nemuzu kvuli praci…takze sme prachy vyhodili z okna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
4.2.13 15:23

Jo a jinak jsme jezdili samy…treba na hochkar…ve francii sme byli pred 3 roky autobusem za 6tis oba se skipasem…ale to nas jelo 20 takze byla skupinova sleva…ale projed net..neco najdes. spatny neni ani slovensko..chopok jasna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8935
4.2.13 15:43

http://www.ckneckermann.cz/…a-autem.html

My jsme byli v tomto hotelu a super. Nízká cena, čisto, ochotný personál. Lyžovat jsme jezdili do Flachau-úžasné středisko. Lyžování v místě je to takové obyčejné. Flachau je tak 15 minut autem, po dálnici, bezplatné parkoviště.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mišanila
4.2.13 15:48

Párkrát jsme byli na zájezdu organizovaném známým v Hinterstoderu v Rakousku. Jeden rok se tam dojíždělo autobusem z čech (z Dolního dvořiště je to cca 140 km).Další zájezdy pak byly s noclehem poblíž a bylo to levné. Sice nedosahuje kvalit a rozlohy jiných středisek jako třeba Amadé, Dolomiti superski, ale bylo to anše první lyžování v Alpách abyli jsme nadšení.

Takže třeba najít nějaká střediska v Rakousku a Německu blízko hranic, ubytovat se levněji v čechách a dojíždět. Ale nevím jestli by levný penzion přímo na místě nevyšel levněji, než utrácet denně za benzín.

• Citovat
  • Upravit
8935
4.2.13 15:55

Vkládám na ukázku pár fotek z Flachau.
Ubytování na 5 dní,4 noci-vyšlo na 1750,–To by jsme v případě ubytování v čr a dojíždění byly na znatelně vyšší ceně.
Každému kdo rád lyžuje bych přála, aby se dostal alespoň jednou do Alp-protože ten zážitek za to stojí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2575
4.2.13 16:11

@lasička1 krááásný - hned bych jela.

@Chika My byli před 2 lety ve Francii v Puy Saint Vincet - super středisko, ale byli jsme tam týden a vyšlo to na cca 7 tisíc (cesta, jídlo, skipas). Jeli jsme přes cestovku Nev Dama - zkus jejich stránky, třeba tam něco najdeš. A nebo cestuj.cz - tam by teď měli mít nabídky od více cestovek :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8935
4.2.13 16:16

@ivulinaM To je super cena za Francii. A to byla polopenze? Nebo počítáš jídlo co jste vezli s sebou a tam co jste si dali na sjezdovce? A jeli jste autobusem?
Na Francii jsem slyšela že super sjezdovky, sluníčko. Ubytování malinkaté, nic moc.Ale většinou přímo na sjezdovce. A dlouhá cesta-jak dlouho jste tam jeli?
Také bych Francii ráda vyzkoušela.

Letos naše parta naplánovala Slovensko, Chopok, Jasná. Pocity mám zatím smíšený-byl tam někdo? Neslyšeli jste cokoli dobrého či špatného? Těšila jsem se na Alpy, ale prý si každý chválí Slovensko, tak ho vyzkoušíme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20647
4.2.13 16:41
@lasička1 píše:
Letos naše parta naplánovala Slovensko, Chopok, Jasná. Pocity mám zatím smíšený-byl tam někdo? Neslyšeli jste cokoli dobrého či špatného? Těšila jsem se na Alpy, ale prý si každý chválí Slovensko, tak ho vyzkoušíme.

My jsme na Chopok jezdili poměrně často, naposledy jsem tam byla asi před 3 lety. Je to tam pěkné, podmínky na lyžování super, ale taky docela draho a s Alpama se to asi srovnat nedá :oops:. Ale my jsme bývali spokojení, zase je to pro nás blíže (jsme ze SM) a bydleli jsme v hotelu přímo na sjezdovce, i s wellness, takže to bylo fajn.

Pro zakladatelku - taky bych zkusila slevové servery, tam je nabídek hodně. Nebo pokud chcete jet autem, tak klidně jet bez ubytování a zajistit si ho až na místě, my jsme tak jeli letos a našli jsme levněji než přes internet. Záleží na tom, jaké máte požadavky, my jsme chtěli Rakousko. větší středisko a potřebovali jsme jet v určitém termínu, v té době nic na slevových serverech nebylo. Ale pokud je vám to celkem jedno, tak určitě nějakou dobrou nabídku najdete ;).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8935
4.2.13 16:46

@bramburka81 Tak to jsi mě až tak moc nepotěšila. :( My to máme paradoxně na Slovensko dál-650 km, Alpy 450-550 km, záleží jaká lokalita. Ubytování cenově +- nastejno. Levnější skipasy jsou na Chopku. O 9 eur.Ale známí slyšeli na Chopok chválu a že ho chtějí ozkoušet. Chceme jet v březnu-jsou tam o víkendu fronty u lanovek? Počasí bývá slunečné, nebo je tam často mlha a vítr? Služby na dobrý úrovni-čisté wc, dostatek, restaurace s přijatelnou cenou? A není tam moc ruských návštěvníků? Nebo ti bývají spíše ve Vysokých Tatrách?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20647
4.2.13 16:47

@lasička1 Pro mě je Francie ze všech Alp prostě nejlepší :palec:. Máme tam toho projetého docela dost. Hodně sluníčka, krásné, upravené sjezdovky, rolbují to tam několikrát denně, což se mi v Rakousku vždycky nepoštěstilo. Ubytování na sjezdovce, takže nemusíš nikam dojíždět. A my jsme tedy měli štěstí i na ubytování, zase tak malé to nebylo, byly to vždy apartmány i s kuchyňkou, takže jsme si i vařili nebo dovezli jídlo z domu.
Teď jezdíme spíše do Rakouska, kvůli dětí a protože jezdíme na kratší dobu, a to se Francie nevyplatí :(.
Já zase nemám projetou Itálii, tak snad se tam někdy dostaneme :).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20647
4.2.13 16:57
@lasička1 píše:
@bramburka81 Tak to jsi mě až tak moc nepotěšila. :( My to máme paradoxně na Slovensko dál-650 km, Alpy 450-550 km, záleží jaká lokalita. Ubytování cenově +- nastejno. Levnější skipasy jsou na Chopku. O 9 eur.Ale známí slyšeli na Chopok chválu a že ho chtějí ozkoušet. Chceme jet v březnu-jsou tam o víkendu fronty u lanovek? Počasí bývá slunečné, nebo je tam často mlha a vítr? Služby na dobrý úrovni-čisté wc, dostatek, restaurace s přijatelnou cenou? A není tam moc ruských návštěvníků? Nebo ti bývají spíše ve Vysokých Tatrách?

Jak jsem psala, byla jsem tam naposledy před 3 lety, tak nevím, jestli je to úplně aktuální :). Služby byly na dobré úrovni, restaurace - ceny podle mě jako v Alpách (Rakousko). Rusů tam bylo docela dost. Počasí - asi jak kdy, někdy slunečno, někdy mlhy. Fronty ani nevím, myslím, že se to dalo. Když jsme tam jezdívali před více lety, tak fronty bývaly, teď už si myslím, že se to lépe rozptýlí. Já měla Chopok hodně ráda, my jsme tam opravdu bývali vždy spokojení, akorát mi přijde, že ceny jsou už dnes jako v Alpách a v Alpách si zalyžuju lépe. (i když letos nám to v Alpách taky nevyšlo úplně ideálně, jeden den sníh s deštěm a mlhy, druhý den sice slunečno, ale rozbředlý sníh :( ).
My se letos ještě chystáme do Tater, taky s partou a jejich dětmi, ale nejspíše to budou Vysoké Tatry, našli jsme tam dobrou nabídku s ubytováním i skipasem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2575
4.2.13 17:02

@lasička1 jeli jsme autem cca 14 hodin - přes noc. Teď máme malou, takže bysme to asi nedali. Ubytování bylo u sjezdovky, jídlo jsem si vezli, ale pár věcí jsme dokupovali i tam a skipas byl za 140 euro. Jeli jsme v bandě 7 lidí (2 auta) a fakt skvělý sjezdovky - celý týden sluníčko a byli jsme i ve 2 jiných střediscích v rámci skipasu, takže jsme ani nemuseli nic dokupovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma jóga pro zdravé tělo

Ikona - Karolína Racková

Karolína Racková