Jíte zdravě?

justynkamalicka
3.2.13 08:44

Jíte zdravě?

Jíte, nejíte zdravě? já jedla před tehotenstvim rok zdravě a teď co jsem maminka mi zdravé jídlo nechutna :roll:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
251
3.2.13 08:48

Já jsem zdravou stravu nějak neřešila. Jím a jedla jsem normálně, prostě co přišlo pod ruku ;-) V dnešní době se všechno nějak moc řeší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
300
3.2.13 09:03

Já se vždy zaříkala, že až budu těhotná, budu jíst naprosto zdravě, ze zodpovědnosti vůči miminku. A teorie byla, že v životě jsem se tak neládovala čokoládama a bůhví čím nezdravím, vůbec jsem neměla pevnou vůli. A co jsem kojila, tak to bylo ještě horší. Teď momentálně snídám sušenky. Chjo..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
justynkamalicka
3.2.13 09:09

Ja jsem chtěla hlavně zhubnout. A se zdravou stravou jsem za rok shodila 20 kilo :potlesk: a teď potřebuju zase aspoň 16 kg shodit, v tehotenstvi jsem to nabrala :cert: ale nechutná mi ani ovoce.jim jen sladké pizzu i. zdravotnimu stavu ani psychice to nepridava.ale přestali mi zdravé jídlo chutnat.ale dnes chci zkusit pít jen vodu a zkusit na to zdrave zase najet. :roll: už jsem se o to pokoušela několikrát, ale vždy mi to vydrzelo 2 dny :cert: chtěla bych se zase cítit lehce id žaludku a svěže a plná energie.tak do toho jdu! :palec: uvidíme, jednou mi to musí vyjít. a sbohem :potlesk: čokoládo :cert:

• Citovat
  • Upravit
488
3.2.13 09:12

Zdraví životní styl vyžaduje opravdu pevnou vůli, od mala bojuji s váhou…bohužel máme to v rodině…nemůžu ale zase říct že jsem nějak extra obézní…(85kg mívám normálně) ale při výšce 181cm…takže to není tak hrozné ale je :) pořád schazuji a pak přibírám..po porodu malé jsem 3 roky jedla zdravě a žila zdravím životním stylem(pohyb atd) a teď jsem těhotná a čekáme druhé dítko a můžu říct že třeba párek v rohlíku to je opravdu pochutnání…fakt se to nedá a štve mě to :zed: s malou jsem v těho nabrala 25kg, a s malým jsem za půlkou těho jsem zatím nabrala 4a půl kila..hold už vím jak blbě se těch 25 kg schazuje…ale také je pravda že když si jím párky v rohlíku občas tak k tomu mám doma také orbitrek a poctivě cvičím…3krát denně 15minut někdy i 4krát, podle toho jak se cítím :) :nevim: osobně nechápu lidi kteří vydrželi třeba 7 let jíst zdravě.. :) ale i tak si myslím, že občas také zhřeší, jsem přece lidi ne? :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
251
3.2.13 09:12

@justynkamalicka Tak to ti přeji hodně štěstí… Taky bych měla… Potřebuji shodit min. 10 kg ale nějak mám slabou vůli :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
488
3.2.13 09:13

@justynkamalicka :) dej si kostičku když máš chuť, čokolídou nic nezkazíš, dopřávám si ji i já..ale nesmíš sešrotovat celou :think: i když je to problém někdy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1147
3.2.13 09:16

Já jím zdravě tak půl na půl. Snažím se jíst zdravá jídla, třeba kuskus, ryby, zakysané mléčné výrobky, rýži, tofu..a na druhou stranu jím bábovky, buchty, bagety, sladkosti..těch asi nejvíc. Podle mě se to v dnešní době ani moc nedá, jíst všechno jen zdravé.. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
488
3.2.13 09:19

@suwari v dnešní době? když si to tak vezmeš tak máš fakt pravdu, ono totiž to nezdravé je daleko levnější než to zdravé :)máš koupit rohlík za 1,70kč a nebo kaiserku celozrnnou za 3,90kč ono je to znát, ryby jsou drahé…a celkově i to maso..je to fakt děs :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5254
3.2.13 09:21

Myslím se, že jíme docela dost zdravě, hodně zeleniny, ovoce… Malé je 17m, takže se jídelníček snažím přizpůsobit tak, abychom jedli všichni společně. Ale občas zhřeším, neřeším to, když mám chuť na řízek a salát, tak si ho klidně dám.
Jako svůj velký prohřešek proti zdraví beru to, že jím večer, jsem ráda že mám klid, když malá usne a doháním to, to asi není ideál:/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9090
3.2.13 09:28

Snažím se jíst zdravě ale neženu to do extrému, původně jsem chtěla pro sebe vařit obědy zvlášť ale na to fakt nemám čas, takže prostě oběd neřeším ale jinak se snažím krotit. Začala jsem před pár měsíci tím, že jsem začala pít jen perlivou vodu, žádné sirupy a sladké limonády. Bílé pečivo jsem vyměnila za celozrnné, nekupuju tučné salámy ale spíš jen šunku, hodně mléčné výrobky - sýry, jogurty, tvaroh atd…místo sladkého si dám radši třeba oříšky nebo ovoce…a hodně se pohybuju, váha pomalu jde dolů, tak jsem ráda :)
Zdravá strava chce pevnou vůli a odhodlání, motivaci. Já mám motivaci obrovskou - v červnu se vdávám a objednala jsem si o číslo menší svatební šaty.. :oops: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17565
3.2.13 09:34

Jím pestře :-D Co nejvíc zdravě, ale nevyhýbám se ničemu, zastávám názor, že trávicí systém musí být odolný a zvládnout všechno :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1147
3.2.13 09:42

Zdravá strava chce nejen vůli, ale podle mě také peníze..celozrnné výrobky jsou dost drahé..kdybych je měla kupovat celé rodině, tak se asi nedoplatím :nevim:
Z ovoce jíme hlavně jablka a hrušky..v zimě banány, mandarinky, pomeranče, kiwi atd. nejíme, protože se to dováží a není to sezónní ovoce.
Ze zeleniny jíme květák, kapustu, brambory, brokolici, papriku, okurku..
Já piju jen vodu se šťávou, bohužel jsem tak naučila i děti :oops: Ale zase nepijeme Coly, sladké limonády ani minerálky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nikol.ondrášovka
3.2.13 09:44

Ne nejíme ani zdravě, ani nezdravě. Prostě normálně

• Citovat
  • Upravit
Klementýnka
3.2.13 09:46

Asi ano - jím hodně ovoce, zeleniny, ryb, ořechů, ale také sýry, jogurty (ty některé teorie za zdravé nepovažují), vůbec nejím industriální pečivo, sladkosti, sušenky. Cukru se vyhýbám, ale občas si dám nějakou mlsku ve francouzské cukrárně či dobrou čokoládu.

Snídám bílý jogurt s vločkama a ovoce, svačím ovoce, obědvám rybu s kopou zeleniny a nějakou obilovinu typu qoinoa, pohanka, občas nějaká sladkost, svačím ovoce a jogurt, večeřím horu zeleniny se sýrem nebo s rybou. Bohužel vypiju denně až 5 šálků kávy, nepiju alkohol, nekouřím. Pečivo nejím každý den, jen občas a kvalitní (nejčastěji žitné). Ale když jsem např. ve Francii, tak si dám s velkou radostí jejich croissant či bílou bagetu. A náležitě si to vychutnám.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma jóga pro zdravé tělo

Ikona - Karolína Racková

Karolína Racková