Lze do OP zapsat druha?

3866
13.9.11 12:58

lze do OP zapsat druha?

ahoj holky vkladam zde dotaz za kamaradku , ktera zde neni registrovana a pozadala me o to … je s pritelem cca tri roky letos se jim narodilo mimi … lze do obcanky zapsat jejiho pritele jako druha??? Tam jak se pise manzel , manzelka lze tam nechat zapsat i druh , druzka??
Dekuji za odpovedi :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
22238
13.9.11 13:07
Na vaši žádost lze do občanského průkazu zapsat
jméno, příjmení a rodné číslo manžela, popř. partnera; v případě, že nemá přiděleno rodné číslo, uvádí se datum narození.

Podle tohoto (ze stránek MV ČR) to lze - pokud se ovšem nejedná jen o registrované partnerství…
A docela by mne zajímalo, jakým způsobem se to bude dokládat, protože druh a družka přece nemají žádný dokument (typu oddací list u manželů), takže teoreticky by si tam člověk mohl napsat kohokoli, k jehož rodnému číslu se dostane :think: V tomto ale určitě na úřadě poradí.

Příspěvek upraven 13.09.11 v 13:08

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12889
13.9.11 13:07

Ne, pouze manžela nebo registrovaného partnera.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12889
13.9.11 13:09
BohunkaP píše:

Na vaši žádost lze do občanského průkazu zapsat
jméno, příjmení a rodné číslo manžela, popř. partnera; v případě, že nemá přiděleno rodné číslo, uvádí se datum narození.

Podle tohoto (ze stránek MV ČR) to lze - pokud se ovšem nejedná jen o registrované partnerství…
A docela by mne zajímalo, jakým způsobem se to bude dokládat, protože druh a družka přece nemají žádný dokument (typu oddací list u manželů), takže teoreticky by si tam člověk mohl napsat kohokoli, k jehož rodnému číslu se dostane :think: V tomto ale určitě na úřadě poradí.

Příspěvek upraven 13.09.11 v 13:08

Jedná se o registrované partnerství, viz § 3 odst. 4 z. o obč. průkazech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3866
13.9.11 13:13

ja prave myslela ze by to slo v tom pripade pokud by sli oba a souhlasili s tim a podepsali tam nejake to prohlaseni ci co :nevim: ale asi jsem se mylila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14079
13.9.11 13:25

Jen ze zvědavosti - proč si ho tam chce nechat zapsat? Já tam teda manžela mám, ale nezjistila jsem žádné z toho plynoucí výhody (kromě toho, že mám jeho rč pořád k dispozici).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3866
13.9.11 13:30

to netusim :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22238
13.9.11 13:30

Mag: díky, to jsem nevěděla.

Omlouvám se samozřejmě za mystifikaci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27266
13.9.11 14:08

Tohle by mě taky zajímalo. Myslím, že dobré by to bylo třeba pro případ úrazu jednoho z nás. Já třeba mám v nemocnici od porodu uvedeno, že informace si přeji podávat mému příteli, ale on to nemá a kdyby se stalo nedejbože něco vážnýho, tak mi třeba nemusí nic říct, protože nejsem jeho zákonná manželka a řeknou akortá jeho otci, který je lhář prolhanej, takže by mi třeba ani neřekl co s mým mužem je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí