Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
No a když pises, ze jste prekonali prvni trimestr, jsi tedy do toho Podolí registrovaná?
Určitě není od věci to s lékaři probrat. On i psychický blok může poměrně zkomplikovat přirozený porod a mohl by skončit císařem tak jako tak.
Jen k tomu Podolí. Byla jsem tam registrovaná u obou dětí, porodila tam jen jedno. Druhé se narodilo na Bulovce, protože v době porodu bylo Podolí totálně plné. A samozřejmostí je brzká registrace.
Kontaktuj rovnou porodnici. Známa takhle napsala několik porodnicím a pak vybírala, které na to kývly.
Obvolej si to, případně ti může pomoct papír od psychologa. Ale vždy bude záležet na porodnici. SC je mnohem dražší a jentak, že se někomu nechce… Ale musíš se na to pozeptat ![]()
@Anonymní píše:
Dobrý den,
protože je to pro mě velmi citlivé téma a stále jsme neoznámili těhotenství širokému okolí (čekáme ještě na výsledky vyšetření), dovolím si přidat dotaz anonymně - děkuji za pochopení.Jsem po několika potratech - příčina nezjištěna. Aktuálně jsem opět těhotná a snad vše vypadá dobře. Samozřejmě je to pro mě velmi psychicky náročné, mám velký strach že o miminko v těhotenství nebo při porodu přijdu.
Ačkoliv nejsem z Prahy, jako porodnici jsem si vybrala ÚPMD Podolí a chtěla bych se vás dotázat na plánovanou sekci - mám zdravotnické vzdělání a znám všechna rizika (přirozeného porodu i císařského řezu).
- Bohužel strach z komplikací u porodu a další ztráty miminka je velký, mám tušení že přirozeně prostě neporodím.
- Jsem Rh- manžel Rh+.
- Špatná zkoušet s předešlou gynekoložkou, která utrousila mezi živý že s moji stavbou těla nebude porod jentak.
- Jsem náchylná ke gyn a uro zánětům.
Samozřejmě vím ze nic z výše napsaného není přímá indikace k císařskému řezu, nicméně.. Myslíte, že když se lékařům svěřím, mohli by k něčemu přihlédnout? Zajímá mě spíše realita, praxe.
Zatím jsem o porodu nemluvila ani se svojí lékařkou a mám obavu se s dotazem na plánovaný císařský řez zeptat v porodnici - obavam se že na mě bude nahlíženo jako na hysterku, laika atp.
O ÚPMD se mluví jako o porodnici se špičkovou péčí.
Máte někdo zkušenost, jaký mají přístup k plánovaným sekcím a přáním rodiček? Jak mám postupovat?
Nechci nikoho pohoršit, vím že je to ožehavé téma. Před těmi ztrátami jsem o tomhle nikdy nepřemýšlela. Teď když jsme konečně překonaly první trimestr, sama mi ta myšlenka hlodá
Děkuji vám za odpovědi!
Tak Ti jen povím, že jsem taky Rh mínus a miminko Rh plus, poprvé jsem měla 19h porod, který nakonec skončil sekcí, rozkojila jsem se a kojila přes 2 roky…14dní po císaři jsem měla zánět močových cest, po šestinedělí jsem byla na revizi dělohy kvůli neodešlé placentě, vůbec jsem nemenstruovala a nedorůstala mi děložní sliznice. Půl roku po odstavení dcery jsme to začali řešit s gynekoložkou, navrhnula hysteroskopii kvůli potvrzení/vyloučení srůstů…ty se nepotvrdily, ale měla jsem úplně zavřený čípek. Předala mě do Caru, nasadili mi nejvyšší dávky hormonů estrogenu, sliznice se začala lepšit, po 4mesicich mi udělali v Caru další hysteroskopii, výsledek byl nízká sliznice, přesto jsem asi 14dní po zákroku přirozeně otěhotněla…v 17.tydnu jsem začala silně krvácet, miminko se zachránilo, ale placenta se mi uložila v porodních cestách dole. Nyní jsem byla na kontrole u profesora a přednosty ve Fakultní nemocnici, placentu mám srostlou s dělohou, takže se neposune a navíc mi budou muset provést plánovaného císaře klasickým řezem od pupíku, takže každé dítě bude mít svou jizvu a zároveň mi možná budou muset už vzít dělohu, pokud placenta nepůjde oddělit…další dítko už neplánujeme, v rodině máme dispozice k pokleslým dělohám, ale stejně to ještě budou nervy, aby se miminko donosilo a vše proběhlo v pořádku…tím Tě nechci strašit, taky jsem zdravotník, ale zvaž, že těch problémů po vyžádaném císaři může být opravdu hodně ![]()
Děkuji za reakce, já jsem v Podolí již registrovaná.
Ptala jsem se spis na to, jestli mate zkušenost s tím jak lékaři reagují na takové “přání”.
Kamarádka se tam teď normálně zeptala a prý, že už to má na 90 % domluvené. Žádný zdravotní důvod nemá. Ani žádný úplatek nemusela dávat. Podolí je známé tím, že jsou tam císaři nakloněni. Aspoň vím, kam taky jednou půjdu
. Takže normálně bych se jich tam narovinu zeptala.
Prosím vysvětlete, komu a jak se mají dávat úplatky, nemám žádnou zkušenost, jdu taky rodit do Podolí, a hodně se bojím, aby se všechno dopadlo dobře.
A prosím @nozu vysvětli, proč jsi rodila v Bulovce, jak se to mohlo stát, jestli jsi byla registrovana do Podolí?
Já jsem registorvána do Podolí, tedy to není na sto procent, že mě tam vezmou nebo jak to mám chápat? Mám se pro jistotu registrovat ještě v nějaké další porodnici? četla jsem ve zprávách, jak rodičky vozili sanitkou a odmítali brát v nemocnicích a to je má největší noční múra, co když mě odmítne Podolí i přesto, že tam mám registraci?
předem děkuji
Dobrý den,
protože je to pro mě velmi citlivé téma a stále jsme neoznámili těhotenství širokému okolí (čekáme ještě na výsledky vyšetření), dovolím si přidat dotaz anonymně - děkuji za pochopení.
Jsem po několika potratech - příčina nezjištěna. Aktuálně jsem opět těhotná a snad vše vypadá dobře. Samozřejmě je to pro mě velmi psychicky náročné, mám velký strach že o miminko v těhotenství nebo při porodu přijdu.
Ačkoliv nejsem z Prahy, jako porodnici jsem si vybrala ÚPMD Podolí a chtěla bych se vás dotázat na plánovanou sekci - mám zdravotnické vzdělání a znám všechna rizika (přirozeného porodu i císařského řezu).
Samozřejmě vím ze nic z výše napsaného není přímá indikace k císařskému řezu, nicméně.. Myslíte, že když se lékařům svěřím, mohli by k něčemu přihlédnout? Zajímá mě spíše realita, praxe.
Zatím jsem o porodu nemluvila ani se svojí lékařkou a mám obavu se s dotazem na plánovaný císařský řez zeptat v porodnici - obavam se že na mě bude nahlíženo jako na hysterku, laika atp.
O ÚPMD se mluví jako o porodnici se špičkovou péčí.
Máte někdo zkušenost, jaký mají přístup k plánovaným sekcím a přáním rodiček? Jak mám postupovat?
Nechci nikoho pohoršit, vím že je to ožehavé téma. Před těmi ztrátami jsem o tomhle nikdy nepřemýšlela. Teď když jsme konečně překonaly první trimestr, sama mi ta myšlenka hlodá
Děkuji vám za odpovědi!