Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Mám známou, která mi říkala, že její dítě začalo v roce rovnou chodit, aniž by se pokoušelo chodit kolem nábytku. Prý se rovnou samo postavilo. Je to možné? Máte s tím někdo zkušenost?
@Sfaticata Jo, znám spoustu takových dětí. Nemusí jet všichni podle tabulek
Dokonce znám kluka, kterej chodil v 8 měsících. Prostě se postavil a šel ![]()
Nejstarší syn se v 15,5 měsících postavil na volné travnaté ploše a ušel 10 kroků. Ale před tím asi 4 měsíce „chodil“ vkleče. U nábytku (myšleno s oporou) nikdy nechodil.
@Sfaticata Naše malá taky nikdy nábytek neobcházela postavila se ze dne na den a šla, nicméně před tím dlouho lezla. Po tom roce si teprve sedla, ale chodit začala při cca 20 ti měsících, možná o něco dříve, nedatuji to úplně přesně, poněvadž ona má svůj čas na vše.
Možné to je, ale je to tedy fakt rychlé - jediné co se mi na tom nezdá je ten rok, to bych asi trošku brala s rezervou… ale proč ne, je to možné.
Příspěvek upraven 06.08.13 v 15:54
Moje dcera take tak zacala chodit a to ji nebyl jeste ani rok, a musim podotknout ze neumela lezt, to se naucila az po tom co chodila.
Tak to jo. Já vím, že všechno nemusí jít podle tabulek. Akorát jsem se s tím setkala poprvé, tak mě to překvapilo.
Tak díky.
Naše malá taky nechodila kolem nábytku, maximálně se ho chytla, aby si stoupla. Chodí od 10ti měsíců.
Já jsem to ještě nezažila (neviděla) ale jo, možné to je, když se ty svaly posilujou jinak ![]()