Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
A on se k tomu staví jak? Máte i jiné problémy ve vztahu? Přece zase nebudeš s člověkem se kterým se nedá žít jen aby dítě mělo „veselé Vánoce“ ![]()
Tak až vám přijde oblepit majetek exelutor a budeš muset prokazovat co je tvoje tak to bude teprve ten pravý společný zážitek. Ne, tohle bych netolerovala a šla bych pryč. Na výlety společně jet klidně můžete, podnikat něco s dcerou ale od gamblera okamžitě pryč!!! 750 tis je to ted. Pochybuji že splácí, za chvili to může být taky jednou tolik. To, že dcera tak zareagovala je úplně normální, nerozumí tomu co se děje. Vysvetlila bych ji, že táta je nemocný a nemůžeme teď spolu bydlet a až ho pan doktor uzdraví tak by jste pak zase mohli být spolu.
Příspěvek upraven 16.05.21 v 15:02
A jaké bude mít dětsví když je otec harazdní hráč? On má v plánu se léčit? Bude splácet dluhy? Nebo bude vesele pokračovat?
A zase rozhazovat funkční rodinu kvůli jednomu problému je podle mě taky škoda. Pokud je závislý na hazardu, jde to řešit. Dluhy se dají taky řešit. Může jít do insolvence, pokud to nezvládá splácet. Na 5 let se uskromnite a bude po problémů. Ale záleží jak se k tomu staví on. Pokud nechce, tak jej hod přes palubu.
Asi bych takovou věc neprobírala s pětiletým dítětem.
Rozhodně bych si ho nikdy nebrala!!!
Pokud je jinak ok, tak bych to třeba zkusila, ale věřit bych mu už nemohla, tak si myslím, že vztah stejně jednou skončí. A taky bych se bála, že i když dluhy jsou opravdu jeho, tak přeci jen společné bydlení má taky svou váhu,,,třeba exekutor toto neřeší.
A taky chudák dcera, ty dluhy budou jednou její,,,pokud se nebudou řešit, nebo v nich bude pokračovat,,,protože z toho vlaku se těžko vystupuje. I když teď pujde třeba do insolvence /fuj, to je největší hnus, co se naší vládě povedl/, tak jelikož tihle lidi to většinou mají v sobě, neumí odolávat těm lákadlům a nepoučí se, je to zkrátka silnější,,, tak by se to mohlo kdykoliv opakovat. Prostě důvěra na bodu nula.
Edit: já přehlídla ten hazard. Takže ne, s tímto člověkem bych nebyla. Léčení sice existuje, ale nevím nevím…
Příspěvek upraven 16.05.21 v 14:06
Dala bych mu nůž na krk. Pokud je ochotný se jít léčit (kvůli hazardu) a má plán, jak dluhy splatit, zvážila bych druhou šanci. Hodně štěstí. ![]()
Pro mě by to byla zrada kterou bych asi nedokázala odpustit.. nevím jaké jste měli plány dál, předpokládám, že asi vlastní bydlení když jste v nájmu, ale s takovým dluhem je to teda rána mezi oči. Já bych asi jen kvůli dítěti nezůstávala ve vztahu bez důvěry.. ![]()
@Anik píše:
Asi bych takovou věc neprobírala s pětiletým dítětem.Rozhodně bych si ho nikdy nebrala!!!
Pokud je jinak ok, tak bych to třeba zkusila, ale věřit bych mu už nemohla, tak si myslím, že vztah stejně jednou skončí. A taky bych se bála, že i když dluhy jsou opravdu jeho, tak přeci jen společné bydlení má taky svou váhu,,,třeba exekutor toto neřeší.
A taky chudák dcera, ty dluhy budou jednou její",,,pokud se nebudou řešit, nebo v nich bude pokračovat,,,protože z toho vlaku se těžko vystupuje. I když teď pujde třeba do insolvence /fuj, to je největší hnus, co se naší vládě povedl/, tak jelikož tihle lidi to většinou mají v sobě, neumí odolávat těm lákadlům a nepoučí se, je to zkrátka silnější,,, tak by se to mohlo kdykoliv opakovat. Prostě důvěra na bodu nula.
Nebudou. To je dost podstatný.
Tak mně přijde zvláštní pokud žiju s gamblerem, který utrácí nemalé peníze, jak je možné si toho nevšimnout. Když se nad tím zamyslím, tak mně by to asi neuniklo.
@Cenarius píše:
A zase rozhazovat funkční rodinu kvůli jednomu problému je podle mě taky škoda. Pokud je závislý na hazardu, jde to řešit. Dluhy se dají taky řešit. Může jít do insolvence, pokud to nezvládá splácet. Na 5 let se uskromnite a bude po problémů. Ale záleží jak se k tomu staví on. Pokud nechce, tak jej hod přes palubu.
Kvůli neci blbosti se bude ona s dcerou uskromnovat? Aby zaplatili cizí dluhy? Pro mě by ten člověk skoncil. Být to pár tisíc čert to vem, ale třičtvrtě milionu, tak to teda ne. A ještě to tajil?
V tomhle jsem nekompromisní, je v pochopitelny že ti to je líto. Ale až ti zaklepe exekutor na dveře a začne olepovat hračky tvého dítěte, třeba ti to docvakne.
No já pak editovala, přehlídla jsem ten hazard, myslela jsem původně klasika dluhy u bank nebo tak.
Dluhy z hazardu fungují asi jinak, ale vůbec nevím jak,,,tak oki.
Ale to můj názor nemění.
@Cenarius píše:
Nebudou. To je dost podstatný.
Splácí ty dluhy nebo má možnost je konsolidovat anebo se přiznal jen proto, že exekuce klepe na dveře a chce, abys mu pomohla a vzala si na sebe úvěr? Rozhodně své dluhy musí splatit sám a měl by se léčit. Pokud nepřijde s konstruktivním návrhem, odejdi.
@Anik píše:Žádné dluhy nemusí dítě zdedit.
No já pak editovala, přehlídla jsem ten hazard, myslela jsem původně klasika dluhy u bank nebo tak.Dluhy z hazardu fungují asi jinak, ale vůbec nevím jak,,,tak oki.
Ale to můj názor nemění.
Zdravím, dostala jsem se do situace, kdy opravdu nevím, co dělat, jak to řešit. Prosim o názor nebo zkušenosti s podobným problémem. S partnerem máme 5 letou dceru. Dozvěděla jsem se, že partner má dluhy ve výši 750 000 tisíc, o kterých jsem neměla ani tušení. Dluží hodne bankovním i nebankovním společnostem. Tajil to přede mnou do poslední chvíle a vlastně mi celou dobu lhal. Zadluzil se kvuli hazardu.
. Když se odstehuju, budu si vyčítat, že jsem ji svým způsobem ukradla dětství e smyslu, že už nikdy neprojize společné vánoce, narozeniny, nebude moct sdílet s námi s oběma svoje radosti a strasti. Nikdy neprozije s obema rodiči společnou dovolenou a výlety, které miluje. Cítím se hrozně a vůbec nevím, co mám dělat. Brát ohledy na dceru, na které mi samozřejmě záleží nebo brát ohledy na sebe a začít nekde znovu sama? S partnerem nejsme svoji, teď bydlíme v nájmu, takže s dluhy nemam nic společného. Tezko se mi rozhoduje i z důvodu, že spolu jinak problémy nemame. Rozumíme si a společný cíl je výchova dcery, kterou oba milujeme. Jenže tohle mi vyrazilo dech. Je to podraz a lež. Nyní jsem ve stavu, že s nim nedokážu komunikovat 
Moje první reakce byla, že okamžitě s malou odcházím, jenže když jsem to s dcerou probirala a vysvetlovala, že se odstehujeme, reakce byla pro me pochopitelna a přitom hrozná. Strašně plakala, že nechce byt bez tatínka