Má manžel nárok na OČR?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Anonymní píše:
Ja se do niceho ale nezamotavamctu si po sobe, co pisu a ja vim, jaka ta situace je, tak se nemam do ceho zamotavat
to se zamotavate vy, protoze nevite podrobnosti. S temi jsem ale muj uvodni dotaz nezacinala a ani nebudi.
Ale zamotáváš…
Příjem může mít buď jako OSVČ, pak by měl na OČR nárok nebo jako zaměstnanec a pak by ho měl taky… takže příjem má z jakého titulu? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Ja se do niceho ale nezamotavamctu si po sobe, co pisu a ja vim, jaka ta situace je, tak se nemam do ceho zamotavat
to se zamotavate vy, protoze nevite podrobnosti. S temi jsem ale muj uvodni dotaz nezacinala a ani nebudi.
- Citovat
- Upravit
@j.a.n.i1 Ja nikde ale neuvadela z ceho prijem ma. Ani jsem neodpovidala na dotazy tohoto typu. Prijem muze byt ze spousty dalsich duvodu, pokud mate moznosti..
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Dívko kdyby jste po sobě četla tak sotva napíšete dvě různé verze, které si protiřečí. A zkuste to někdy bez chyb když po sobě všechno čtete.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Dívko kdyby jste po sobě četla tak sotva napíšete dvě různé verze, které si protiřečí. A zkuste to někdy bez chyb když po sobě všechno čtete.
Delate si srandu, ze me budete upozornovat na jeden preklep v pismenku?
proste vas vytacim, tak se zamerite i na blbost
A nepisu zadne dve verze! To si myslite jen vy, protoze jak rikam, neznate okolnosti. Manzel prijem ma, pritom je nekolik let nezamestnany a neni ani OSVČ. Pokud by byl s dcerou dele jak 14 dni doma, prijem by nemel. Proto potrebuje zamestnat, cemuz on se ale vubec nekolik let nebrani a uvita to. Bude moci jit diky tomu na OČR. Po skonceni OČR rad v zamestnaneckem pomeru nadale zustane a bude tuto praci vykonavat. Chapu, ze cizime cloveku, co nezna situaci dopodrobna, to jde mimo chapani, ale ja s timto tematem diskuzi nezakladala. Chtela jsem znat jen odpoved na moji otazku ![]()
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Delate si srandu, ze me budete upozornovat na jeden preklep v pismenku?![]()
proste vas vytacim, tak se zamerite i na blbost
A nepisu zadne dve verze! To si myslite jen vy, protoze jak rikam, neznate okolnosti. Manzel prijem ma, pritom je nekolik let nezamestnany a neni ani OSVČ. Pokud by byl s dcerou dele jak 14 dni doma, prijem by nemel. Proto potrebuje zamestnat, cemuz on se ale vubec nekolik let nebrani a uvita to. Bude moci jit diky tomu na OČR. Po skonceni OČR rad v zamestnaneckem pomeru nadale zustane a bude tuto praci vykonavat. Chapu, ze cizime cloveku, co nezna situaci dopodrobna, to jde mimo chapani, ale ja s timto tematem diskuzi nezakladala. Chtela jsem znat jen odpoved na moji otazku
Ale píšete dvě verze jednu na začátku a další dnes. Pokud má někdo v ČR legální příjem není možné, aby byl zároveň nezaměstnaný a z toho příjmu by odváděl daně. Pokud se nebrání nechat se zaměstnat několik let proč to potřebuje udělat až teď když Vám jde o OČR.
- Citovat
- Upravit
Od zacatku pisi to same, protoze si nevymyslim, tak ze nemam jak mit dve verze. A potrebuje na OČR az ted proto, ze az ted diky koronaviru nastala situace, ze by potreboval byt delsi dobu s dcerou doma, protoze buh vi, kdy se skolky otevrou..kdyby potreboval byt doma max. dva tydny, neni problem a zadnou OČR neresime.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Od zacatku pisi to same, protoze si nevymyslim, tak ze nemam jak mit dve verze. A potrebuje na OČR az ted proto, ze az ted diky koronaviru nastala situace, ze by potreboval byt delsi dobu s dcerou doma, protoze buh vi, kdy se skolky otevrou..kdyby potreboval byt doma max. dva tydny, neni problem a zadnou OČR neresime.
To, že si nevymýšlíte věříte leda Vy sama, věřte, že nikdo jiný. Znovu opakuji pokud neměl žádné odvody /daně / neboli pracoval na černo měl nelegální příjem a je úplně jedno jakou práci vykonával.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
To, že si nevymýšlíte věříte leda Vy sama, věřte, že nikdo jiný. Znovu opakuji pokud neměl žádné odvody /daně / neboli pracoval na černo měl nelegální příjem a je úplně jedno jakou práci vykonával.
A pointa je jaka?
Opakuji, ja nikde neuvadela zdroj prijmu. Kdyz ma nekdo stesti, muze mit prijem i z titulu,,syn sveho moviteho otce"
to jen tak prikladem..ze ne vsechno muze byt jen cerne nebo bile.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
@j.a.n.i1 Ja nikde ale neuvadela z ceho prijem ma. Ani jsem neodpovidala na dotazy tohoto typu. Prijem muze byt ze spousty dalsich duvodu, pokud mate moznosti..
No, všechny další možnosti buď nevyžadují moji osobní přítomnost, nebo tak trochu ochcávám stát
Takže je celkem logické, že pak nedostane nic.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
A pointa je jaka?
Opakuji, ja nikde neuvadela zdroj prijmu. Kdyz ma nekdo stesti, muze mit prijem i z titulu,,syn sveho moviteho otce"to jen tak prikladem..ze ne vsechno muze byt jen cerne nebo bile.
Takže se mu vyplatí jít kvůli OČR do práce pokud jste tak movití? V některém z minulých příspěvků bylo psáno, že i Vy nastupujete od dubna do práce pokud vím.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Takže se mu vyplatí jít kvůli OČR do práce pokud jste tak movití? V některém z minulých příspěvků bylo psáno, že i Vy nastupujete od dubna do práce pokud vím.
To byl priklad..jak nekdo muze prijit k prijmum, legalne a nezapada do te vasi skatulky. Bohuzel moviti nejsme, jinak by nam nevadilo manzelovo vynechani prijmu
Ano, ja jsem na OČR nyni, ve starem zamestnani (kde jsem dala vypoved ja a ne ze jsem ji dostala - at predejdu zase domnenkam a usudkum
), jelikoz jsem dostala lepsi nabidku a nastupuji od 1.4. jinam. Je to moje vysnena pozice, o kterou bych nerada prisla, proto nebudu riskovat, ze bych sla na OČR ja. To si dovolim az po skonceni zkusebky. Manzeluv zamestnavatel by s tim problem nemel.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
To byl priklad..jak nekdo muze prijit k prijmum, legalne a nezapada do te vasi skatulky. Bohuzel moviti nejsme, jinak by nam nevadilo manzelovo vynechani prijmuAno, ja jsem na OČR nyni, ve starem zamestnani (kde jsem dala vypoved ja a ne ze jsem ji dostala - at predejdu zase domnenkam a usudkum
), jelikoz jsem dostala lepsi nabidku a nastupuji od 1.4. jinam. Je to moje vysnena pozice, o kterou bych nerada prisla, proto nebudu riskovat, ze bych sla na OČR ja. To si dovolim az po skonceni zkusebky. Manzeluv zamestnavatel by s tim problem nemel.
Tak proč tedy manžel neplatí žádné odvody když je najednou zase zaměstnán. V úvodu byl přece nezaměstnaný.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
A pointa je jaka?
Opakuji, ja nikde neuvadela zdroj prijmu. Kdyz ma nekdo stesti, muze mit prijem i z titulu,,syn sveho moviteho otce"to jen tak prikladem..ze ne vsechno muze byt jen cerne nebo bile.
A kdyz ma nekdo prijem jako syn movitého otce, nebo treba z pronajmu nemovotisti, což je asi tak jedine, co mi napada, ze by měl jako prijem legalni cestou a zaroven byl nezamestnany, tak o ten prijem jako přijde, kdyz bude doma s ditetem??
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Tak proč tedy manžel neplatí žádné odvody když je najednou zase zaměstnán. V úvodu byl přece nezaměstnaný.
Neni zamestnan, byl by od 1.4.
- Citovat
- Upravit