Má manžel nárok na OČR?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Musi odpracovat aspon 14 dni myslim. Ale kdyz bude zamestnany, tak narok mit bude.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Takze muž nekolik let nepracuje a jenom co nastoupi by chtel jit zas na ocr jo? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pokud nastoupi a vzápětí si vezme ocr na zavrenou skolku, tak je to jasne obchazeni zakona… Neb to, ze pracovat nemuze vedel jiz pred nastupem.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No ale pokud nastoupí do práce a hned půjde na OČR, tak mu musí být jasné, že dostane padáka a vůči zaměstnavateli, je to teda podraz.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tyto dávky mají sloužit lidem, kteří je využít musejí. Ne pro vyčůránky ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A ty sedíš taky doma ne?
Nevidím důvod aby mu stát cpal peníze… Tohle je pěkně podraz.
- Citovat
- Upravit
Prosila jsem o nerýpání do situace, protože nikdo nevíte nic a ani to nechci tady řešit. Jen jsem se ptala, zda někdo neví, jak by to bylo. Na obcházení zákona jste přišla jak? Zaměstnavatel nema problém s tim, že by manžel hned po nástupu nastoupil na OČR. Mě jen zajímá, zda li by to měl proplacené. Děkuji..
- Citovat
- Upravit
Zcela jednoduše, chce nastoupit do prace jen proto, aby mel placene ocr. Jiny duvod tam neni.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Prosila jsem o nerýpání do situace, protože nikdo nevíte nic a ani to nechci tady řešit. Jen jsem se ptala, zda někdo neví, jak by to bylo. Na obcházení zákona jste přišla jak? Zaměstnavatel nema problém s tim, že by manžel hned po nástupu nastoupil na OČR. Mě jen zajímá, zda li by to měl proplacené. Děkuji..
Proč se tedy nezeptal rovnou zaměstnavatele? Ten to jistě vědět bude. Nevěřím, že někoho přijme a nevadí mu, že hned půjde na očr.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Hezký den přeji,
mám prosím dotaz sem, protože na infolinku ČSSZ je nemožné se nyní dovolatManžel byl několik let nezaměstnaný, nebyl vedený na ÚP a sociální pojištění si neplatil (pouze zdravotní). Můj dotaz zní, zda li bude mít nárok na proplacenou OČR, pokud od 1.4. nastoupí na pracovní poměr? Nebo musí mít splněnou povinnost účasti na sociálním pojištění alespoň 1 rok?
Předem děkuji za odpovědi k věci a prosím nerýpat do situaceděkuji!
Ať jde makat, peněz bude víc
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Achjo, že vás to tak hlodá
manžel příjem má, když vás to tak zajímá. Já pracuji. Když půjde na OČR, tak na tom budeme finančně hůř než teď, představte si! Ale to je tak, když rejpete do něčeho, o čem nevíte absolutně nic..
- Citovat
- Upravit
Hezký den přeji,
Manžel byl několik let nezaměstnaný, nebyl vedený na ÚP a sociální pojištění si neplatil (pouze zdravotní). Můj dotaz zní, zda li bude mít nárok na proplacenou OČR, pokud od 1.4. nastoupí na pracovní poměr? Nebo musí mít splněnou povinnost účasti na sociálním pojištění alespoň 1 rok?
děkuji!
mám prosím dotaz sem, protože na infolinku ČSSZ je nemožné se nyní dovolat
Předem děkuji za odpovědi k věci a prosím nerýpat do situace