Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Nebo jeho maminka je delnice a z nekolika Tvych prohlaseni vycitil, jak bys na ni pohlizela a to se mu libit nemusi i bez komplexu menecennosti. Podal Ti to lidsteji, abys nemela moc tvrdy dopad.
FYI: nejsem delnice.
@sicilianwidow1 píše:
Ale to já trochu zamudrovala pro sebe s těmi penězi…před ním jsem o nich nikdy nemluvila. ještě mi při posledním rozhovoru řekl, že mám svůj dům a on se tu necítí, že si radši dodělá svůj nehotový byt a ať tam jdu s ním…já nevím, napadlo mě, že když mě dobyl, tak proto opustil, ale vím, jak byl š'ťastný, když jsme byli spolu, takže spíš ho opravdu přepadly nějaké pochybnosti o jeho kvalitách, které bych mu ráda rozehnala…strašně ho chciteď se mnou nekomunikuje, ani na sms neodepisuje. já tam i jela bez ohlášení a on tam doma seděl v bordelu, neholený, nemytý a tohle mi sdělil, já pak odjela a od té doby už týden nic…
No ono to bývá spíše naopak. Lidé, kteří se s někým rozcházejí, uvažují spíš o kvalitách toho druhého, než o svých. Jak dlouho jste spolu byli? Píšeš, že to přišlo po krátké době, zřejmě přišel na to, že mu jako partnerka prostě nevyhovuješ… ![]()
Ještě edit : popisuješ se jako „dokonalou“, možná ho jen nebavilo být ve stínu. Koho by bavilo žít v něčím stínu, že. Není to o vysokých školách, o množství vydělaných peněz a o procestovaných koutech světa. Je to o názorech na život. Ty máte zřejmě jiné.
Nemluvím špatně o lidech…ani o svých podřízených jsem neřekla nic špatného, až mě on sám kolikrát napomínal, že je mám víc úkolovat a to co dělám kromě své práce, mají dělat oni, aby se neflákali…navíc ví, že i já pocházím z „dělnické“ rodiny. byli jsme spolu i s naháněním
asi půl roku
To že byl neholený nemytý, jsem u něj nezažila, lekla jsem se toho a pochopila jsem, že je na tom prostě špatně, a že pro nějaké starosti na sebe neměl čas, že nad tímhle třeba dlouho přemýšlel a z nějakého pocitu zoufalství to radši skončil a přitom zbytečně, když by se o tom dalo mluvit a vymyslet řešení, udělala bych cokoliv. sám u toho brečel jako já
@sicilianwidow1 píše:
Nemluvím špatně o lidech…ani o svých podřízených jsem neřekla nic špatného, až mě on sám kolikrát napomínal, že je mám víc úkolovat a to co dělám kromě své práce, mají dělat oni, aby se neflákali…navíc ví, že i já pocházím z „dělnické“ rodiny. byli jsme spolu i s naháněnímasi půl roku
A bez nahánění? Prostě jak dlouho jste spolu byli, né jak dlouho se Tě snažil dostat.
Tak spolu jsme byli dva měsíce, jen spolu, já kvůli němu opustila po těch měsících nahánění letitého partnera, o kterém on sám řekl, že na něj nemá (ale to poměřoval jen venek - práci a auto, neb ho vůbec nezná), takže mě to pořád vede spíš k domněnce, že si sám nevěří, když jsem tu pro něj byla už úplně, tak se toho leknul
Hmmm, asi máš pravdu, valkil…teď to bylo týden, co mi to řekl, a na dvě sms mi ani neodpověděl, takže to teď nechávám být…nevím, jestli je to dobře…nebo jestli nemám naopak zvýšit úsilí a hučet do něj nějak, i kdyby mi neodpovídal, jen četl, aby viděl, že jsem to nevzdala tak rychle…nebo radši hrdost…ach jo!
Bolí to teda jak nikdy! Děkuju za názory všem a moc! Ráda si přečtu i další ráno! Teď přeju dobrou noc, ráno vstávám
![]()
@sicilianwidow1 píše:
Tak spolu jsme byli dva měsíce, jen spolu, já kvůli němu opustila po těch měsících nahánění letitého partnera, o kterém on sám řekl, že na něj nemá (ale to poměřoval jen venek - práci a auto, neb ho vůbec nezná), takže mě to pořád vede spíš k domněnce, že si sám nevěří, když jsem tu pro něj byla už úplně, tak se toho leknul
no a z tohoto postu mi prijde, ze je to (nechci titulovat, ale nenachazim slusne slovo) clovek, ktereho vzrusuje trojuhelnik a destrukce. Tudiz, kdyz rozbil letity vztah a souper uz neni, nej to pro nej zajimave.
Spustly byl mozna proto, ze chape, ze je destruktor, ale nedokaze s tim nic delat…
Zavrhnout! Jednoznacne. Jak z duvodu komplexů, tak z duvodu „rozbijec vztahu“.
Nespasis ho, komplexu nezbavis, bude to jen horsi.
Muj otec to mel propracovane tak daleko, ze kdyz uz mel stejny diplom a plat jako mamina, tak jednou za cas vytahoval jejich diplomy a porovnaval znamky. Kdyz dosel k jeji lepsim vysledkum, tak se vzdy nastval a sel pit.
Neholený, nemytý… jé, tak když člověk někoho balí a krátce s ním je, tak na sebe dbá daleko víc, než když je doma, sám, nepočítá se společností a dělá něco důležitějšího nebo zábavnějšího, než je hygiena, z toho bych nevyvozovala deprese…
@sicilianwidow1 tohle je indivindy.. ségra vydělává asi 3× víc, než ten její, je naprosto samostatná a pod, stejně jsou spolu už 12 let. Je to o přístupu. Prostě ségra měla štěstí, dostala se k dobrému fleku a pod.. A oba to berou tak, že si díky tomu můžou dovolit koupit byt, jezdí pořád někde po světě, můžou si koupit, co chtějí a nestrádají, navíc už jsou dávno dohodnutí, že až budou mít dítko, bude s ním na RD otec (má k dětem úžasný vztah).. podle mě je to fakt jen o přístupu toho chlapa, ale je pravda, že né každý to kousne… Ale celé je to o harmonii, o tom, jak si lidi sedí a pod.. možná existuje procento chlapů, které úspěšnou ženu nepřekousne, ale zase je jich spousta, která vztah neopustí kvůli tomu, ale spíš proto, že vztah není funkční ![]()
Ono to může být do velké míry i výchovou. Pokud to takhle fungovalo u nich doma, když byl dítě, ty návyky získá. Pokud se k tomu přidá třeba ještě matka, která mu od mala vstepuje, že jen tak je to správně, může tím chlap být na dlouho poznamenanej. A samozřejmě to platí i obráceně. Pokud si to tedy nenechal vysvětlit, že to lze provozovat i jinak, těžko s tím něco naděláš. Časem si třeba najdeš kolegu v práci - ale bacha na to, abys nepostoupili na lepší pozici dřív než on ![]()
Ahoj,
je to sice blbé, ale pán má očividně nízké sebevědomí a nepřekousne, že jsi v jeho očích lepší. Nevidí tam možnosti, že se můžete v jiném báječně doplňovat a že on má jiné přednosti a plusy. Možná mu ten nápad někdo nasadil do hlavy, možná je to jeho nápad, ale pokud se tak rozhodl a ani se s tebou o tom nemíní bavit, tak máš bohužel asi smůlu. měl by ti to přát a být na tebe pyšný, že jsi tak dobrá. Škoda no.
Třeba můj chlap měl jednu dobu taky tendence mi předhazovat, že si na vysoké najdu nějakého týpka s titulem a jeho pošlu k vodě. On vysokou nedodělal. Tak jsem ho hodně rychle ujistila, že nevím proč bych to dělala. chytrý a šikovný je dost a na titulu přece nesejde. Nemluvě o tom, že vydělává víc jak leckterý můj bývalý spolužák vysokoškolák. Tohle myšlení mi nějak nejde na rozum.
Podle toho co píšeš má asi dost nízké sebevědomí a nepomohlo ani to, že vlastně vyhrál on a začala jsi sním žít a s tím „lepším“ jsi se rozešla. Nejspíš to má v sobě zakořeněné a i kdybyste to teď nějak vyřešili, tak by mu to nejpíš pořád dělalo zle a byly by z toho problémy. Je otázkou, zda ti to za to stojí pak pořád poslouchat a řešit to že on není dost dobrý a ty jsi lepší a on by se utápěl v depkách. Zvlášť, když se takto projevil už tak brzo. Asi bude lepší, když si najdeš chlapa co to má v sobě srovnané a nemá problém s tím, že ženská vydělává víc.
@sicilianwidow1
Možná se mýlím, ale třeba ho bavilo získat takovou ženu a když toho dosáhl, jeho egu to stačilo, protože ve skutečnosti chce ženu „pod ním“. A ty řeči jsou jen výmluva.