Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Zakomplexovaný chlap, to není dobré pro život. Teď mu budeš vysvětlovat, že ti nevadí todle, za měsíc se zhroutí z něčeho jiného.
@Gladys píše:
Mně to přijde celkem jednoznačné. Moderní muž neexistuje
Buď ráda, že se to vyjasnilo před svatbou a dalšími společnými závazky, zbytečně byste se spolu trápili.
Moderní muž existuje - nebo se manžel 15 let dokonale přetvařuje. ![]()
Ale asi jich není bůhvíkolik. V angličtině mají krásný přísloví - „it takes a strong man to stand by a strong woman“ (volně přeloženo silnou ženskou snese jen silnej chlap), a to je myslím právě ten problém, že ten tvůj moc silnej není, jinak by se necítil tak ohrožený. Hledej jinde. ![]()
Podle mě i samy ženy mají moc sebevědomí chlapa snížit nebo snížit. Jde to..
No možná jo, ale taky je otázka, jestli chci být s někým, kdo má sebevědomí závislý na tom, co já s ním právě udělám.. To nemyslím nijak ironicky nebo kriticky, jen vzít v úvahu, že někomu tohle vyhovuje a někomu ne.
Ono je to s tím pocitem „mít navrch“ oproti ženský docela rozšířenej jev. Můj expřítel přesně tohle řešil v hlavě. Nakonec si vzal za ženu a pořídil si dítě ženskou, která vykazovala jím požadované znaky- blbá jak puštok, neměla kde bydlet, prostě škoda mluvit (nemluví ze mě zášť, ale údiv). Vypadala zkraje jako když ji někdo vytáhne z hlavního nádraží z lavičky. Dle něho je z ní na nervy, baba žárlí jak pitomá, bere mu telefon, zjišťuje s kým volá, čte mu sms, maily apod. a furt ho pronásleduje. Má rozvětvenou rodinu se stejným IQ tykve a ti jej otravují taky. Řekl i s odstupem času, že je s ní proto, že viděl, že má oproti ní hodně navrch a tímpádem se jeho ego vyhouplo o mnoho nahoru. Ego si posílil, ale lituje a žije debilní život, kterej nechtěl. Tak je otázkou, jestli je důležitější to ego, nebo každodenní podivnej život s někým, u koho jsem sice ten, kdo je „vejš“, ale žít se to moc nedá. To vše jsou jeho slova. ![]()
@kočička Evička já třeba nechápu, jak si může někdo posilovat ego s někým, kdo je o několik stupňů níž? vždyť to je divné. Místo, aby se snažil být lepší vedle někoho stejně dobrého. Tak si radši najde někoho méně dobrého, aby vedle něj vynikl. Teď nemluvím o konkrétním případě, spíš teoreticky.
Třeba bývalý taky těžce nesl, když neměl pravdu a ostatní ano, hlavně já. Když jsem věděla něco víc jak on a to se dovedl chovat neskutečně hnusně a dost dětinsky, nakonec se urazil a opil. ![]()
ježiši, jakoby jsi psala o tom mém expříteli. Choval se přesně stejně a zakončil to opitím s tím, že za to vlastně můžu já. A jak píšeš o tom, že člověk by se měl snažit být lepší vedle toho dobrého, než hledat někoho méně než je on sám…máš naprostou pravdu, ale někteří jedinci považují za jednodušší a lehčí najít toho, před kterým budou těmi lepšími hnedka, bez jakékoliv snahy.
Tohle dělají určitě více muži. Chtějí manželky které nic nerozhodnou, ve všem se podřídí, obdivně k němu zírají a všechno přehlíží. Vysokoškoláci nechtějí vysokoškolačky asi proč? Protože by si byli rovnocenní a to by hoši nesnesli.
Urazil a opil - to snad někde studujou. To dělal i ten můj chudáček.
Příspěvek upraven 14.05.13 v 18:29
@sicilianwidow1 píše:
Ahoj potřebuju poradit a získat případně další náhled na téma, co ně trápí…dostala jsem kopačky, kdy mi přítel sdělil, že už mu náš vztah nepřináší radost, jelikož pochopil, že jsem ve všech ohledech lepší - vzdělání, plat, postavení v práci, životní zkušenosti atd, že on mě nikdy finančně nezabezpečí a potřebuje mít v partnerství pocit, že on je ten první…je to opravdu normální, že tohle běží hlavou modernímu muži? potřebuje víc času nebo to mám vzít jako konec?
Buď ráda, že ti to řekl a neudělal ti napřed ze života peklo. Je to zakomplexovanej chudák a v žádným případě to není chlap. Chlap má nadhled a dokáže být oporou za všech okolností. Vůbec se s ním nesnaž spojit, nedopadlo by to dobře. Tyhle komplexáci pak v manželství problémy řeší alkoholem, násilím všeho druhu, potřebujou nutně pro navýšení svého ega svou partnerku srazit na kolena a nechat ji tam, dokud se jim to bude líbit. I když mu budeš pořád říkat, že to tak není, tak on si to vysvětlit nedá. Chlap je prostě chlap a nebo není. A neměří se to délkou pohlavního orgánu (jak byl přesvědčen můj ex) ale schopnostmi tolerance, nadhledu a pochopení. ![]()
Je to dost dobře možný. Pravda je, že chlapi většinou chtějí hezkou, hodnou a oddanou. A mít asi i mírně navrch, tomu se nedivím. Prostě chlap jako ochránce a živitel. Bud ráda, budeš mít lepšího.
@Kobliha51 píše:
Buď ráda, že ti to řekl a neudělal ti napřed ze života peklo. Je to zakomplexovanej chudák a v žádným případě to není chlap. Chlap má nadhled a dokáže být oporou za všech okolností. Vůbec se s ním nesnaž spojit, nedopadlo by to dobře. Tyhle komplexáci pak v manželství problémy řeší alkoholem, násilím všeho druhu, potřebujou nutně pro navýšení svého ega svou partnerku srazit na kolena a nechat ji tam, dokud se jim to bude líbit. I když mu budeš pořád říkat, že to tak není, tak on si to vysvětlit nedá. Chlap je prostě chlap a nebo není. A neměří se to délkou pohlavního orgánu (jak byl přesvědčen můj ex) ale schopnostmi tolerance, nadhledu a pochopení.
S tím alkoholem a násilím, na tom bude něco pravdy. Ex měl nutkání mi svoji pravdu občas vnucovat ne jen po dobrém. A když se dozvěděl, že chci na vysokou, tak to rovnou zamítl, že nic takového nepotřebuji a budu makat a dávat peníze na domácnost.
![]()
Jak už jsem psala někde na začátku, chlap, co si je jistý sebou by měl parterku ocenit, podpořit a radovat se z jejích úspěchů. A měl by znát své kvality a co může zase pro vztah a pro ni nabídnout on.
@sicilianwidow1 píše:
Ahoj potřebuju poradit a získat případně další náhled na téma, co ně trápí…dostala jsem kopačky, kdy mi přítel sdělil, že už mu náš vztah nepřináší radost, jelikož pochopil, že jsem ve všech ohledech lepší - vzdělání, plat, postavení v práci, životní zkušenosti atd, že on mě nikdy finančně nezabezpečí a potřebuje mít v partnerství pocit, že on je ten první…je to opravdu normální, že tohle běží hlavou modernímu muži? potřebuje víc času nebo to mám vzít jako konec?
nemyslím, že by tohle byl problém moderního muže, ale jakéhokoliv muže. muži jsou ješitní a nějak v hlavě mají ten kod že oni jsou hlavou rodiny, že jí musí zabezpečit atd…je samozřejmě otázkou zda to nebyla jen výmluva…
No zase ne všichni jsou takoví, že musí mít ženu o 3 úrovně níž. Znám úspěšné vysokoškoláky, kteří by „hloupou oddanou“ vedle sebe nechtěli a mají ženu stejné úrovně. Ale je jich málo.