Má pocity méněcennosti

13.5.13 23:35

Má pocity méněcennosti

Ahoj potřebuju poradit a získat případně další náhled na téma, co ně trápí…dostala jsem kopačky, kdy mi přítel sdělil, že už mu náš vztah nepřináší radost, jelikož pochopil, že jsem ve všech ohledech lepší - vzdělání, plat, postavení v práci, životní zkušenosti atd, že on mě nikdy finančně nezabezpečí a potřebuje mít v partnerství pocit, že on je ten první…je to opravdu normální, že tohle běží hlavou modernímu muži? potřebuje víc času nebo to mám vzít jako konec?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
31594
13.5.13 23:39

Mně to přijde celkem jednoznačné. Moderní muž neexistuje :mrgreen:
Buď ráda, že se to vyjasnilo před svatbou a dalšími společnými závazky, zbytečně byste se spolu trápili.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31281
13.5.13 23:45

Může to tak být…většina chlapů, co znám, to mají tak nastaveno, pak záleží, jak se s tím kdo srovná. Ale chlapi to tak prostě maj, potřebují mít pocit, že mají „navrch“, že oni jsou ti živitelé a musejí přinést domů mamuta :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
13.5.13 23:46
@valkil píše:
Jsou 2 možnosti :)
Ano, takových mužů je spousta, záleží, jak moc to pociťují jak moc jim to případně dává partnerka „sežrat“ což nemusí být tvůj případ. Ale myslím si, že dost jich to má v sobě ještě stále zakořeněno, že oni musí být těmi živiteli…
Nebo jsou to jen blbý kecy a důvod je někde úplně jinde, třeba má jinou, tak mu tyhle fráze přišly méně bolestivější.

souhlas, může mít nějaký jiný důvod, ale tohle je neprůstřelný, těžko dáš výpověď v práci, zahodíš diplom a staneš se jeho domácí slepičkou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nikol.ondrášovka
13.5.13 23:47

Silné mužské ego. Hodně mužů toto nepřenese přes srdce. :kytka:

• Citovat
  • Upravit
13.5.13 23:47

Tak nechci si připustit, že by měl jinou..strašně dlouho o mě usiloval a když jsem se rozhodla pro něj, tak po krátké době přišlo tohle. a to o mě všechno věděl dopředu…máme podobný obor zaměstnání, takže tyhle skutečnosti, co udal jako důvod rozchodu, mohl odhadnout dopředu…jinak já ho vidím jako perfektního pro mě - je chytrý, inteligentní, manuálně hrozně šikovný, svobodný a bez závazků, pravda, méně scestovalý než já a vydělává opravdu méně než já, ale já to moc neřeším, stejně se teď živím dlouho sama a v pohodě. to chce opravdu radší nějakou dělnici s deseti tisíci čistého a přemýšlet, co nakoupit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
13.5.13 23:55

@sicilianwidow1 chlapi vždycky chtějí to, co je těžko dosažitelné. Pokud o tebe dlouho usiloval, mohlo to být už spíš pro ten pocit, že tě dostane a když si to trochu sedlo, tak mu došlo, že pevnost je obsazena a on chce zase dobývat jinde.
Třeba zrovna tu dělnici s desítkou čistýho, řešit, jestli si může koupit hovězí na guláš, ale bude spokojený, protože on bude ten lovec a ona jeho oddaná ženuška.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10905
13.5.13 23:56

@sicilianwidow1 tak ona je jedna věc „vědět o tom“ a druhá „zažít to“. Podle popisu (zcestovalá, vzdělaná, dobře vydělávající) odhaduji, že budeš i dost sebevědomá silná osobnost. To ne každý chlap ustojí, i když z dálky se to líbí :) Jak píšou holky výše, pozice hlavy rodiny je v mužích zakódovaná hodně hluboko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16986
14.5.13 00:01
@valkil píše:
No vidí

No vidíš, tak třeba tohle mu na tobě může vadit :(
Takový přístup k ostatním, co neměli tu možnost (byť jen inteligenční) mít diplom, slušnou práci…

Mmch si myslím, že jsou rodiny i s daleko menšími příjmy a dokážou žít spokojeně.
Nepřepočítáváš všechno moc na peníze?

souhlas… z toho jakoby ciselo, ze si myslis, ze lidi jdou „koupit“.
Takova „delnice“ k nemu dokaze vzhlizet, Ty - jen si s nim hrat…
Promin, jestli to zni ponekud ostre, ale vic prostoru pro kladne emoce Tvuj posledni post nedava…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14.5.13 00:02

Ale to já trochu zamudrovala pro sebe s těmi penězi…před ním jsem o nich nikdy nemluvila. ještě mi při posledním rozhovoru řekl, že mám svůj dům a on se tu necítí, že si radši dodělá svůj nehotový byt a ať tam jdu s ním…já nevím, napadlo mě, že když mě dobyl, tak proto opustil, ale vím, jak byl š'ťastný, když jsme byli spolu, takže spíš ho opravdu přepadly nějaké pochybnosti o jeho kvalitách, které bych mu ráda rozehnala…strašně ho chci :-( teď se mnou nekomunikuje, ani na sms neodepisuje. já tam i jela bez ohlášení a on tam doma seděl v bordelu, neholený, nemytý a tohle mi sdělil, já pak odjela a od té doby už týden nic…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16986
14.5.13 00:03

Nebo jeho maminka je delnice a z nekolika Tvych prohlaseni vycitil, jak bys na ni pohlizela a to se mu libit nemusi i bez komplexu menecennosti. Podal Ti to lidsteji, abys nemela moc tvrdy dopad.
FYI: nejsem delnice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8566
14.5.13 00:06
@sicilianwidow1 píše:
Ale to já trochu zamudrovala pro sebe s těmi penězi…před ním jsem o nich nikdy nemluvila. ještě mi při posledním rozhovoru řekl, že mám svůj dům a on se tu necítí, že si radši dodělá svůj nehotový byt a ať tam jdu s ním…já nevím, napadlo mě, že když mě dobyl, tak proto opustil, ale vím, jak byl š'ťastný, když jsme byli spolu, takže spíš ho opravdu přepadly nějaké pochybnosti o jeho kvalitách, které bych mu ráda rozehnala…strašně ho chci :-( teď se mnou nekomunikuje, ani na sms neodepisuje. já tam i jela bez ohlášení a on tam doma seděl v bordelu, neholený, nemytý a tohle mi sdělil, já pak odjela a od té doby už týden nic…

No ono to bývá spíše naopak. Lidé, kteří se s někým rozcházejí, uvažují spíš o kvalitách toho druhého, než o svých. Jak dlouho jste spolu byli? Píšeš, že to přišlo po krátké době, zřejmě přišel na to, že mu jako partnerka prostě nevyhovuješ… :think:

Ještě edit : popisuješ se jako „dokonalou“, možná ho jen nebavilo být ve stínu. Koho by bavilo žít v něčím stínu, že. Není to o vysokých školách, o množství vydělaných peněz a o procestovaných koutech světa. Je to o názorech na život. Ty máte zřejmě jiné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14.5.13 00:10

Nemluvím špatně o lidech…ani o svých podřízených jsem neřekla nic špatného, až mě on sám kolikrát napomínal, že je mám víc úkolovat a to co dělám kromě své práce, mají dělat oni, aby se neflákali…navíc ví, že i já pocházím z „dělnické“ rodiny. byli jsme spolu i s naháněním :-) asi půl roku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14.5.13 00:14

To že byl neholený nemytý, jsem u něj nezažila, lekla jsem se toho a pochopila jsem, že je na tom prostě špatně, a že pro nějaké starosti na sebe neměl čas, že nad tímhle třeba dlouho přemýšlel a z nějakého pocitu zoufalství to radši skončil a přitom zbytečně, když by se o tom dalo mluvit a vymyslet řešení, udělala bych cokoliv. sám u toho brečel jako já

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8566
14.5.13 00:14
@sicilianwidow1 píše:
Nemluvím špatně o lidech…ani o svých podřízených jsem neřekla nic špatného, až mě on sám kolikrát napomínal, že je mám víc úkolovat a to co dělám kromě své práce, mají dělat oni, aby se neflákali…navíc ví, že i já pocházím z „dělnické“ rodiny. byli jsme spolu i s naháněním :-) asi půl roku

A bez nahánění? Prostě jak dlouho jste spolu byli, né jak dlouho se Tě snažil dostat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí