Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj potřebuju poradit a získat případně další náhled na téma, co ně trápí…dostala jsem kopačky, kdy mi přítel sdělil, že už mu náš vztah nepřináší radost, jelikož pochopil, že jsem ve všech ohledech lepší - vzdělání, plat, postavení v práci, životní zkušenosti atd, že on mě nikdy finančně nezabezpečí a potřebuje mít v partnerství pocit, že on je ten první…je to opravdu normální, že tohle běží hlavou modernímu muži? potřebuje víc času nebo to mám vzít jako konec?
Mně to přijde celkem jednoznačné. Moderní muž neexistuje ![]()
Buď ráda, že se to vyjasnilo před svatbou a dalšími společnými závazky, zbytečně byste se spolu trápili.
Může to tak být…většina chlapů, co znám, to mají tak nastaveno, pak záleží, jak se s tím kdo srovná. Ale chlapi to tak prostě maj, potřebují mít pocit, že mají „navrch“, že oni jsou ti živitelé a musejí přinést domů mamuta ![]()
@valkil píše:
Jsou 2 možnosti
Ano, takových mužů je spousta, záleží, jak moc to pociťují jak moc jim to případně dává partnerka „sežrat“ což nemusí být tvůj případ. Ale myslím si, že dost jich to má v sobě ještě stále zakořeněno, že oni musí být těmi živiteli…
Nebo jsou to jen blbý kecy a důvod je někde úplně jinde, třeba má jinou, tak mu tyhle fráze přišly méně bolestivější.
souhlas, může mít nějaký jiný důvod, ale tohle je neprůstřelný, těžko dáš výpověď v práci, zahodíš diplom a staneš se jeho domácí slepičkou.
Tak nechci si připustit, že by měl jinou..strašně dlouho o mě usiloval a když jsem se rozhodla pro něj, tak po krátké době přišlo tohle. a to o mě všechno věděl dopředu…máme podobný obor zaměstnání, takže tyhle skutečnosti, co udal jako důvod rozchodu, mohl odhadnout dopředu…jinak já ho vidím jako perfektního pro mě - je chytrý, inteligentní, manuálně hrozně šikovný, svobodný a bez závazků, pravda, méně scestovalý než já a vydělává opravdu méně než já, ale já to moc neřeším, stejně se teď živím dlouho sama a v pohodě. to chce opravdu radší nějakou dělnici s deseti tisíci čistého a přemýšlet, co nakoupit?
@sicilianwidow1 chlapi vždycky chtějí to, co je těžko dosažitelné. Pokud o tebe dlouho usiloval, mohlo to být už spíš pro ten pocit, že tě dostane a když si to trochu sedlo, tak mu došlo, že pevnost je obsazena a on chce zase dobývat jinde.
Třeba zrovna tu dělnici s desítkou čistýho, řešit, jestli si může koupit hovězí na guláš, ale bude spokojený, protože on bude ten lovec a ona jeho oddaná ženuška.
@sicilianwidow1 tak ona je jedna věc „vědět o tom“ a druhá „zažít to“. Podle popisu (zcestovalá, vzdělaná, dobře vydělávající) odhaduji, že budeš i dost sebevědomá silná osobnost. To ne každý chlap ustojí, i když z dálky se to líbí
Jak píšou holky výše, pozice hlavy rodiny je v mužích zakódovaná hodně hluboko.
@valkil píše:
No vidíNo vidíš, tak třeba tohle mu na tobě může vadit
Mmch si myslím, že jsou rodiny i s daleko menšími příjmy a dokážou žít spokojeně.
Takový přístup k ostatním, co neměli tu možnost (byť jen inteligenční) mít diplom, slušnou práci…
Nepřepočítáváš všechno moc na peníze?
souhlas… z toho jakoby ciselo, ze si myslis, ze lidi jdou „koupit“.
Takova „delnice“ k nemu dokaze vzhlizet, Ty - jen si s nim hrat…
Promin, jestli to zni ponekud ostre, ale vic prostoru pro kladne emoce Tvuj posledni post nedava…
Ale to já trochu zamudrovala pro sebe s těmi penězi…před ním jsem o nich nikdy nemluvila. ještě mi při posledním rozhovoru řekl, že mám svůj dům a on se tu necítí, že si radši dodělá svůj nehotový byt a ať tam jdu s ním…já nevím, napadlo mě, že když mě dobyl, tak proto opustil, ale vím, jak byl š'ťastný, když jsme byli spolu, takže spíš ho opravdu přepadly nějaké pochybnosti o jeho kvalitách, které bych mu ráda rozehnala…strašně ho chci
teď se mnou nekomunikuje, ani na sms neodepisuje. já tam i jela bez ohlášení a on tam doma seděl v bordelu, neholený, nemytý a tohle mi sdělil, já pak odjela a od té doby už týden nic…
Nebo jeho maminka je delnice a z nekolika Tvych prohlaseni vycitil, jak bys na ni pohlizela a to se mu libit nemusi i bez komplexu menecennosti. Podal Ti to lidsteji, abys nemela moc tvrdy dopad.
FYI: nejsem delnice.
@sicilianwidow1 píše:
Ale to já trochu zamudrovala pro sebe s těmi penězi…před ním jsem o nich nikdy nemluvila. ještě mi při posledním rozhovoru řekl, že mám svůj dům a on se tu necítí, že si radši dodělá svůj nehotový byt a ať tam jdu s ním…já nevím, napadlo mě, že když mě dobyl, tak proto opustil, ale vím, jak byl š'ťastný, když jsme byli spolu, takže spíš ho opravdu přepadly nějaké pochybnosti o jeho kvalitách, které bych mu ráda rozehnala…strašně ho chciteď se mnou nekomunikuje, ani na sms neodepisuje. já tam i jela bez ohlášení a on tam doma seděl v bordelu, neholený, nemytý a tohle mi sdělil, já pak odjela a od té doby už týden nic…
No ono to bývá spíše naopak. Lidé, kteří se s někým rozcházejí, uvažují spíš o kvalitách toho druhého, než o svých. Jak dlouho jste spolu byli? Píšeš, že to přišlo po krátké době, zřejmě přišel na to, že mu jako partnerka prostě nevyhovuješ… ![]()
Ještě edit : popisuješ se jako „dokonalou“, možná ho jen nebavilo být ve stínu. Koho by bavilo žít v něčím stínu, že. Není to o vysokých školách, o množství vydělaných peněz a o procestovaných koutech světa. Je to o názorech na život. Ty máte zřejmě jiné.
Nemluvím špatně o lidech…ani o svých podřízených jsem neřekla nic špatného, až mě on sám kolikrát napomínal, že je mám víc úkolovat a to co dělám kromě své práce, mají dělat oni, aby se neflákali…navíc ví, že i já pocházím z „dělnické“ rodiny. byli jsme spolu i s naháněním
asi půl roku
To že byl neholený nemytý, jsem u něj nezažila, lekla jsem se toho a pochopila jsem, že je na tom prostě špatně, a že pro nějaké starosti na sebe neměl čas, že nad tímhle třeba dlouho přemýšlel a z nějakého pocitu zoufalství to radši skončil a přitom zbytečně, když by se o tom dalo mluvit a vymyslet řešení, udělala bych cokoliv. sám u toho brečel jako já
@sicilianwidow1 píše:
Nemluvím špatně o lidech…ani o svých podřízených jsem neřekla nic špatného, až mě on sám kolikrát napomínal, že je mám víc úkolovat a to co dělám kromě své práce, mají dělat oni, aby se neflákali…navíc ví, že i já pocházím z „dělnické“ rodiny. byli jsme spolu i s naháněnímasi půl roku
A bez nahánění? Prostě jak dlouho jste spolu byli, né jak dlouho se Tě snažil dostat.