Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
@Kikuška90 Ano, pracuji v bankovním sektoru a někdy chodí klienti s tím, že jim vyhrožují i tím, že to budou řešit s bankou tedy s námi a my jim to dáme z účtu. (Nesmysl, pouze pokud by měli exekuční příkaz.) Takže už jsem pár takových dopisů apod. četla a vím, čím vším vyhrožují ![]()
@Senaida Ale on to víceméně není tak úplně nesmysl. Pokud nesplácí, tak to firma podá na soud, pak na exekuci a máš EP ani nevíš jak a mají vlastně pravdu, na základě jejich iniciativy banka strhává peníze ![]()
@Kikuška90 Ano, ale už jsem četla email, kde se psalo něco ve smyslu,,Pokud nám do pěti dnů svůj dluh neuhradíte, tak si zajdu do Vaší banky a budu vymáhat peníze tam." Takže ano nesmysl to je. EP trvá trochu déle ![]()
@Senaida Oni jim dávají 5 dní na to, aby si stihli vybrat peníze z konta? V tom teda naději na vymožení nevidím ![]()
A nemáte tam možnost prodloužení lhůty splatnosti? to u těchto půjček často bývá. no a i kdyby kontaktovali zaměstnavatele, tak ten už podle mne se nesmí dál šířit po zaměstnání..
pujcka7.cz:!Prodloužení splatnosti:
7 dní: 237.00 Kč;
14 dní: 357.00 Kč;
21 dní: 477.00 Kč;
28 dní: 567.00 Kč"
Proč nevyužiješ toto?
http://www.penize.cz/…v-zamestnani Čili se zdá, že obecně to protizákonné není. Pokud nemáš ve smlouvě něco o důvěrnosti údajů atd, tak zřejmě můžou ![]()
Každopádně se to celkem běžně děje.
@Anonymní píše:
jenže mě přišla sms s tím, že mi to prodlouží ale za cca 1600…což je hodně a to nemám
Já nevím, zkus se podívat na ty jejich stránky - mají to tam normálně v nabídce, dokonce s vyřízením online. Pročti si podmínky své smlouvy. Je divné, že by u půjčky 3000Kč chtěli za prodloužení o pár dní 1600Kč.
Jinak ty poplatky za prodloužení jsem okopírovala blbě, to se omlouvám, jednalo se o nižší částku půjčenou - pro 3000 tam je konkrétně u první půjčky v tom jejich kalkulátoru uvedené toto:
Prodloužení splatnosti:
7 dní: 347.00 Kč;
14 dní: 497.00 Kč;
21 dní: 687.00 Kč;
28 dní: 807.00 Kč
Takže těch 1600 vychází zhruba při prodloužení o dva měsíce. Když se přihlásíš na svůj profil, tak Ti nabízí posunutí za jaké peníze? Nebo byla celková částka, co sis půjčila, vyšší než 3000,–?
Zkus se případně obrátit o radu na nějaké občanské sdružení:
Nešlo by si vzít v práci mimořádnou zálohu na mzdu?
U nás v práci to jde. Sice je s tím mírné papírování, podpisy nadřízeného a tak, žádné zdůvodňování. Firma jako taková, jako všem zaměstnancům, zálohy nedává, ale na požádání ano, v hotovosti.
Záleží, jaká je tvoje celková situace, pokud se utápíš v dluzích, existuje institut osobního bankrotu.
@Peczka píše:
A jak si to teda nakonec vyřešila?
Tak přesně tato otázka mně před chvilkou napadla také! ![]()
![]()