Máchání ručičkama, nožičkama

58
11.7.16 07:18

Machani rucickama,nozickama

Maminky mate nekdo zkusenost? prijde mi ze kope i ze spani. nevim jak ho zklidnit.jak kdyby se neceho bal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
268
11.7.16 07:32

Pevně zavinout

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11245
11.7.16 07:33

@sabinka23 určitě zavinout, já svazovala obě děti asi do 8 měsíců, jinak bysme se ani nevyspali.. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5980
11.7.16 07:34

Kolik mu je? Jestli miminko, tak smotat do zavinovacky nebo velke pleny. Neumi koncetiny ovladat, ty si delaji o chteji a pak rusi ze spani :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1875
11.7.16 07:48

Mala ma skoro 6měsíců a neustale kope nožkama, spí zásadně se zvedlou nohou :D.. Je vtipné když je v kočárku, vidím jen jak z kočárku čouhaj nohy nebo ruce :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
58
11.7.16 09:03

Kdyby v té zavince chtěl aspoň být…on se ze všeho odkope, nesnese ani ponožky na nožičkách…má 2 měsíce…jinak jako ani neplače, je docela klidný, jen to máchání…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2069
11.7.16 09:37

Dej takovou tu zavinovačku, co se převazuje na třech místech těla. Jinak se máchání nezbavíte. A je jasné, že zpočátku to asi obrečí, protože má dva měsíce a doposavat to asi nezažil. Ale zvykne si a nebude máchat ručičkama ani nožičkama. Oni se pak cítí těsně a bezpečně, jako v břichu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9124
11.7.16 10:35

My máme taky dirigentské miminko. Až na to, že u nás je k tomu i pláč. Je pravda, že jsem ji balila do zavinovačky - říkala jsem tomu kazajka (tenká a dobre se to do ní balí) a pak vypadala jak housenka - trčela ji jen hlava. Ale vyspala se a docela rychle se večer zklidnila a usla. Teď ji budou 3 měsíce a už asi 10 dní spí bez zavinovačky. Hodně se to máchání zlepšilo. Ale když chytne hysterák, tak je to síla… Blbé je, že spí v první vlně krásně. Po prvním krmení, ale už začne zase kopat, máchat ručkami a já se budím, dle mého se ani ona nevyspí. ale už ji nebalím do kazajky, jen se snažím dekou ji „upěchovat“. V kočárku nemáchá a spí krásně i bez zavinutí. takže jsem z toho jelen :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26.6.18 13:03

Ahojte maminky mám dotaz teď budeme mít měsíc a stasne machame rucickama až nás to budí je neklidna neusne jinak než zabalena v zavince jenže jsou tepla nemáte nějaká radu jak se toho zbavit nebo je ještě moc malá? Doktorka nám doporučila pyridoxin 1/2tabletky denně tak to zkousime. V kocarku nechce být nikde usne jen stáhla v náruči. Má někdo stejně zkušenosti nebo poradi ne někdo ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9124
26.6.18 13:07

Tak hlavně je důležité zda bere tabletku i maminka - když se budíte, máchate ručičkami až vás to vzbudí 8)
Do takhle malého dítěte bych nich chemického necpala, max homeopatika. Ale ty nevím zda se můžou u těhle prťavců. Naše dcera taky do 4 měsících usínala na noc jen zavinutá a byl problém se spaním. Máchala ručičkami, byla doškrábaná - pak se zjistilo, že má na tvářích ekzém a když se přeléčil ten, tak už se to zlepšilo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4523
26.6.18 13:07

Vy chcete měsíční dítě cpát lekama kvůli tomu, že macha rukama? Tu doktorku bych poslala do patřičných mezí a asi si hledala jinou. Je to úplně normální chování, dělají to snad skoro všechny děti. Pokud je dítěti v zavinovacce horko, tak lze ruce stáhnout velkou látkovou plinkou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
26.6.18 13:15

@KaterinaJegrova Prosím tě, a jak do ní ten Pyridoxin budeš cpát? 8o Ne, opravdu bych to nedělala. A od pediatra, který by mi tohle doporučil, bych prchala hodně daleko. Máchání ručkami je naprosto normální a v pořádku. Ručičky můžeš stáhnout plenou do trojúhelníku, jak už tady padlo. Nebo si pořiď šátek (či ergo nosítko) a bude spát třeba hned.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
172
26.6.18 13:17

No myslim, ze na B vitaminu zas tak nic spatneho neni…drazdivym detem muze pomoci, bezne se predepisuje. Ale kazde machaci ditko ho rozhodne nepotrebuje, machani je normalni :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10680
26.6.18 13:18

To jesteje tal do tech trech mesicu machat bude :) zavinout jen ruce do plenky. Moje mladsi dcerkadcerka spavala zavinuta do deviti mesicu :oops: :mrgreen: a bylo to to nejspokojenejsi dite pod sluncem, vyvojove spis lehce napred.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1276
26.6.18 13:27

Naše malá má půl roku a machá ručičkami i nohami stále… Nikdy jsem v tom problém neviděla… Čím je starší, tím je to horší… Zavinku mi nesnesla vůbec… Prostě jsem to tak brala… To že nespí je horší… Zkus tu plinu… ;) A uvidíš… Prostě máš asi živější dítě … A věř… Bude hůř… Já musím i přebalovat na zemi… Na prebalovaku jsem to vzdala bo by mi spadla na zem jak nevydrží být v klidu… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí