Kdy vyroste z kňourání?

8507
10.7.16 00:01

Kdy vyroste z knourani?

Ahoj maminky,

Hledam zkusenejsi maminky, ktere maji stejnou zkusenost jako ja, a maji ji jiz za sebou :-), deti odrostle… Muzete mi prosim napsat, kdy vase deti vyrostly z knourani z nudy?
Muj petimesicni syn totiz temer cely den knoura a place. Uz i sousedka vyzvidala, jestli neni nejaky nemocny. Myslim, ze ho nic neboli a proste se nudi. I kdyz se mu venuji, jedine, co zabira, je noseni (ma slabe svaly takze potrebuje posilovat a celodenni noseni nepripada v uvahu) nebo posazeni do kresilka. S hrackami si hrat nevydrzi, i kdyz si hraju s nim. Kazda nova hracka ho zabavi tak na 2 minuty a pak uz je okoukana. Obcas se na chvilku zabavi venku na dece koukanim na lidi.
Mela jste to nektera take tak? Preslo to a kdy?

Dekuju :D

Daniela

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
136
10.7.16 00:10

Začala bych od konce - koukani na lidi :) je všímavej: začni odtud a nehledej v tom žádnou vedu, deti to tak mají, ze pozoruji starší a pak to kopírují…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4099
10.7.16 00:12

Je už chytřejší a chce mít přehled — jenže tělíčko mu to zatím neumožní…Ještě budete vzpomínat, jak ležel na dece a kňoural - za chvíli vám z té deky uteče během 2 sekund a bude pěkně potichu okusovat kocourovi ocas nebo vyhazovat hlínu z květináče, máčet se ve WC, padat ze schodů (to už potichu zase nebude)

tak ho dejte do šátku a můžete dělat veškerou práci co potřebujete a budete koukat, jak bude spokojenej :-) za chvílí vám z toho náročného koukání okolo usne, tak ho odložíte do postýlky a je to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8507
10.7.16 00:18
@budi píše:
Je už chytřejší a chce mít přehled — jenže tělíčko mu to zatím neumožní…Ještě budete vzpomínat, jak ležel na dece a kňoural - za chvíli vám z té deky uteče během 2 sekund a bude pěkně potichu okusovat kocourovi ocas nebo vyhazovat hlínu z květináče, máčet se ve WC, padat ze schodů (to už potichu zase nebude)tak ho dejte do šátku a můžete dělat veškerou práci co potřebujete a budete koukat, jak bude spokojenej :-) za chvílí vám z toho náročného koukání okolo usne, tak ho odložíte do postýlky a je to.

To je prave to, ja ho nemuzu nosit, je hypotonicky a musi posilovat spravne svaly, coz v satku nedela.. Kdyz je hezky, jsme venku a je to lepsi-vic podnetu. Ale to nejde porad. Hledam nekoho s podobnou zkusenosti, kdo uz to ma za sebou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
10.7.16 00:19

Jo, on z toho vyroste… a vroste do faze, kde se bude chtit plazit a bude knourat, ze to nejde, pak bude knourat, ze nemuze usnout, protoze si u toho bude sedat, pak ze chce chodit, ale nejde to, pak ze nechce spat, kdyz muze prece chodit a kdyz se konecne trochu nauci ovladat sve telo, tak prijde obdobi vzdoru :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8507
10.7.16 00:21
@Ali-Ali píše:
Jo, on z toho vyroste… a vroste do faze, kde se bude chtit plazit a bude knourat, ze to nejde, pak bude knourat, ze nemuze usnout, protoze si u toho bude sedat, pak ze chce chodit, ale nejde to, pak ze nechce spat, kdyz muze prece chodit a kdyz se konecne trochu nauci ovladat sve telo, tak prijde obdobi vzdoru :jazyk:

@Ali-Ali

No nazdar :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
10.7.16 00:22
@Limi123 píše:
@Ali-AliNo nazdar :lol:

no a pak uz jen zacatek skolky, zacatek skoly, puberta a pak uz bude klid :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
136
10.7.16 00:24

Ja měla holku do pul roku v řeminkach na kycle - vím o čem mluvím: pozorování je to nej dokud nebude mít víc možnosti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4099
10.7.16 00:55

@Limi123
no jestli ho nemůžete nosit v šátku, tak prostě bude na dece kňourat a vy ho asi pak stejně vezmete na ruce a budete ho nosit na rukách…

ono je to totiž tak, že to je naprosto a totálně normální - dítko chce něco, co zatím samo nedokáže/nemůže. To budete mít už teď pořád a to je prosto ono - to mateřství.
za chvíli bude kňourat, že nedosáhne na stůl, pak bude kňourat, že nemůže sám ven, pak bude nadávat, že nemá nový mobil a budete vzpomínat na kňourání na dece…

u druhého to bude lepší, protože to bude mít neustále KINO - toho staršího. teda pokud starší nebude už ve školce, to pak bude úplně stejné jako u prvního. bude zase kňourat, že chce něco, co ještě nedosáhne :D

sorry, ono to tak prostě je. tyhle diskuze často zakládají prvomatky… protože to prostě v tu dobu překvapuje - vy chcete stále dělat stejné zbytečné věci jako před dítětem (jako například pořád uklízet, což už při více dětech prostě najednou potřeba není, protože není síla ani čas ani chuť ani důvod), nestíháte to jako před dítětem (samozřejmě) a divíte se, proč si s tou hračkou teda nehraje? no nehraje, nezajímá ho, chce se koukat okolo pokud možno z vaší náruče nebo si hrát s vámi. když si k němu lehnete na deku, knourat nejspíš přestane…

nemyslím to nijak zle, taky jsem z toho byla tehdy překvapená… a teď si říkám, co jsem jako tehdy chtěla dělat? proč jsem si s ním nepohrála rači na té dece? vysávat nedávno vysátý byt je prostě zbytečnost, to můžu dělat v důchodu každý den, ale to miminko na dece už mi nikdo nevrátí…

a jak se ptáte, jestli „vyroste z kňourání z nudy“ :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: óójéé…
rači si fakt k němu na tu deku lehněte a pohrajte si s ním… dáte ho pak spinkat a máte čas pro sebe… až budete muset zabavit pětileťáka, co vám řekne, že úkoly ve Sluníčku jsou „nudaaa“… skládání vlaštovek je „nudaaa“… „a co budeme dneska dělat, mami?“… a co teprve v 10letech, až bude všecko nudaaaa… a puberta? :roll: :roll: :roll: :roll:
tak odpovídám – vyroste z toho, až vyroste z vaší domácnosti a odejde :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2064
10.7.16 01:12
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13714
10.7.16 01:17

@Limi123 moje čtvrté dítě bylo ukňouránek, přešlo to TROCHU, když začal chodit, ale stále potřebuje spoustu podnětů, je rád venku, tam jich má bezpočet a k tomu volnost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8507
10.7.16 01:35

@budi
Ale ja nechci uklizet, ja s nim na te dece jsem, ale ja ani tatinek mu proste nestacime. To neni o tom, ze se mu nevenuji. Je to o tom, ze breci, presto ze se mu na 100% venuji :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8507
10.7.16 01:35

@budi
Ale ja nechci uklizet, ja s nim na te dece jsem, ale ja ani tatinek mu proste nestacime. To neni o tom, ze se mu nevenuji. Je to o tom, ze breci, presto ze se mu na 100% venuji :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8507
10.7.16 01:41

@Talitha
Dekuju za zpravu. Jsem take z 5 deti, nektere jsou o dost mladsi nez ja, takze si je jako mimca jeste pamatuji… A mozna prave proto me to tolik prekvapilo, Honzik je proste trochu narocnejsi :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8507
10.7.16 01:48

@budi napr. jsem s nim na dece, delam prvni posledni, hrajeme si, usmivam se, blbneme… A jedinou odpovedi je nespokojene knourani. To preci nemuze trvat vecne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí