Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Limi123 píše:
@budi napr. jsem s nim na dece, delam prvni posledni, hrajeme si, usmivam se, blbneme… A jedinou odpovedi je nespokojene knourani. To preci nemuze trvat vecne…
Vecne to nepotrva. Musi z toho vyrust.
Zadna jina rada neni…
Syn byl hodne narocny. Rekla bych tak do roka, nez se rozbehal. Ale dal se zabavit. Jen bylo treba porad vymyslet a hledat nove a nove podnety, aby se nenudil. A my s manzelem se mohli přetrhnout, jen aby se nam miminecko ani chvilicku nenudilo.
A na to pozor - dnes vidim, jaka to byla chyba. Ve 4 letech neni absolutne schopny se zabavit sam, chvilku si s necim sam zahrat. Takze porad nas jen vola, opravdu ani na 2 minutky se nezabavi ![]()
Dcera ta byla daleko vyssi level, ta je uknourana porad i ve 2 letech. U ni pomahalo jen noseni, prakticky jsem ji nosila do 15ti mesicu na rukach.
Vy chlapecka nosit nemůžete, o to je to tezsi.
Nezbyva nic jineho, nez vydrzet. Kdyz se mu libi byt venku, tak byt co nejvic venku. Do podzimu zbyva jeste dost tydnu, urcite se za tu dobu zase trosku posune vpred a treba to bude lepsi.
Ale uplne rozumim, je to o nervy. Ja si kolikrat musela v duchu pocitat nebo zpívat, abych se z toho jeceni nezblaznila…
Ale opravdu ze sve zkusenosti muzu rict, ze nadmerne zabavovani muze byt i na skodu…
@Ali-Ali píše:
Jo, on z toho vyroste… a vroste do faze, kde se bude chtit plazit a bude knourat, ze to nejde, pak bude knourat, ze nemuze usnout, protoze si u toho bude sedat, pak ze chce chodit, ale nejde to, pak ze nechce spat, kdyz muze prece chodit a kdyz se konecne trochu nauci ovladat sve telo, tak prijde obdobi vzdoru
To je fakt potěšující a optimistické ![]()
Vyroste, ale kdy, to je tezke rict…u nas v te dobe pomahalo svliknout aspon kalhoty/ponozky, idealne i plinu, hrozne ho bavilo tapat bosymi nohami o zem, i se vic hybal…jsem tady i zakladala diskusi, pac obleceny byl hodne nestastny a byl prosinec, ted mas aspon leto…tak treba zkus ![]()
Asu je to v peti mesicich nejaka fyziologie, knourat. Mame to naprosto stejne. Obcas z toho knourani silim. Dala jsem mu technicky nazev Vetrak
,taky huci furt. Kdyz byl mensi vubec takovy nebyl. Tak si rikam, ze ho to taky musi prejit. U deti nic netrva vecne. Ani to dobre a vicemene ani to spatne. A to se ho snazim nosit v satku nebo nositku, co to jde…jenze to taky nejde porad. Jak kvuli nemu, tak kvuli me. Tak vydrzme!! ![]()
@Limi123 píše:
@budi napr. jsem s nim na dece, delam prvni posledni, hrajeme si, usmivam se, blbneme… A jedinou odpovedi je nespokojene knourani. To preci nemuze trvat vecne…
18 mesicni taky knoura a mruci a zacala brzo, zvykej si. Je to narocne na nervy nekdy ![]()
@Limi123 ahoj,ja uz myslela ze jen nase dcera je takhle uknourana.Ta rano vstane a zacne hucet a huci dokud vecer neusne
v nedeli ji bude 7 mesicu a taky uz se tesim az to prejde.Ona uz se plazi, takze se dostane kam chce, ale u toho stejne huci ![]()
U nás se kňoura a namci furt, decka mají 4 a 6. Na palici, navic mají výrazné hlásky. Od začátku prázdnin jsem s nimi skoro furt a už mi to leze na nervy.
@Limi123 Ahoj, naše malá byla úplně to samé. Trošku lenoch, navíc ublinkávala, takže při snaze o jakýkoli pohyb šlo mlíčko ven. Do 10 měsíců se uměla jen přetáčet a otáčet se na bříšku kolem své osy, pak to všechno naštěstí dohnala, teď je jí 14,5 měsíce a zatím neohrabaně, ale chodí, ale strašně rychle se začne nudit i teď, venku by se sice na volno zabavila na dlouho, ale nemůžu ji nechat ťapat, kam si chce, protože pořád padá a všechno cpe do pusy, tak se zase vzteká, když jí bráním třeba, aby šla na psa, který by ji samou láskou ušlapal, nebo lovit něco v korytě pro slepice… a vymezený prostor ji nestačí ani venku. Jediné, co zabírá pořád jsou lidi
Střídavě jsem v Praze a na samotě u rodičů a procházky v Praze si užívá, všude se něco děje, ale na venkově jí nebaví jen tak koukat po okolí, kde nidko není. A dkyby jenom kňourala, tak jsem v pohodě, ale ona začně šíleně vysoko pištět a to se nedá dlouho vydržet
No, nevím po kom to dítě je tak společenské, protože, já už si jako miminko vystačila sama a manžel je taky samotář.
@Krystal86 píše:
Mám čtyřletou slečnu a stále čekám kdy z toho vyroste
@Hatšepsovet píše:
@Limi123 Ahoj, naše malá byla úplně to samé. Trošku lenoch, navíc ublinkávala, takže při snaze o jakýkoli pohyb šlo mlíčko ven. Do 10 měsíců se uměla jen přetáčet a otáčet se na bříšku kolem své osy, pak to všechno naštěstí dohnala, teď je jí 14,5 měsíce a zatím neohrabaně, ale chodí, ale strašně rychle se začne nudit i teď, venku by se sice na volno zabavila na dlouho, ale nemůžu ji nechat ťapat, kam si chce, protože pořád padá a všechno cpe do pusy, tak se zase vzteká, když jí bráním třeba, aby šla na psa, který by ji samou láskou ušlapal, nebo lovit něco v korytě pro slepice… a vymezený prostor ji nestačí ani venku. Jediné, co zabírá pořád jsou lidiStřídavě jsem v Praze a na samotě u rodičů a procházky v Praze si užívá, všude se něco děje, ale na venkově jí nebaví jen tak koukat po okolí, kde nidko není. A dkyby jenom kňourala, tak jsem v pohodě, ale ona začně šíleně vysoko pištět a to se nedá dlouho vydržet
No, nevím po kom to dítě je tak společenské, protože, já už si jako miminko vystačila sama a manžel je taky samotář.
Holky, moc jste me tedy nepotesili, myslela jem, zeto brzy prejde
Tak alespon vim, co cekat. Honzik take pisti, pracovne mu rikam Pistulak…
@Limi123 pisti vysice od 4 mesicu a s vekem je to jen horsi, normalne me z toho nekdy boli usi
a máš teda představu, proč kňourá, co chce? když říkáš, že kňourá i když si s ním na dece a 100% se mu věnuješ?
jestli se ti snaží něco sdělit, začala bych se na tvém místě pomalu poohlížet po znakování s miminky (stačí knížka, web). začíná se kolem 7-8 měsíce. protože jestli by ti měl kňourat furt, tak zblbneš… ony ti děti toho chtějí tolik sdělit, ale prostě nemůžou, nemají na to možnosti, nefunguje jim ještě pusa, jazyk… když ho naučíš znakovat, tak máš šanci se s ním domluvit zhruba o půl roku až rok dřív, než normálně. u nás to strašně pomáhalo - jak má děcko možnost sdělit co chce, tak 1. to rádo sděluje a hlavně 2. ví, že kňourání je k ničemu, že tomu stejně nikdo nerozumí (tzn. zároveň je třeba na kńourání nereagovat, ale reagovat pouze na mluvení/znakování)
to jen takový poznatek do budoucna, ale máš to za chvilinku.
my jsme znakovali s oběma a hrozně to pomáhalo.
@NapoleonovaDesire
Holky, pro vsechny, co resi to, co ja… Dobra zprava!!! Par dni po mem prispevku knourani proste ze dne na den prestalo (tuk tuk) a mam to nejspokojenejsi miminko pod sluncem. Asi ho neco trapilo, prislo mi to jako celodenni unava… ![]()
@Limi123 u nas uz se taky tolik nehuci, naucila se lezt tak uz se dostane kam chce. @Limi123 my nasi zaa rikame Kvicala, ze furt kvici ![]()