Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Mám dvou měsíční dceru, už podruhé se jí udělala vyrážka, která se táhne zpoza uší, přes uši až na tváře a do půlky očí. Čelo, brada a nos je bez. Vyrážka je do červena, na dotek jak struhadlo, uši a za nima úplné šupiny. Nyní mažu excipialem a ureou na doporučení dětské lékařky. Ale nelepší se to. Nebo mám mazat sudocremem (také rada doktorky), ale ten přeci vysušuje, takže ta léčba by byla protichůdná.
Nebo mám zkusit vysadit mléko ze své stravy. Podotýkám, že mléko a mléčné výrobky extra nevyhledávám. Mléko ráno do cara, občas nanuk nebo chleba se sýrem apod. k večeři.
Je plně kojená.
Nebo mám zkusit jiné masti či máte jiné tipy?
Děkuji
@Katerina308 píšu SZ, mám dceru 3 měsíce, s vyrážkou jak popisuješ bojujem od porodnice
@reinkarnace Máme stejný problém, mohu též poprosit o radu? Malému jsou 4 týdny.
@Lena93 rady nemám, jen zkušenosti a řešíme totéž…hoď mi do SZ mejl…
@Katerina308 Co si na toto založit soukromou skupinku? Mohly bychom si takto my tři podávat info případně vyměnit pár fotek..
@reinkarnace píše:
@Lena93 rady nemám, jen zkušenosti a řešíme totéž…hoď mi do SZ mejl…@Katerina308 Co si na toto založit soukromou skupinku? Mohly bychom si takto my tři podávat info případně vyměnit pár fotek..
To nevím jak se dělá, tak zběhlá tu nejsem
@Lena93 @Katerina308 holky v upozornění byste měly mít pozvání do skupiny tak se přidejte
@Katerina308 dej do googlu hledat Poradna pro atopicky ekzem na Modrem Koniku, zaregistruj se do skupiny podle pravidel. Podle me to chce specialni dietu pro Tebe, protoze kojis, protikvasinkovou. Ale nevidela jsem fotky. Poptej se tam odbornic.
@blumen píše:
@Katerina308 dej do googlu hledat Poradna pro atopicky ekzem na Modrem Koniku, zaregistruj se do skupiny podle pravidel. Podle me to chce specialni dietu pro Tebe, protoze kojis, protikvasinkovou. Ale nevidela jsem fotky. Poptej se tam odbornic.
Dobře, děkuji za tip.
Já zrovna žádnou fotku, kde by to bylo dobře vidět nemám.
@Katerina308 Na MK je právě ta dieta co jsem ti psala…jíš jen malý okruh potravin..dočasně se to dá, ale výsledky jsem ti psala…vracelo se to ![]()
@reinkarnace píše:
@blumen ne..dieta zíkové fakt nepomohla…držela jsem 3 týdny.
Ja videla vysledky po 6 tydnech a jsem na ni uz pres rok.
Holky malá, necelých 5 týdnů má taky takovou vyrážku, červené malé pupínky, jako struhadlo, po celém těle ale…mažu lenienskou ale nemá to efekt, kluk (3 a půl roku) byl jako mimino taky takhle osypanej, ale jen na obličeji, ona je všude, kromě místa pod plínou
máme látkovky a PUL svrchní, nechápu, že tam osypaná není (jen, když jí dám flísovou separačku). Peru v mýdl. slizu, mažu jí…myslela jsem jestli to nejsou ty potníčky, ale když to není pod plínou… Kluka mažu Adermou, myslíte, že to můžu i na takovýhle mimino?
@reinkarnace píše:
@Katerina308 Na MK je právě ta dieta co jsem ti psala…jíš jen malý okruh potravin..dočasně se to dá, ale výsledky jsem ti psala…vracelo se to
Už jsem na to koukala na tom MK.
No jako pro mě by bylo akorát tak maso a okurka…A nevím co bych snidala. Snídani mám vždy spíš nasladko
Měli jsme to samé. Zabralo úplné vysazení mléčných výrobků. Do týdne byla vyrazka pryč.