Magnetická rezonance - miminko 6měsíců

Anonymní
3.11.24 20:38

Magnetická rezonance - miminko 6měsíců

Ahoj, máte někdo zkušenost s magnetickou rezonancí u miminka? Máme se dostavit v 7:30 do nemocnice, od 6:00 nesmí jíst, ale na řadu jdeme až ve 13:00
Je mi jasný, že nevydrží ležet, budou ho muset uspat?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4610
3.11.24 22:38

Mam, take s pulrocnim. My to tedy meli neplanovane - jeli jsme na pohotovost a pak sel jeste tu noc na lumbalni punkci a magnetickou rezonanci, byl uspany.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
415
3.11.24 22:41

Ano, uspí ho. U malých dětí to jinak dělat nelze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.11.24 22:43

@paja120 to bude asi jenom nejaka slaba narkoza ne? Ten den jdeme i domu

• Citovat
  • Upravit
415
3.11.24 22:48

No ona není slabá a silná narkóza. Většinou se na tohle používá inhalační anestezie. Pak by měl být dvě hodiny pohlídaný a půjdete domů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.11.24 22:50

@paja120 a opravdu bude muset byt tolik hodin bez jidla? Jsem zvedava jak to zvladneme

• Citovat
  • Upravit
415
3.11.24 22:54

Bude to muset vydržet. Je to v rámci bezpečnosti a jako prevence případného vdechnutí zvratků. To zvládne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.11.24 22:56

@paja120 on určitě, spíš já jsem z toho nervózní :lol: zažili jsme si od narození hodně a hůř tohle snáším :lol:

• Citovat
  • Upravit
415
3.11.24 22:59

Tak je to protivné. Zažila jsem to jako matka také. A je docela náročné zabavit hladové dítě. Ale člověk to musí vzít tak, že vyšetření je potřeba udělat a musí se obrnit. Držím palce, to zvládnete. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9292
4.11.24 06:15

U nás berou děti hned ráno. Takže já nechala syna dlouho spát a pak hned oblékla a jeli jsme do nemocnice. Docela pomohl dudlík.
V půl 8 jsme tam měli být a v 8 hod šel na magnet. Uspali ho a po zákroku ho odvezli na dospávací pokoj. Probral se do půl hodiny. Byl pak hodně mrzutý. A asi za 3 hodiny nás pustili domů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.11.24 07:59

@kavenka nás právem objednali až na 13hod. Že mají plno
Máme přijít do 7:30 na jednodenní chirurgii a budeme tam čekat
Hlavně malý bere léky 3× denně
Ty ranní mu dám před 6h. Ale buhvi kdy mu budu moc dat ty polední :zed:

• Citovat
  • Upravit
9292
4.11.24 08:46
@Anonymní píše: Více

Doufám, že to zvládnete co nejlépe :hug: Držím palce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kralovnal
5.11.24 05:28

Ano, u tak malých dětí se obvykle podává lehká sedace nebo krátkodobá anestezie, aby vydržely klidně ležet během vyšetření. Doporučuji zavolat do nemocnice a zjistit přesný postup, aby jste byli lépe připraveni na den vyšetření.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty