Magnosolv a průjem

1283
22.1.09 14:35

magnosolv a průjem

ahojky,

asi od 22 tt beru preventivně magnezium (první porod předčasný), protože se mi blbě polykají tabletky, nechala jsem si napsat magnosolv. piju ho tak od 26 tt, 1× denně a přesně od té doby mám řidší stolici, občas i solidní průjem. máte s tím někdo taky zkušenost? a zabralo by občas magnosolv nahradit zase těmi tabletkami? díky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymni
22.1.09 14:50

Mám, měla jsem to také tak. Trochu pomohlo pít Magnosolv po obědě, hlavně ne na lačno a taky ne večer, aby ten průjem nebyl zrovna v noci. Ohledně tabletek - nevím, já předtím brala Magne B6 a Magnosolv se dává proto, že je silnější, ale třeba je ještě něco jiného. To nevím, nepátrala jsem, průjem byl to poslední, co mě trápilo (čímž nechci zlehčovat). Ale ptala jsem se lékaře, jestli ten průjem nevadí a on říkal, že nevadí.

• Citovat
  • Upravit
1283
22.1.09 15:00

hmm, piju ho ráno nalačno:) a během snídaně většinou nestíhám:) tak to zkusím šoupnout. jinak souhlas, pořád lepší těhu průjem než těhu zácpa:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
22.1.09 15:51

Magnosolv běžně dělá průjem, dealerka tohodle produktu nám říkala, že se má míchat do litru vody, nebo do víc a postupně popíjet, místo doporučených dvou deci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8647
22.1.09 16:10

Tak já ho mám v tabletách a naopak jsem po něm měla vždycky zácpu :cry: Takže bud vděčná za průjem. Aspon ti nevylezou pozdějc hemeroidy.. :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
22.1.09 16:20

Já myslím, že to o tom průjmu (nebo řidší stolici) je napsané přímo v příbalovém letáku. Na mě to třeba vliv nemá, i když si ho dělám jen do dvou deci…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8647
23.1.09 17:11

Se omlouvám,já ber Magnesii v tabletách,nikoliv magnosolv,takže jsem vás s tou zácpou u Magnosolvu mystifikovala…Ted si říkám,proč mě doktor taky nenapsal ten Magnosolv,když jsem tak trpěla… :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1102
25.1.09 15:46

Ahojky já jsmem ho brala taky , doktorka mě na to upozornila že se může stát že budu mít průjem,takže to neřeš, lepší než mít zácpu ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1283
26.1.09 13:12

tak píšu jak jsem dopadla. už několik dní si ten magnosolv dělám po obědě do půllitru a po průjmu ani památky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9868
30.1.09 13:02

My jsme dávali na riziku, kde jsem pár let pracovala, magnosolv u těhulek-diabetiček, jinak se dávalo magnesium lacticum tablety.
Ve vyšších dávkách by měl způsobovat hořčík průjem obecně, i ten v tabletách. Teď je jen otázka, co jsou vyšší dávky - no - každá žena to má trochu jinak a snese jinak. Ale u magnosolvu měly průjem snad všechny těhule, co si pamatuju…

Obecně by se nemělo překročit u těhotných 8 g hořčíku denně (útlum miminka).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9868
30.1.09 13:04

Já osobně dávám přednost těm tabletám, je v nich pouze hořčík, kdežto v tom šumivým ještě spoustu dalších věcí, co mi nedělají dobře na žaludek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9196
6.3.09 18:35

Ahojte holky, mam ten samy problem, jenze me kvuli velkym krecim z tvrdnuti bricha byl predepsany magnesolv 2 krat denne…Chytla jsem z toho sileny prujem, tak mi doktor predepsal magnesil v tabletkach, beru 2 tabletky trikrat denne s tejne to moc nepomaha..nemali byste nejakou radu pro me prosim??dekuji moc…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9196
6.3.09 18:35

Ahojte holky, mam ten samy problem, jenze me kvuli velkym krecim z tvrdnuti bricha byl predepsany magnesolv 2 krat denne…Chytla jsem z toho sileny prujem, tak mi doktor predepsal magnesil v tabletkach, beru 2 tabletky trikrat denne s tejne to moc nepomaha..nemali byste nejakou radu pro me prosim??dekuji moc…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9868
6.3.09 20:21

allisenko magnesil neznam, ani se mi ho nepodarilo vyguglit. Zalezi na tom, kolik v nem je magnezia.
Bezne by se melo na potize s tvrdnutim briska brat 3×1tbl nebo az 3×2tbl magnezia lactica, kde je v 1tbl 500mg horciku…
A mela bys dodrzovat spise klidovy rezim, polehavat doma, na prochazku max. 1× denne, netahat nic tezkeho…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1283
7.3.09 11:26

allisenko - a co zkusit konzumaci potravin, které staví. rýže, mrkev, bílé pečivo…teď mě nic dalšího nenapadá…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí